Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Aztán meg gyorsan vissza....

2008.02.16. 18:10 | piroskaesfarkas | 10 komment

-Jó reggelt kívánunk! Szeretnénk kijelentkezni! -nyújtottam át a minibárfogyasztásos cetlinket és a kártyaszerű szobakulcsot a recepciós pulton.

-Jólérezték magukat? -kérdezte kedves rutinossággal a hölgy.

-Sajnos nem....-válaszoltam kurtán, miközben próbáltam kedves mosolyt erőltetni a képemre, végülis nem ő tehet róla, hogy egy éjszaka után beadtuk a kulcsot....

Joepapa már dörzsölte a, hogy a következő napokban a hatalmas, új ágyunkban térhet nyugovóra, ahol mindkét éjjeliszekrényen talál majd tv- és zenedoboz távirányítót, s reménykedett benne, hogy a szupermatracnak köszönhetően hajnalban nem ébreszti majd a szokásos derékhasogatás. Vett egy egész láda jutifalatot is, hogy meglepjék a szőrösunokákat, mikor mi lelépünk lazítani, ők pedig jönnek kutyaszitterkedni a hosszúhétvégére Anyival.

Az utóbbi években -amióta építkezésbe kezdtünk- egyetlen éjszakát sem töltöttünk a házon kívül. Persze gyakran előfordul, hogy hajnalban tekeredünk haza egy-egy hosszabbra nyúlt kiruccanásról, de mindig a saját ágyikónkba hajtottuk álomra a fejünket  (munkaügyben azért előfordult, hogy egyikünk mégis kényszerült másik párnát ölelgetni). Eleinte a munkálatokat nem akartuk szemelőltéveszteni, amióta pedig elkészült az álommézeskalácsházunk, nem vágyódunk messzire, alig várjuk, hogy hazaérjünk, hétvégén pedig igyekszünk legalább az egyik napot, vagy annak egy délutánját itthon tölteni csakkettesben. Aztán a munka. Sokszor hétvégén is dolgozunk, ha nem az irodában, akkor itthon, olyan nehezen tudjuk összeegyeztetni azt az egyetlen szabadnapot is, amit a hétvégéhez csaphatnánk egy elnyújtott háromnaposhoz. Nem utolsó sorban pedig Alfici orra is köt minket.

Régebben sokat utazgattunk, s bár a mostani életszakaszunkat más dolgok töltik ki, nem vágyunk el, mégis felvillanyozott Farkas meglepetése, mikor bejelentette, hogy a szerelmet egy erdőmélyén megbúvó, gerendaházban ünnepeljük, távol a hétköznapok zajától, teljes nyugalomban, édeskettesben. Annyira vártam.

Csodálatos erdei úton kanyarogtunk, méretes fatörzsek táncoltatták a napfényt az arcomon, s éreztem, ahogy egy mély sóhajtással átkapcsolok lazítós üzemmódba.

A hotel gyönyörű helyen található, amerre néztünk, mindenhol hegyek, fák, lovak, teljes nyugalom. Míg be nem léptünk.

Bent hemzsegtek az öltönyös, éppenmobiltelefonálós menedzserek, mint kiderült, egy világotátszövőscég itteni csapata tartotta fejtágítós, évesösszejövetelét.....(mi hibánk, túúúdom, amiért nem néztük meg, hogy a "gerendaházikó" öt nagytermer tart fent ilyen megmozdulásokra). A szobát csak kettőkor lehetett átvenni, így beültünk ebédelni.

Az alkalomra készülődve ünneplőbe öltöztetett lelkem kezdett összefacsarodni, a meghitt, romantikus hangulatnak nyoma sem volt, szinte ugyanott találtuk megunkat, ahonnan menekültünk. Farkas próbált kedvesen vígasztalni, hogy milyen nagyon jó lesz, meg a lényeg, hogy ketten vagyunk, neki más nem számít, de ekkorra már beremegett a szám széle, s nyeltem a könnyeimet.

Már csak olaj volt a tűzre, amikor pasi összetalálkozott egy üzleti ismerősével az étteremből kifelé jövet.....

Nem vagyok büszke a bőgősségemre, esküszöm, tudom, hogy mások éheznek, van ennél sokka nagyobb probléma is, megavilágbéke, de a ahogy beértünk a szobánka, következett egy órás bömbölés az ágyravetődve. Eközben egyszer ránktörték az ajtót, s egy fazon -meglepődve, s zavartan kért bocsánatot vagy tízszer, nyilván azt hitte, hogy még nem foglalták el a szállásukat- viharzott be, feltépte a minibár ajtaját, "elnézést, itthagytam a jégeremet" habogással távozott, kezében a laposüveggel.

Nem tudom, milyen követelményeknek kell megfelelni, amikor a csillagokat osztják, de furcsállottam, hogy ez a hely négyet is kapott. Az épület tényleg jól fest, a méretes étterem is biztosan megfelel az előírásoknak, de nyúlfarknyi ottlétünk alatt tapasztaltam néhány furcsa dolgot (persze hozzá kell tennem, már eleve rosszul is álltam hozzá a csalódottság miatt).

Felhatjva az ágytakarót a rosszullét kerülgetett, mikor megláttam a a kétes foltokat, amit még egy útszéli, utolsó panziónál sem visel el a betérő (nem is hiszem el, hogy képes voltam lefotózni, beteges, pedig megtettem...).

       

A gerendaház fala semmit sem hangszigetelt. Kiderült, alattunk húzodott a kuglielborogatósgolyógurítós pálya. Isteni volt folyamatosan hallgatni, ahogy becsapódik, majd végighalad a pálya teljes hosszán. Hajnalban valakinek csőrepedése lehett, folyamatosan járkált ki, majd hosszasan zuhanyozott. Aztán a hab a tortán egy elnyújtott, hangosankiélvezős huncutkodás volt, amit nem mi csináltunk, hanem a fölöttünk lévők (név szerint is említhetném őket, sőt, az elhangzott, képességekre vonatkozó jelzőket is felsorolhatnám, semmi nem maradt titokban). Azt hittem, ránkszakad az ágy, recsegett az egész gerendamennyezet.

A tájékoztatóban szerepelt, hogy köntöst biztosítanak a vendégeknek. Na igen, akkorát, hogy pasinak majdnem kilógott belőle a... combja, meg a könyöke. Úgyhogy érdemes vinni a sajátot.

Gyorsan összecsomagoltunk, s ahogy azt már előző este elterveztük, megreggeliztünk és idejekorán elhagytuk a terepet.

A legjobb pillanatok: A közös vacsora kettesben, gyertyafénynél, tücsökszó mellett (rákérdeztem, hogy esetleg műtücsökhangot biztosítanak a vacsora mellé, de állították, hogy a hideg miatt bemenekülő igaziak muzsikáltak), semmittevő összebújás a szobában, kirándulás a csípős hidegben, s az a rengeteg igyekezet és kedvesség Tőle, amivel megpróbált engem felvidítani!!!!! Tüneményesen viselkedett, velem ellentétben.

Szakadó hóeséseben gurultunk a hegyi úton visszafelé, sütött a nap, a lejátszóból Charlie rekedtes hangja szólt, fogta a kezemet, s cinkosan mosolyogtunk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr10341819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fruzsi 2008.02.16. 20:15:58

Sajnálom, hogy nem a legjobban alakult : ( Általában tényleg otthon lenni a legjobb : )

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2008.02.17. 18:15:14

A blog azért is van, hogy senki ne tilthassa meg nekünk, hogy a még oly szubjektív élményeink beszerzéseinek helyszíneit nevükön is megnevezzük, hogy akár menjenek oda mások is bátran, vagy kerüljék el messze...

Ingrid 2008.02.17. 20:36:02

Nagyon sajnálom, Piroskám :(

cserke · http://www.cseresznyekert.blog.hu 2008.02.18. 09:10:44

Pirosom, most érem magam utól, hogy elmentetek és már kezdtem örülni, milyen jó lesz Nektek, erre tessék.
Szegénykék:(
És Bcykének igaza van, megírhatnád, melyik hely, nehogy véletlenül pont oda akarjon más is...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.02.18. 11:59:06

Íme a hely, ahol ártunk, s nekünk a fentiek miatt nem jött be: www.szentorban.hu

Köszönöm az együttérzést!:-)

Cserke 2008.02.18. 16:26:19

Első közös nyaralásunk itt volt, amikor a ded 2,5 volt. Patyolattisztaság, szuper kaja. Aztán gyakorta visszamentünk enni, de színvonal egyre hanyatlott, így már vagy két éve csak a közelében voltunk. Kár érte, mert régen tényleg jó volt. ..

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.02.18. 17:07:17

Van aki azt mondja, héköznap járt ott, béke volt és nyugalom, sehol egy öltönyös. Ez volt a fő bajom vele.
Meg az ágytakaró. Az pedig megengedhetetlen, szerintem.
Legközelebb párszobás elbújós helyet keresünk.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2008.02.21. 19:47:22

Mondjuk az az előnye, hogy tényleg atom jó helyen van, Börzsöny, Nagyírtáspuszta, de nemtom, valahogy nem jó az ottan, főleg mióta mint állat bővítik.
Mi bringával szoktunk feltekerni.
Voltam már én is ott cégesen, de azért nem voltam paraszt - amúgy az vagyok -, lehet, mert otthon hagytam az öltönyömet.

Ami párszobás elbújós helyben hangulat volt, az ez:
www.villa-mimi.com/mimi/index_hu.php

Managerek nem lesznek biztosan, az egész olyan mint egy Csehov darab színházi díszlete.

Amúgy magyar szállodaipar atom fantáziátlan, vagy ezer csillagos full luxus vizihullaság, vagy classicnak nevezett szocreál, amihez 1970 óta nem nyúltak hozzá, vagy superior, ami az egyen világos cseresznyebarna új.

Hangulat, eredetiség meg nagyjából sehol, vagy legalább is alig valahol.

Piroska 2008.02.22. 11:55:45

Bcyke! Köszönöm szépen az ajánlást, a képek alapján nekemtetszős hely!
Arrafelé úgyis mindig nagyobb szállodában "húztuk" meg magunkat (azzal sincs nagy bajom, mert tudom, mit várhatok el tőlük...vagy mit nem).

Igazad van (mint úgy 90%-ban mindigmajdnem:-), míg étteremben lehet hangulatosakat, különlegeseket kifogni, szállásokból nehezebb.
Vagy én vagyok HHP .

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.06.28. 12:51:48

Nekünk tavaly pont itt volt céges team-buliding.... :)) Annak persze jó volt, de ti nem azért mentetek. :(
süti beállítások módosítása