Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Harmincötév

2008.03.18. 07:29 | piroskaesfarkas | 2 komment

Anyika örült a hószálingózásnak,  hiszen akkor is esett mikor sok évvel ezelőtt kiléptek az utcára a házasságkötőteremből, ahol hétévnyi ismerkedési szakasz ért véget egy hivatalos férjfeleség papirral, majd a nászút gyümölcseként rögtön az anyaszakaszba is belépett velem. 

Számítottam rá, hogy Joepapa helyett nekünk kell majd gondoskodni a virágról, s mikor érdeklődésképpen felhívtam, elharapta a nyakamat, s hallgattam tíz percig a monológját arról, hogy minek torta, meg virág, és esetleg külön zenekrat nem akarok -e felbérelni az eseményre, netán táncosokat fűszoknyában, mert az is milyen jó volna......

Persze lett meglepetés virág, egy méretes csokor borzasztó nagy díszpapírba burkolva, mellyel magasba tartva, kidüllesztett mellkassal vágott át az éttermen, amit útközben elkezdett lehámozni róla, elől feltartotta a bokrétát, háta mögött pedig győzedelmi zászlóként lengette a zörgöspapirt. Éppen csak reflektorral nem világítatta ki magát..Imádja a feltűnést. 

Külön tanulmány, ahogy Joepapa az étteremben viselkedik. Ha nem éppen élvezettel eszik, akkor általában feláll, onnan sztorizgat ötünknek, parolázik a pincérekkel, majd cigivel és egy pohár itallal megindul az asztalok között, s úgy járkál, mintha ő lenne a tulaj, vagy a hely jókedvfelelőse, ismerősfelkutató, esetleg személyzetszórakoztató. Messziről figyeljük, ahogy otthonosan mozog a terepen, hátbaveregeti a pincéreket, odaszúr egy-egy poénos megjegyzést, elejt néhány ugratást, amit nem mindenki ért meg elsőre, de sabaj, elmondja mégegyszer, közelebbről:-)

Anyikától italhőmérőt kapott ajándékba, amit az asztalnál bontott ki, majd azonnyomban belelógatta a poharakba, s rögtön jelezte, hogy bizony az egyikkel baj van, nem elég hideg. Ekkor felállt, kezében a pohárból kilógó bizonyítóerejű hőmérővel, s szólni készült az imént viccekkel leterhelt pincérnek eme felfedezéséről, aki éppen a szomszédos asztalt szedte le. Hiába próbáltuk visszatartani azzal, hogy akármilyen humorosan adja ezt elő, tuti beleköpnek majd a vacsoránkba, s az az érvünk sem hatotta meg, miszerint teljesen idióta családnak fognak tartani minket, akik italhőmérővel járnak étterembe kukacoskodni.... mert szerinte ugyanmár. Míg nem figyelt, Öcskös kicsente a hőmérőt a poharából, s visszacsomagolta a díszdobozába.

Meglepett családfejünket ez sem tántorította vissza a jópofáskodós beszólástól, mikor a gyanútlan, mosolygós srác odaért az asztalunkhoz. Kinek mi volt éppen a kezeügyében, azt emelte az arca elé: az étlapfejű fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a hőmérő mostani ajándék, nem ezzel járkálunk a zsebünkben, a szalvétaképű meg közölte, hogy nem értünk egyet a reklamálóval.

A bevezető ellenére, vagy talán pont azért, igen ízletes volt a vacsoránk, s az ünneplő szülők boldogok voltak, hogy a gyerekeik társaságában költhették el. Anyika (aki a fenti képen a tortájuk mögött mosolyog) feje egész este virult, s a hóesés mellett azt is jelnek tekintette, amikor felfedezte az asztalra festett kopott számot, az Ő dátumukat, a tizenhetest, és gondosan elcsomagolta emlékbe a gyertyákat, a marcipánfigurát, s még a nevünkkel ellátott asztalfoglalásos táblácskánkat is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr63386734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.03.19. 13:15:59

Annyira jófej családod van! Gratulálok Nekik az évfordulóhoz!
süti beállítások módosítása