Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fürdőinspiráció

2008.01.29. 21:00 | piroskaesfarkas | 2 komment

Továbbra is vagdosom az újságokat, s van úgy, hogy egész oldalakat tépek ki, s fűzöm le a nekemtetszős ötleteket a harmadik házasdossziémba. Így próbálok elszakadni a régebbi kiadványoktól, amelyek évek óta dobozolódnak nálunk, attól tartva, hogy hátha pont azt keresem, ami csakis azokban található.

Amióta otthon is tudunk csatlakozni a világhálóra, már a gépeket is leterhelem a tetetmes házasképgyűjteményemmel, melyeket még rendszerezni sem volt időm, de hátha egyszer még jól jöhetnek, ha pl. megint belevágnánk egy építkezésbe, vagy egy későbbi átalakításba. Idővel néhányat itt is csokorba rendezek majd.

A fürdőszobák kialakításánál hasonló hangulatot képzeltem el, mint ezeken a képeken: egyszerű, természetes anyagok, fa, kő, beton, tégla. Mindezt ötvözve modern kiegészítőkkel, különleges formájú csaptelepekkel (fent pont olyan lett, mint az alábbi téglafalas képen), melyekre több mint három hónapot kellett várnunk, hogy megérkezzenek...

            

Az elvadultabb, rusztikusabb megoldásokat később finomítottam, mivel a látványon túl fontos szempont volt a tisztíthatóság, így pl. a kopott téglákat nem vittük be a fürdőszobába, hogy pult legyen belőlük.

   

Az alsó, kisebb, csakzuhanyzós fürdőbe épített fülkét csináltattunk, a szoba teljes hosszában, ahol így akár egy egész család pancsolhatna egyszerre, de hangulatos reggeli közösfürdőzős, egymáshátátmegmosós romantikázásra is kiváló, s Farkas külön kívánságára beépítésre került egy börtönöszuhany is (amit Ő hív így, filmekben lehetet régen látni), mivel felülről lóg be egy hatalmas tányér, s ha akarja onnan folyathatja magára a vizet. Itt még hiányzik a kétirányba eltolható üvegfal, helyette átmenetileg randa, átlátszó műanyagfüggöny lóg, mert ha speciális, nemtörős, biztonsági megoldást keresünk, az bizony igencsak drága, s kapaszkodnunk kellett erősen, mikor az árajánlatokat olvasgattuk.

              

Az emeleten lévő tágas fürdőszoba kialakítás alatt van, féligkész, melynek meghatározó eleme a százéves mosakodósasztal, amit már akkor megvettünk, mikor még nem is állt a ház. Szeretnénk szobássá tenni, így lesz benne még fotel is, kis asztalkával, apró olvasólámpával, ami adott esetben inkább mondjuk körömvágásmegvilágításra szolgál, de kifejezetten hasznos lehet majd mesefelolvasásmegvilágításra is. Alig van lecsempézve, csakis a szükséges részeken, a többi felületet pedig lefestettük, a földön megszólalásig fának látszó, vasútitalpfaszerű kő van lerakva.

Természetesen itt is túlzásokba estem, a sok mániám mellett a világításmizériám is a felszínre tört, így van legalább nyolc lámpakiállás: lesz egy hatalmas tükör, aminek a tetején van egy megvilágítós hely, meg a két oldalán egy-egy, majd jóval a kád fölött egy vízbenolvasósfényforrás, aztán a mosdótálas bútor két oldalán, aztán felette is, és persze kell különleges hangulatvilágításról is gondoskodni, így meg is tettem. Nem mertem még összeszámolni, mennyibe fog kerülni, ha csak a lámpákat egyszerre kéne megvenni.....(vállrándítás rá!)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr90303242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.01.29. 22:11:58

Nem is te lennél, ha nem figyelnél oda minden apró részletre, ahogy mindig mindenben :) Olyan jó, hogy egy ilyen blogbarátnővel ajándékozott meg a sors, mint Te. Most is sokat tanulok tőled, hiszen tudod....
Hamarosan megy egy titkos, tele információkkal :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.01.29. 22:15:49

Ingrid Drága! Kölcsönös, kölcsönös!!:-)
Jaj de jó, holnap levadászom az infókat!:-)
Puszillak, jó éjt Nektek!
süti beállítások módosítása