Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Régi, kézzelkészítettapu

2007.12.27. 20:00 | piroskaesfarkas | 9 komment

A dolgozószobájában találtam meg a könyvespolcon, parányi agyagfigurák társaságában, melyek a családunk tagjait ábrázolják. Milyen régen őrizgeti őket, hiszen kislányként készítettem mindet!?

 

Sokáig csak sajátkészítésű ajándékokkal leptük meg a szülőket, s a mai napig kerül valami kézzel készített apróság a vásárolt meglepetés mellé, úgy mint mézeskalács, ajándékkísérőcédula vagy botangyalka tortapapirszárnyakkal meg szalmahajjal.

Mondanám én, hogy most karácsonykor, huszonnegyedike délután, amit a szüleimnél töltöttem az öcsémmel együtt, négyesben, szép verseket olvastunk fel ebéd után, meg csillagszóróztunk, de nem így történt. Először Joepapa akart mutatni valami vicceset az interneten, majd Pöti, s lassan beszivárogtunk a dolgozóba mindahányan.

Eleinte csak az ajtófélfának támaszkodtunk, majd egyik lábunkról a másikra dőltünk, mint aki éppen csak beugrott megnézni valamit, majd szépen felsorakoztak az étkezőszékek, s ottragadtunk. Közel két órán keresztül néztünk rövidke megnevettetős filmeket, jeleneteket, főleg olyanokat, amikor valaki élő adásban nem bírja abbahagyni a hahotázást, meg hasonló bolondságokat, amitől mi sem bírtuk abbahagyni, s kiestünk a szánkon....

Teljesen ránksötétedett, mikor elkezdtük a szokásos, végeláthatatlan kidobós ajándékbontogatást, melynek hivatalos játékvezetője Joepapa, körpuszival kezdődik, s van szöglet, meg érvénytelen dobás, hangos kártyafelolvasás, meg hasonló családi hagyományokra visszavezethető szabályok, melyeket szigorúan betartunk.

A legnagyobb sikere egy régitípusú rágógumigömautómatának volt, mellyel Anyit leptük meg, mivel imád rágózni, így minden nap vehet magának ahányat akar, csak győzzük feltölteni neki:-)

Később visszamentem a dolgozószobába, levettem a polcról apu kicsinyített mását, s próbáltam felidézni, mikor is csinálhattam neki, de csak halovány emlékfoszlányokat tudtam előásni. Ő élénken emlékszik rá, melyik karácsonykor adtam át, még a versre is, amit kapott hozzá:-) A haja pont olyan, mint az övé, bár már inkább őszes, mint barna, de a göndörsége megmaradt, lóversenyre sem jár már, inkább pókerezget. Az arca kissé kifakult, de azért hasonlít rá, bár nem tudom, miért ilyen szigorú:-)

Joepapa jött be hozzám a szobába, nem szólt egy szót sem, mintha hallaná a gondolataimat, végigsimította a hajamat, majd mókából jól felborzolta a tetején. Kivette a kezemből a zoknibabát, visszatette a helyére, majd felhúzott a székről, átölelt, s így táncoltunk ki a nappaliba, a karácsonyi zenére. Beleszippantottam a frissen borotvált arcába, ami mindig ugyanolyan illatú (ahányszor megjegyzem, mennyire illatos, apu mindig elmondja, hogy ez ugyanaz a az arcszesz, amit régen is annyira szerettem, mindig is ezt használta), s úgy szorított, hogy belesajgott a hátam is.

Örülök, hogy megvan még a régi, kézzelkészítettapu. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr45275913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cucka 2007.12.28. 16:04:39

Csodálatos családod lehet... már értem az írásaidból áradó harmóniát! ;)

Ingrid 2007.12.29. 10:10:22

Hát igen... igaza van Cuckának. Csak így lehet harmóniában élni és azt visszaadni, ha van neki háttere.

Élvezettel olvaslak, mint mindig.

Offtéma: Meskével mi újság van? A mézeskalács-gyártás óta semmi hír felőle.... Nézzél, kérlek a körmére ;)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.12.30. 19:19:52

Lányok!!! Köszönöm nagyon!!!!!!!

Meske jól van,. otthon vannak, pihengetnek, s született kisbaba is karácsony után a férje családjában, úgyhogy babázgat is. Jól belevilágítottam a szemébe:-)

Meske 2008.01.02. 14:14:22

Puszi Pirosom!
Ingriddel nagyon egy húron pendültök! :)) De azért jól esik, hogy hiányoltatok! Jajj de élveztem ezt a kis szünetet! Teljesen feltöltődtem!!! :)) Pirosom remélem te is, mert rád fért nagyon az édes semmittevés!!!!

Piroska 2008.01.02. 14:27:41

Jaj Kisfiam, hát már beszámoltam Neked különbejáratosan a történésekről:-))) Úgyhogy volt ez is, az is, de nem bírom most leírni, mert E. barátunk itt szöszmötöl, kapok új gépet:-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.06.27. 09:15:31

Sereske! Jaj igen! Ezt is megnéztük akkor, annyira helyes!!!! De köszönöm, mert móst is jót derültem rajta!:-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.06.27. 09:17:31

Sereske! Még valami! Tényleg annyira megható, hogy elolvasod amit itt összehordtam egyben!!!! Majd leírod nekem, hogy milyen volt? Mert sosem olvasom vissza, és nem tudom, milyen képet kaphattok pl. rólam, ha így az egész a nyakatokba zúdúl:-)

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.06.27. 11:08:05

@piroskaesfarkas:
Ne hülyéskedj, imádom amiket írsz, és mióta elkezdtem azt várom, hogy elérkezzek vééééééégre oda, hogy "beadod a derekad" és belefogtok a Müttymürütty-projektbe!!! Csak a pocakosságod közepénél kezdtelek olvasni, de akkor még csak héba-hóba követtem a fejleményeket és most szétvet az ideg, hogy hogyan is kezdődött, meg miket írsz majd a terhességed alatt. Ha látszólag jelentéktelen dolgokról is ilyen szépen, érdekesen, izgalmasan írsz, mi jöhet majd a babázós időkben....? :)))
Összefoglalót majd igyekszem, de legalábbis részeredményeket tuti írok majd közben-közben,jóóóó??
:)
Elkezdtem még egy blogot (nem babásat), ha érdekel, meg van még szabad blog-kapacitásod :DDDD
még nemtom mi lesz belőle, de itt hagyom a linket:
www.parizsilany.blogspot.com
süti beállítások módosítása