Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Karácsonyi jelenet

2007.12.26. 21:03 | piroskaesfarkas | 15 komment

A kandallóban narancssárga lángok járták ősi táncukat, s pattogtatták a délelőtt felaprított fahasábokat, s még a vasajtót is feltoltuk, hogy érezzük a tűz melegét.

A szokásos karácsonyi menetrend szerint délelőtt mindketten elindulunk -én a napot a családommal töltöm négyesben, Ő pedig a mamájánál ebédel, majd az estebédet már a papájáéknál tölti-, s csak este találkozunk, mikor értem jön Joepapáékhoz, ahol közösen kibontjuk a csak neki- és kettőnknek címzett ajándékokat, majd hazafuvarozzuk az öcsémet, aztán végre megérkezünk a mézeskalácsházikónkba, ahol az ebek és a madarak már türelmetlenül várnak ránk.

Mint egy lelkes lámpagyújtogató, végigszaladtam a lakás minden pontján bekészített gyertyákon s fényt varázsoltam rájuk, bekapcsoltuk az apró füzéreket, Farkas a kosárba felaprított rönkökből sajátos technikával épített kupacot a tűztérben, s kisvártatva felizzott a kandallóban a tűz.

Minden évben bővül a haranggyűjteményünk egy különleges darabbal, amely karácsonykor főszerepet kap, s csilingelésével jelzi az ajándékbontogatásunk kezdetét. Lekuporodtunk a fa alá, s néztük a lángok által megvilágított, masnival átkötött dobozkákat, s egymás várakozó, mosolygós arcát.

Egyenként bontottuk ki a meglepetéseket, felolvastuk a képeslapokat, minden leleplezés után összeölelkeztünk mindahányan, mi ketten és a kiváncsi szőrgombócok, akik az ajándékok körül szimatoltak, s bár nem értették a felhajtást, ők is kértek a szeretetünkből.

Későre járt már. Álltunk az teraszajtónál, szorosan egymás karjaiba gubancolódva, néztük a hófehér kertet, a zúzmarás fákat, a jeges tavat. A csöndet csak a tűz hangja törte meg. Arra gondoltam, vajon tényleg ott állunk a házunkban, mi vagyunk azok, vagy az agyam csalfa, csúfos tréfát űz, s csak én látom a filmemet? S ekkor, mintha csak giccses befejezést szerettem volna a mozifilm ezen jelenetéhez, s egy intésemre beindultak volna a műhófújók, apró hópelyhek kezdtek el szállingózni az égből, s táncolva ereszkedtek le a földre............

     

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr37275793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2007.12.26. 22:42:59

Meseszép! Ilyen nincs is! (csak nálad) :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.12.27. 14:16:56

Szia Ingrid!! Láttam én már máshol is!!!:-))))

Pöttye 2007.12.29. 17:27:57

Álomba illő ... :)

Ingrid 2007.12.30. 11:27:22

Szerintemmeg csaknálad! Punktum!

Az egy dolog, hogy az otthonmagazinok és a hasonló dekorációs újságok tele vannak ilyenekkel, de ez a harmónia, ami körülleng. Ez csak Nálad van.
Már bocsánat :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.12.30. 19:17:38

Én kérek elnézést:-))))
Ha így lenne, akkor már nagyon híres harmóniavarázsló lennék:-))) Piroska, a híres harmóniavarázsló:-DD
De azért köszönöm!!:-)
Puszillak Titeket!

Nóri 2008.11.18. 10:08:11

Kedves Piroska!

szeretném megkérdezni, hogy hol szerezted be ezeket a szépséges díszeket? Idén én is ilyenbe szeretném öltöztetni a fenyőt, de eddig sajnos nem jártam túl sok sikerrel!

Nóri, aki egy lelkes zugolvasó, de nincsen neki blogja, és ezért eddig nem mert írni

Piroska 2008.11.18. 15:04:20

Kedves Nóri! Nincs itt olyan belépő, hogy csak az írhat, vagy tartozhat egy barátkozós blogközösséghez, akinek van blogja!!!:-) Úgyhogy üdvözöllek szeretettel!:-)

A díszeket évek óta gyűjtögetjük, így sajnos nem tudok Neked egyetlen lelőhelyet megjelölni. Vannak olyan fából készült télapók, hóemberek, melyek a karácsonyi kirakodós vásárokból érkeztek, a kockás textil szivek a kéksárgaösszeszerelős bútoráruházból, a fehér kötött szív a vele szemközti piroskanapéshovamáshova bútoráruházból, a kerámia mackóka pedig sajnos nem emlékszem.
Ha meglátunk egy, a gyűjteményünkbe illő bájos darabot, hazavisszük. Így aztán évek óta pirosban úszik a fa :-)

Nóri 2008.11.19. 11:01:27

Köszönöm, nagyon kedves vagy! Akkor ezentúl bátrabb leszek!
ÉÉÉÉs: ma találtam a Jyskben szivecskéket is, és csillagokat is! Igaz füzér formájában, de könnyen átalakítom majd. :)

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.22. 10:26:49

Na, ennek örülök! Látod, így megy ez, szépen lassan levadászgatod a gyűjteményedet Te is:-) Ajánlom a kéksárgasvéd bútorboltot, ha a közeledben van, mert ott is lehet ilyenekre bukkanni! Meg ahogy írtam, a kirakodó vásárokat, most karácsonykor.
Ééééés, van egy titkos lelőhelyem, a Veronika boltja. Picike tündérbolt, pont olyan, mint amilyet magamnak is elképzelnék. Na ennek megkérdezem a címét, ha érdekel.

Nóri 2008.11.22. 16:45:57

Hú, hát már hogyne érdekelne!!! köszönöm szépen!

voltam ikeában, vettem piros-fehér csíkos sziveseket, de valahogy idén nincs több nekem való dísz ott.
sajnos elég sok a high-tech hatású, meg a fekete, és ezek nagyon nem tetszenek. :(

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.24. 08:36:30

Nóri! Pont ez az, ezrt mondtam, hogy mindig meg kell venni egy-egy darabot, amit éppen kifogsz az említett helyeken.
A kéksárgában én már több éve veszem a piros-fehér kockás szíveket, a piros fa szíveket, és amit imádok, az a fénykoszorú. De valóban, sok olyan van, ami nekem is túl modern.

Veronika boltja ott van, ahol a Cézár vagy a Kleopátra ház, ha jól emlékszem, akkor az a Pannónia utca. Ahol a nagy lakóház van a sarkon, a másik sarkon húzodik meg ez az aprócska bolt, amit imádok! Régen jártunk arra, talán tavaly, így az idei kínálatot nem ismerem. De pl. ott vettük meg az öreg mosdószekrényt a fürdőszobába, amikor még el sem kezdődött az építkezésünk:-) Vannak onnan díszeink, bögretartónk, kis tékánk, levendulás kedvességek, angyalos öreg harang, csipketerítő, meg rengeteg tündérség. Ha így nem találod meg, úgyis megyek a közeljövőben, megnézem a pontos címet.

Nóri 2008.11.26. 10:42:40

Köszönöm! Nemsokára lesz is dolgom arrafele, megpróbálom megkeresni, és majd beszámolok. :)

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.11.27. 16:36:42

Nóri! Várom a beszámolót, remélem, megtalálod!

Nóri 2008.12.01. 11:55:30

Képzeld végigsétáltam arra fele, de nem találtam meg.
Kerestem interneten, de ott se sikerült semmi ilyesmire ráakadni.
Ha legközelebb mész, kérlek nézd meg a címet, hogy én se bénázzam el legközelebb. :)

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.12.01. 15:00:19

Nóri! Nagyon sajnálom! Ha lesz időm, a héten betérek, mert úgyis terveztük, hátha találunk valami kedvességet ajándékba, vagy a babaszobába, és megnézem a pontos címet. A neten azt hiszem, nincs is fent, azért nem találsz róla semmit.
De biztosan megvan a bolt, mert jártunk arra kocsival, és láttuk.
Na, megnézem!!!!!
süti beállítások módosítása