Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kisdolgok, nagydolgok

2008.01.08. 17:35 | piroskaesfarkas | 6 komment

A villanykörtéink többnyire lámpabúrára várnak még, sőt, van ahol csak a kék- meg zöld műanyagborítású drótok lógnak ki a falból, fekete ragacsosszalaggal elkötve. "Na és, nagydolog, majd egyszer lesz lámpátok is mindenhol!"-mondaná a nagyim.

De van viszont számtalan -ráérősnek tűnő- kedves apróság, amire régen rábukkantam már, jóleszmajd valahová alapon, mert kezembekerültek, s mert annyira megtetszettek, hogy nem bírtam elengedni őket. Külön boldogság, mikor megtaláljuk némelyiket egy szekrénybe eldugva, vagy hirtelen bevillan, hogy pontjólenne valahová, s a végleges helyükre kerülnek, ahogy múltkor a fogasok is (Rácuppantam a fogasokra, akasztókra is. Súlyos. Ma jöttem rá, hogy az, amikor bementem egy bájos kis boltba, ahol alig bírtam lebeszélni magam a fogasokról, s már a harmadikfélét tettem vissza, erősen koncentrálva, s magamban mormogva "nemvehetedmeg, nemveheted meg"....Különösen az kellett volna, amelyik kopott deszkás volt, rajta három vas, s még valami sprágaféle is tekeredett rajta.....)
  

Szeretem kivárni a megfelelő darabot, a tökéletesen nekünkvalósat, ami mintha régóta arra várna, hogy ő legyen az i-n a pont, s általa váljék tökéletessé a szoba, vagy annak egy szeglete. Legyen szó kisdolgokról, vagy nagydolgokról. Minden tekintetben.

Vagyis nézzük a wc-t (az alsót, ami különállós), ami szinte majdnem elkészült. Majdnem.

Mennyien akartak már venni nekünk papirtartót, hogy ne a földön tornyosuljanak a gurigák, s cukkoltak minket rendre, hogy még mindig nincs meg a megfelelő darab, meg miért nem jó nekünk ez vagy az, s Anyika is lebeszélte már párszor Joepapát, hogy meglepjen minket egy általa kiválasztott "pofás darabbal". Mert a gurigakarnak még ott is passzolnia kell a kilinccsel, mert nehogymárne?

És igen, megtaláltuk!!!!!!! Kisdolog, tudom, de pontosan olyan, amilyet elképzeltem, kellemes kis csokrot alkot a kőkaspóval, melyben pinduri levelű növényke fut lefelé, illik a matt kerámialapokhoz, a vaskos faajtókhoz, melyeket úgy csinálttam, mintha csak egymás mellett álló deszkákból lenne.

Mikor pasi felfúrta az új szerzeményt, rögtön eszembejutott a régóta jobb napokra várakozó tükör, s feltúrtam érte a komód alját, hogy felkerülhessen a falra ("Minek a wc-be tükör? Szuper, nézhetem oldalról a fejemet pisilés közben. De ha akarod, felteszem neked"-csúfolódott-majd miután felszögelte, minden egyes látogatás alkalmával lelkendezett, hogy mennyire nagyonjó, majd mikor én jöttem ki dolgom végeztével, rákérdezett, hogy ugyemilyenjó a wc-nk hangulata.....).

Na igen, ahol a kisdolgok és nagydolgok születnek, még onnan is hiányzik a lámpabúra, de a hangulata....kifogástalan.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr5281111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.01.09. 00:23:00

és még levendula is van :)

Piroska 2008.01.09. 09:24:14

Majdnem mindenhol:-)))

csiribiri 2008.01.09. 14:35:36

Elvarázsolt kastély, mézeskalácsház... Persze nem a rablós sárkányos és gonosz boszis, hanem ahol jótündérek és a legkisebb királykisasszonyok élnek boldogságban, míg világ a világ.

Piroska 2008.01.09. 20:12:44

Inkább mézeskalácsház, ahol Boszi lakik:-) Ki néha sárkány?
:-)

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2008.01.09. 20:41:53

Ej, beh szép is egy ilyen post egy blogószeresnek!:)))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.01.09. 20:45:04

Gondolom!!! Jobb, ha nem megyek a lerakatod felé, mert még a végén a kezemhez ragadna jópár dolog Tőled:-)))
süti beállítások módosítása