Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Villás

2007.11.16. 15:52 | piroskaesfarkas | 4 komment

Senem kulcs, senem targonca, de nemisám farkúfecske, mi lehet hát? Reggeli.

Mámor barátom és barátnője bejelentkezett hozzánk egy hétvégi szülinapozásra (jónekem, hogy még mindig az én régenmúlt évfordulómat tapsikoljuk, bár ez már két hete történt, de akkoris:-), hogy átadjanak valami különleges meglepetést nekem. Nade mit tehetünk, ha úgy betáblázódott az adott hétvégénk, hogy vezércselekkel sem sikerül átütemezni, összeboronálni a programokat, így már csak a reggeleink szabadok? Adjunk elegánsan villásreggelit!

Persze az első reakció mi volt a telefonban? "Viszünk villát!"-nagyon humoros....

Egy reggeli nem csupán attól lesz villás, hogy végre nem kezeslábas módon fogyasztjuk el, vagy kanállal lapátoljuk a szánkba, inkább a bőségesen megterített asztaltól, a ráérős reggeli vagy koradélelőtti üldögélősevéstől, mikor van idő elővenni a kiskörtés teázóskészletemet, amit még Marcikától kaptunk.......

Nem csináltam különleges dolgokat. Volt rántotta, virsli, zöldségek felvagdosva, műzli, kukoricasaláta, kakaó, teák, méz, lekvárok (kiemelném a házi fügelekvárt), sokféle péksütemény, kenyerek.

Régebben írtam a tortakiszedős történésről (amikor is pasi nagynénikéje nálunk tartózkodott vendégségben, kipakolta a gyönyörűséges, antik tortakiszedőt a konyhapultra, így azt gondoltam, hogy nekem hozta, és éppen visítottam volna örömömben, de kiderült, hogy csakúgy elhozta, de visszaviszi...nem is értettem..Megsétáltatta. Vagy prezentálta, hogy neki van olyan. Vagy talán nem nézek ki úrilánynak, és azt feltételezte, hogy lenyalogatott ujjaimmal emelném ki a szeleteket, mert nem néz ki olyannak, akinek van tortakiszedője???? Ráadásul a megmaradt tortát is elpakolta szó nélkül, és hazavitte??!! Ehhhh!), ami olyannyira meglepett, hogy pár hónappal ezelőtt, mikor Mámorék nálunk ebédeltek és végre bemutatta a barátnőjét, almatortasütés közben elmeséltem neki az esetet, amin aztán jót nevetett Ő is.  Nem gondoltam volna, hogy megjegyzi, és annyira kedves és bájos, hogy születésnapom alkalmából meglep egy régi, szépséges tortaszeletkiemelővel!!!?? Elmondták, hogy hetekig járták az ószereseket, régiségeseket, míg rábukkantak a megfelelőre, ami most már az enyém! Bőgtem.

Van hozzá egy lapos kanálszerű valami is, nem tudom, mi lehet a szerepe, talán salátáskanál? Vagy kerekkekszkiszedő?

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr81218311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mirwen 2007.11.19. 17:00:06

a kereknél arra gondolnék hogy ilyen lazább halmazállapotú sütikhez használható: pl somlói... amiknek azért nem árt ha van egy kis mélyedés, hogy a folyadék is menjen vele, de azért mégse egy húslevesmerőkanál...
remélem érthető voltam :-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.11.19. 18:59:15

Mirwen!!! Somlóira én is mindig gondolok!!:-)))
Igen, igazad lehet, nekem ez eszembe sem jutott!
Köszönöm az ötletet!

Katónéni 2008.02.04. 18:31:03

Drága Piroska!
Ez a post is igen "könnycsalogató" volt! Vagy már túl szentimentós vagyok? A tortakiszedős nagynéni kísértetiesen hasonlít egy nőnemü, nem vérszerinti, de sajnos kitagadhatatlan rokonomra....anyósomra!
Nagyra becsüllek Téged, amiért az anyóskérdést olyan szépen megoldod! Igazából én is kitartok 24 éve!!!???
Ja, kaptam tavaly olyan frottír pizsamát, mint a Tied, csak rózsaszínben!!!!! Hát,....igen kucukás vagyok benne! :)
Ölellek: Katónéni

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.02.04. 20:57:05

Katónéni! Húúú, ha az anyósod, az sokkal nehezebb lehet........Együttérzek:-)
Kucukás, ez jó kis jelző!!!
Jó éjszakát,
Piroska
süti beállítások módosítása