Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szélforgók

2008.05.05. 08:00 | piroskaesfarkas | 5 komment

Felkapaszkodtunk a dombtetőre, hogy közelről megnézzük a szélmotorokat (vagy szélgenerátor, szélmalom, nem tudom pontosan, hogy ez melyik, vagy talán mindegyik igaz rá), melyeket eddig csupán utak mentén, átsuhanóban láttunk.

Húúúú! Hát alatta állni félelmetes, libabőrfutkorásztató egy érzés! Iszonyatosan nagy (a fenti képem nem adja vissza az arányokat, egybe pedig nem fért rá a fotóra), sokkal hatalmasabb, mint ahogy gondoltuk volna. Emlékeztetett minket rovarra, valamiféle fantasztikus filmbeli kellékre, s elméláztunk azon, milyen lehet a belső lépcsőjén felmenni a tetejére, ha ellenőrizni kell, meg azon, vajon hozzászoknék -e, ha lenne egy ilyen a környékünkön, tekintve, hogy a szélkakasunkat is leszedettem a kémény tetejéről, nehogy egyszercsak elrepüljön (1. tervezem visszarakatni egy megbízható bádogossal, 2.  az építkezés előtt elmentünk egy napelemes céghez, ahol érdeklődtünk a kisebb, kerti szélmotorokkal kapcsolatban is, de túl drágának bizonyult, így nem is gondoltuk tovább, pedig nyilván ez lenne a jövő...).

Alig fújdogált a szellő, de így is hajtotta rendesen az óriási lapátokat, melyek méretükhöz képest meglepően halk susogással szelték a levegőt. De vajon milyen lehet, ha viharos szél kapja el az evezőit????? Félelmetes.

Visszafelé indultunk, s a hosszú karok megnyúlt árnyéka utolért minket az autóúton, ahogy elhaladtunk a dob mellett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr38449167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2008.05.05. 10:42:51

felmászni a belsejében???? soha...soha...grrrrrrrrrrr...
pedig tényleg ez lenne a jövő...milyen nagyon sokba kerül???

csiribiri 2008.05.05. 11:01:33

Szia Piros!
Megnyugtatásodra írom, hogy ezek a szerkezetek nagyon biztonságosak (persze tudom, az ördög nem alszik). Erős (ha jól tudom, akkor 80 km/h a határ) szélnél egészen egyszerűen szélirányba fodul, és leblokkolja magát. Úgy nem kap bele a szél, meg sem moccan. Már láttam ilyet, a szülőfalum határában áll egy. Sokszor nézegetem fenséges mivoltát. Engem kevésbé feszélyez, mint mondjuk átmenni egy vasúti hídon...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.05.05. 14:03:18

Vörösbegy! Már nem emlékszem a kb. árára sem, csak arra, hogy elképzeltem, amint egyik viharos éjjel elkapja a vad szél az egészet, először rettenetes susogásba kezd, majd lerepül az egész, és lekaszálja a szomszéd tetőterét, ahol békésen alszik a három kislány...Ugyanez gondoltam a szélkakasról is, amit csináltattunk (mert nehogymár jó legyen nekem az, amit csakúgy megvehetek a boltban), azzal a különbséggel, hogy az a méreténél fogva az ablakukat töri majd be.........
Súlyos.

Egy napelemes cégnél jártunk, ők foglalkoztak ezzel is (napelemünk meg a tetőnk meredeksége miatt nem lett).

Csiribiri!
Gondolom, hogy a telepítést megelőzik a helyszíni felmérések, és nyilván nagyon biztonságosak ezek a méretes lapátok is, meg látványnak sem utolsó egy ilyen szerkezet, de alatta állni.......Rémisztő!

Persze, tegyük hozzá, nem én vagyok a legmegfelelőbb tesztalany, aki a daruktól is retteg, meg minden felfüggesztéstől, ami leszakadhat (pl. kovácsoltvas csillárunk).:-)
Vasúti hídon???? Azzal mi a problémád?:-)

csiribiri 2008.05.05. 14:31:31

Háát, nekem is a felfüggesztésekkel van bajom, csak fordítva, vagyis hogy én felül, a függesztés alul (Bár most, hogy belegondolok, nem szeretem azt se, ha polc van az ágy fölött, amiben alszom...) Körülbelül minden 10. alkalommal elfog a borzongás, hogy most aztán leszakad alattam/velem a híd, másrészt nem szeretem a nagyfeszültségű vezetékek közelségét. Számomra az a fajta hatalmas erő rémisztő és kiszámíthatatlan. Pedig semmi ilyesmi nem történt velem. Legalábbis a mostani életemben :-)

Piroska 2008.05.05. 15:46:15

Csiribiri! Még egy kicsit levelezünk, és mehetünk a gumiszobába:-))) Jól ráébresztjük egymást még néhány fóbiára!!!:-DDD

Az elektromos vezetékek!!! Ne is mondd! Én attól is aggódom, hogy a falban majd el kezd izzani egy vezeték, és jól kigyullad, mikor nem vagyunk otthon, és lég a ház.....A vízforralót, ami eleve automatikusan kikapcsol, azt is kihúzom a falból, biztos ami biztos alapon..........

Akkor ott van az a hatlamas kovácsoltvas csillár, amit én akartam, megcsináltattuk, gatyarámenősen drágán,, mert kellett nekem, s azóta aggódom, hogy mi van, ha leszakad, és kémlelem a gerendákat, amire eflszerelték, nincs -e azóta több repedés (fotókkal dokumentálom:-_)

Nem sorolom tovább. Hangyás vagyok.
:-)
süti beállítások módosítása