Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mi a szösz?

2007.12.09. 17:13 | piroskaesfarkas | 6 komment

Vásárláshoz készülődtünk. Harisnya után matattam a fiókban, s közben azon berzenkedtem, hogy vajon én vagyok éleskörműdurvaharisnyatépő, vagy ezek a mai üelepeszoknik ilyen szánalmas minőségűek, hogy párszori felvétel után felfutnak....

Mondjuk jobban járnék, ha a már futkosós, vacak darabokat nem a szennyeskosárba hajítanám, hanem pár lépéssel odébb a szemetesbe, és akkor nem ütne meg a guta, mikor kiszedem a fiókból a frissen mosott lyukas példányokat.........

Farkas kiabálására lettem figyelmes, aki a zuhany alól kászálódott ki a lenti fürdőszobában:

"Boszikám, gyere gyorsan, ezt nééééééézd!!!!" -kiabálta izgatottan.

Leérve ott találtam alsógatyóban, s büszke tartással rábökött a mosdópultra.

"Nem kamuzok, nem én csináltam, ezt figyeld!" -magyarázta, de még mindig nem láttam, mire kell fókuszálnom, de folytatta. "Képzeld, csak felvettem ezt a szöszmöszt, ezt a szálat a kilépőszőnyegről, és ledobtam a pultra, és ez lett belőle, ugye milyen jóóóó???!!!" -büszkélkedett.

Mi a szösz???? Na és akkor megláttam, a mosdó mellett a fotón látható képződményt.......

:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr16258097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2007.12.10. 11:02:49

Tényleg, mi a szösz? :)

Piroska 2007.12.10. 12:23:50

A szösz, vagy hivatalos nevén szöszmösz olyan aprócska szálak, porcicaszeletkék , száldarbkák gyűjtőneve, melyek teljesen haszontalanok, sőt, sok esetben igen kártékonyak, mert rátapadnak bútorra, ruhára -különös tekintettel a kosztümökre és öltönyökre.
Léteznek kifejezetten szösztermelő képességű tárgyak, mint pl. az otthoni kockás plédünk, vagy az egyik kötött stólaszerűségem, ami csak úgy ontja magából a szöszmöszöket, és már azon csodálkozom, hogy amennyi kijött belőle, már régen el kellett fogynia, de csak nem tűnik el, és valahonnan ugyanúgy termeli tovább ezeket a szöszöket.
Nem összekeverendő a szösszenet szóval!!!!
:-)))

Ingrid 2007.12.10. 12:31:31

miért alakul át minden háztartás önjelölt szösztermelő szövetkezetté? :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.12.10. 12:39:13

Na ez az, én sem értem!!!??:-) Meg ugye itt van ez a bájos nevű porcica, ami a nevével ellentétben gusztustalan egy jószág.
Azt értem, hogy pl. nálunk miért keletkezik (helyesen porkutya), mert ugye ott a három eb, és mivel hetente jön a takarisznya, így addigra a por találkozik a szőrrel, és kész a porkutya. De ahol semmilyen állat nem lekik???:-)))

Ingrid 2007.12.10. 13:46:10

ott is terem valahonnan ... ez a mindenütt megtermő fajtából van, mint a gaz, ami képes az útpadka repedéseiben is táptalajt találni magának... utálatos jószág.

Piroska 2007.12.10. 14:45:28

De látod, akadnak kivételes, romantikus szöszpéldányok, mint a fenti, szívbetekeredős!
:-)
süti beállítások módosítása