Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Könnyélmény

2008.04.17. 11:29 | piroskaesfarkas | 8 komment

Az olvasás magányosságára vágytam. Alig hogy hazaérkeztünk, túl a feketesapkások megetetésén és cirógatásán, s a játszósruhábaátvedlésen is túl, sőt, egy pár szelet bűnös sajt elfogyasztásán is túl (tekintve, hogy gyümölcsnapot tartottam) egyketőre ott feküdtem a kanapén, nyakig felhúzott kockásplédbe burkolózva, mellettem kifliződő, szuszogó ebek által melengetve, s ráhangolódva a meghagyott utolsó oldalakra.

Megindító, szívszorongatós, lélektépdelős és gondolatserkentős. Érdekes nyelvtani ívet jár be, és különös az a szemüveg is, amin keresztül megélhetjük a történetet. Gondolkodom, talán mégis ezt szeretném elhagyni (miután megrendeltem egy másikat belőle, mert ezt a régit, amelynek a kissé megviselt hátsó borítóján még tizennégyforintos ár szerepel, megtartom magamnak), mert ez is oly kedves nekem, s szeretném, ha mást is megérintene, aki nem tartotta még kezében, vagy csupán túl régen olvasta (lehet, jövő héten már egy másikra voksolnék...).

Az utolós lapoknál, valahonnan egészen mélyről tört fel belőlem a zokogás, holott tudtam a végét, mégis megrázó volt, s hirtelen, mintha kitágult volna a lelkem, s a rengeteg apró szál különféle kapcsolódási pontokkal összeért volna bennem, kivetítve egész életemre, tapasztalataimra, hangosan sírtam, s örültem, hogy senki sem lát.

Farkas, hazatérve a szüleimtől, ahol azért járt, hogy bevacsorázzon Anyika elsőhelyezett (Farkas rangsorolása alapján), koszorús húsleveséből, a nappali erkélyajtónál kopogtatott, s türelmetlenül toporgott beengedésre várva, frászt kapva szétsírt ábrázatomtól, s elhűlve érdeklődött zokogásom okáról, miközben szorosan magáhozölelt.

Zakatolva próbáltam kinyögni, mint egy óvodás, aki vígasztalhatatlanul bömböl, mert elvették a homokozóformáját, vagy mert aludnia kell ebéd után, hogy a könyvem az oka és Algernon, s hogy neki is mindenképpen el kell olvasnia, hogy megértse, s olyan erősen kapaszkodtam belé, ahogy csak bírtam.

Még jóideig némán pityeregtem a kanapén, törökülésbe gubancolt lábakkal, s a zsebkendőmet morzoslgattam magam elé bambulva, majd megnyugvást keresve kisétáltam a sötétedő kertbe, s hagytam, hogy a metsző szél szárítsa fel könnyeimet.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr51429672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzska · http://triticumaestivum.freeblog.hu 2008.04.17. 17:47:40

Én képtelen voltam végigolvasni. Előrelapoztam, megnéztem a végét. Ugyanis görcsbe rándult a gyomrom már amikor láttam, hogy mi következik. Utóbb hetekig magyaráztam magamnak, hogy csak a külső szemlélő számára borzasztó ez, - már nem emlékszem a főszereplő nevére - szóval neki más, ő megint a boldog ártatlanságba érkezik vissza. De ettől még mind a mai napig elolvasatlan a könyv, bár így, befejezetlenül is kevés könyv tett rám ilyen hatást.
Amit most felidéztél a posztoddal.

Ingrid 2008.04.17. 21:09:48

Jézus! Az egyik kedvenc könyvem!
Tudod milyen fiatal voltam, amikor először olvastam????..... Aztán később is többször... nagyon nagy hatással volt rám is.
És most is összerezzentem, amikor megláttam a borítót.
Charlie... Ő a főszereplő.

cserke · http://www.eteto.blog.hu 2008.04.18. 11:28:26

Én is szétbőgtem a fejem rajta, és azon ritka darabok egyike, ahol a film is nagyon jó.

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.04.18. 12:40:58

Szia Piroska!
Egy ideje már olvasgatom a meséidet és meg kell, hogy mondjam nagyon élvezem:) Csoda világba kerülök ilyenkor! Nem szoktam hozzászólni a postokhoz, de most mégis megteszem! Daniel Keyes-től több könyvet is olvastam. Nekem a virágot Algernon-nak után a következő kedvencem a Jó éj Billy, majd az Ötödik Sally. Ez a két könyve is nagyon jó, habár nem nagyon látom könyves boltokban.
Üdv,
bolyti

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.04.18. 13:36:36

Cserke! Filmet nem láttam, de most nem is vágyom rá.....
Mikor minap befejeztem a könyvet, ami könnyélmény volt a javából, Farkasnak éppen hegedűmuzsika hallgathatnékja volt, s kérte, halgassam meg vele az egyik kedvencét, ami igencsak szívsanyargatós.....
Felmenekültem az emeletre...már túl sok volt a gombócból:-)

Bolyti! Köszönöm szépen, nagyon kedves Tőled!:-)
Az Ötödik Sallyt olvastam, és színpadon is láttam, a másik ajánlásodat (jó éjt Billy-t) még nem.
Én internetes könyvmegrendelőnél szoktam előjegyeztetni azokat, amelyekre fenem a fogam, és nincsen éppen meg nekik:
bookline.hu/control/producthome?id=1473459&type=10
Szia, Piros

Kryszti 2008.04.18. 17:13:49

Nekem is katartikus élményt jelentett...
Köszönöm, hogy a Belőled feltörő érzéseket szavakba öntötted, és ilyen őszintén megvallottad nekünk.

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.04.18. 17:15:54

Ezt könyvet azért olvastam el először, mert a szülinapomon kezdődik. Nagyon szerettem (A főszereplő Charli, ha jól tévedek)...Lehet, elolvasom nemsokára megint :)

Piroska 2008.04.21. 15:15:54

Kryszti! Én meg köszönöm ezt a kedves hozzászólás!!!! Puszillak!

Mimke! Igen, Ő az. Érdemes újból elolvasni, de előtte melegítsd be a lelkedet:-)
süti beállítások módosítása