Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Préselős

2008.03.06. 15:25 | piroskaesfarkas | 9 komment

Ismét vadul megmosok, hámozok, magozok, vagdosok, s próbálok minden értékes cseppet kinyerni a különféle gyümölcsökből. Képes vagyok újra meg újra elhinni, hogy ez most valami komoly elhatározás kezdete, s mostantól már mindig így lesz, hogy húsz percig pilinckázok reggelente a gyümölcspréssel.

Teszem ezt újabb cérnuláskísérlettől vezérelve, vagy hirtelen egészségeséletmódfokozós fellángolásból, esetleg azrért, mert rájövök, hogy napok óta nem ettem egy falat gyümölcsöt sem, így meg legalább de.

Csakhogy az otthoni szerkezetünk azokból az időkből származhat, amikor még a gyümölcsprésfejlesztők gyerekcipőben mászkáltak, így aztán a lének csak a felét tudom kinyerni, a másik fele keveredik a gyömölcsmaradványokkal (a papagájaink legnagyobb örömére), és röhejesen alulmaradnék mindenféle termékbemutatósdin, amikor a megmaradt préselvényt ráteszik egy papirtörlőre, majd jól összenyomják, s jéééé, az száraz marad (kicsit hasonlít ám a babapopsispelenkás bemutatókhoz...). Ha ugyanezt megtenném, engem szembespriccelne a maradék....

Aztán itt van a benyomogatósnyílás -amit gondolom azét hagytak olyan kicsire -a szőlőszemeket is négyfelé kelljen vágni ahhoz, hogy ne akadjanak fent már az elején-, hogy elvetemültebbek ki ne próbálják saját öklük bedarálását. Mert az aligpréselkivalamit nyűgösködésemen túl ez is egy fontos szempont ám, hogy ha már újabb ilyen után nézek, hogy a lehető legnagyobb potyogtatónyílással rendelkezzen, s akár egy egész almát is be tudjon kebelezni.

Na és persze az is milyenjólenne, ha nem kellene elpakolnom a pultról minden használat után, mivel hupikék is, meg randa is.

Ezen a csapáson haladva le is vadásztam a kedvemrevaló lécsinálót (amott fent), amiről látom ugyan, hogy szép darab, meg talán egy fejletlenebb, túlkorán leszakajtott alma is belefér az adagolójába, dehogy mennyire jó a préselője, azt csak akkor tudnám meg, ha hazavihetném kipróbálásra. Akkor meg ugye ki is kéne fizetni a horror árát.

Vagy, elmondja nekem a véleményét a szépenkérésemre az, aki már facsargatott vele életében legalább egyszer, s evégett tapasztalatból szólna hozzám.

Mert ha tényleg megéri, kipréselem a rávalót.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr97368408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2008.03.06. 17:12:34

jujj és milyen utálatos dolog elmosogatni...én ezért szoktam le róla :)

csiribiri 2008.03.07. 08:30:31

teljesen megértelek. engem is elkap a láz negyedévente, aztán küzdök a kőkori masinámmal vagy két teljes napig is (3-4 alkalomnyi összeszerelés, vagdosás, sajnálkozás a kukában végződő részekért, mosogatás, elpakolás) :-( örülök a bejeyzésnek, hátha a kommentekből végre kiderül a tuti módszer, előkerül a tökéletes gép :-)

Piroska 2008.03.07. 10:23:07

Vörösbegy! Na igen...a szétszedés, mosogatás, brrr!!!????
Ennek ellenére most szeretnék megint rászokni:-)

Csiribiri! Már lassan egy hete, hogy újra elővettem, és nagyon élvezem a gyümölcskoktélokat (ami csak annyi, hogy a lébe pottynatok pár szem jeget, aztán szívószállal iszom meg:-) Én is sopánkodom, mikor látom, mennyi megy a szemetesbe, még akkor is, ha a két tollasunknak teletöltöm a tálkáját, bőven jut a kukába.......

Hát, én várom a tippeket, hátha valaki már használta a fenti készüléket!

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2008.03.07. 14:02:48

kukants be hozzám, meglepim van számodra :)))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.03.07. 15:05:05

Vörösbegy! Innen is köszönöm a megtiszteltetést!!!! A legbátrabb még sosem voltam:-)))))
Puszillak!!!!

Pöttye 2008.03.07. 15:09:59

Nekem nagy álmom egy gyümölcscentrifuga... turmix meg minden ilyen...
Pöttye kicsit irigy:)))
De nem nagyon ám:)

Piroska 2008.03.07. 15:22:38

Pöttye! Még nekem sincs ám ilyenem!:-) Csak a régi, vérestorkúm!
:-)

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.03.11. 16:43:59

én is tervezek egyszer majd venni, úgyhogy engem is érdekelt volna vélemény... mennyiért vesztegetik ezt amúgy?

Piroska 2008.03.12. 09:38:39

Mirwen! Hát, nem olcsó.....közel 30 ezer, ha jól tudom. Ezért mondtam, hogy jó lenne kipróbálni, hogy tényleg ennyivel többet tud -e, mint a tizenezres gépek, vagy főleg csak szép.....
Mert ha sokkal jobban présel, akkor érdemes megfontolni, főleg, hogy szinte minden nap facsargatok a régi vackommal...
süti beállítások módosítása