Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bűvöskő

2008.01.11. 08:00 | piroskaesfarkas | 5 komment

Varázserővel bírhat, úgy hiszem...... Hazaértem, átvedlettem játszósruhába, felgumiztam a hajamat a fejem tetejére, ahogy szoktam, s mikor a hirtelen összedobott vacsoráját a reggelizőspultra tettem, Ő felült a jómagas székre falatozni, én meg leheveredtem a konyha közepére.


A falatok között elmesélte, mostanában többször is előfordult, hogy fogja a díszpárnát, majd lebaktat az éjszaka közepén a konyhába, mikor álmatlanul forgolódik és nem tud aludni, lefekszik a konyha közepére, ahol a koromsötétben csak a hűtő kék fénye mutat utat, s ott megnyugvást talál.....
Egyébként is szeretünk bárhol a földön ülni, vagy ráhasalni az alulról melegített kőre, ami végigfut a földszint egybenyitott terein, de ennek a helynek különös figyelmet szentelünk, s a kutyák is gyakran a közepére heverednek.

                 

Van úgy, hogy ráérős, hétvégi délelőttökön, a reggelielőkészületek közben Ő lemegy a kutyák mellé a padlóra, hogy megszeretgesse őket, majd valahogy én is ott kötök ki, s így telik el akár pár óra is, hogy ott beszélgetünk, a konyhakövön.

Ahogy tegnap feküdtem a félhomályban, a pultmegvilágítós lámpák barátságos fényében, kitárva a vágtagjaimat, s fejemmel a plafon felé nézve, ahol olyan megnyugtatóak az alapzajok is, mint a jegesmacihűtőnk enyhe brummogása, s az általa gyártott jégkockák ritka koppanása, próbáltam megfejteni a hely titkát.

Olyan oda lepihenni, mintha a tengerbe merülnénk le, ahol a víz felett tombol a hőség, zajonganak a messzi strandolók, de ha lebukom a hideg vízbe, megszűnik a külvilág. Mintha a hétköznapi gondköd oda nem tudna leszállni..Valahogy így.

Talán ez egy bűvöskő. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr32281119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meske 2008.01.11. 18:38:30

Lehet benne valami! ! !

Ingrid 2008.01.11. 23:50:29

Ez azért bűvös, mert Te tervezted és találtad ki :))))
Ugye? ;)

zsuzska 2008.01.14. 09:44:32

Biztos ott megy a vízér. Vagy ott nem megy. És ezért. Az ágy alá meg tükröt kell rakni, ha ott álmatlanságilag van történés, mert akkor visszaveri az ártó sugárzást. A tükör veri vissza.
Viszont mindenképpen javaslom, egy tőlem jobban hozzáértő tanácsát is:)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.01.14. 09:59:04

Szerintem meg egyszerűen csak bűvös:-)))

Zsuzska! Az ágy alá raknék én tükröt, ha ettől jobban aludna végre a párom (aki mellesleg tegnap éjjel le sem tudta hunyni a szemét?????), bár oda meg az ebek bekúsznak éjjel, úgyhogy az sem jó:-)
süti beállítások módosítása