Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Blöki

2007.10.16. 15:20 | piroskaesfarkas | 24 komment

Mozdulatlanul füleltem a paplan alatt, s próbáltam rájönni, vajon milyen napra virradtunk. Kelletlenül felkönyököltem, hogy pasi vállán át megnézzem, merre jár az óramutató. Hiszen még hajnal van.......??? "Mi ez az süvöltés? Talán farkas rágja a fakerítésünk szélét? Netán berekedt a környéken lakó egyetlen kakas?"  Végignéztem a kutyáinkon, akik szétvetett lábbal, vagy fejüket a lábamon kitámasztva, a takaró alatt szundikáltak békésen. "Szép kis házörzők, mondhatom. Tőlük aztán farkasok martalékává is lehetünk.."-gondoltam, miközben kimásztam az ágyból, hogy a rómeós faerkélyről terepszemlét tartsak.

Ott állt a kapunk előtt, mint aki ott lakik, csak éppen véletlenül kizárták, és félpercenként elordította magát. Olyankor erőteljesen hátracsapta a fejét, majd hosszasan, fájdalmasan vonyított. Így ismertük meg Őt.

Tacskófélesége vaskos, kurta lábakon dülöngélt, hatalmas bendője és hosszúkás de földszintes felépítése miatt nehezen caplatott fel a lejtőn. Mikor először kimentünk hozzá jutifalattal felszerelkezve, óvatosan közelítettük meg, félve egy esetleges fogcsattogtatástól, de rögtön bebizonyosodott, hogy alaptalanul aggódtam. Nem kutyakajára vágyott, csupán a szeretet, az összebújás hiányzott neki. Ahogy leguggoltam, két kis praclijával felállt a térdemre, az ölembe fúrta a fejét, majd csak hosszas fültővakarászás, hátsimi után foglalkozott a finomfalatokkal. Ahogy először megpillantottam, egyértelmű volt, hogy Ő Blöki.

Szép fényes volt a szőre, dundi a fazonja, még jólápoltnak is mondanám, de viselkedése alapján, valamint nyakörv hiányában úgy véltük, kidobhatták egy autóból. Neki egyértelmű volt, hogy hozzánk tartozik, így letelepedett a kerítésünk tövébe.

Mindennapos szokása lett a blökikörút, ahogy mi hívtuk. Már korán reggel elindult előlünk, mint egy fizetett biztonságiőr, majd minden egyes ház előtt megállt, ott, ahol talált egy apró rést, hogy bedugja az orrát, majd hosszasan elidőzőtt, várva, hogy felkelljen valaki, akitől begyűjthet egy-két jószót, simogatást (nem állítanám, hogy mindenütt kitörő lelkesedéssel fogadták a közeledését), majd továbbállt. A lejtő végén mindig megállt, átgurult az utca másik (az utcán saját kresz szerint közlekedett: az egyik oldalon ment mindig le, aztán csakis a másik oldalon fel. ezt sosem keverte össze) oldalára, és a dombtetőre felfelé kapaszkodva csinálta ugyanezt az orrbedugósdit.

Komótosan követte a kutyabandát, ha pasi sétáltatásra indult velük, és sokáig reménykedve várta, hogy meggondoljuk magunkat, visszaforduljunk és mégis beengedjük a kapun. Nem tehettük, hiszen volt már nekünk három négylábúnk a lakásban, ráadásul -ahogy később be is igazolódott- Blöki simulékony volt az emberekkel, de bepöccenős, féltékeny a fajtájával.

Esténként, munkából hazafelé vártuk, mikor bukkan fel az úton az esti őrködésből, de legtöbbször már a kapunk előtt feküdt a fűben, mire megérkeztünk. Szereztünk neki egy kölcsönkutyaházat, melyet az akkor még elkerített ürestelken (amit most részben magunkhoz csatoltunk és gondozunk) helyeztünk el úgy, hogy ha akart, ki tudott jönni egy lyukon az utcára őrjáratozni. Közben bőszen kerestük az új otthonát, de senki sem akarta Őt.

Szégyeltük magunkat pasival, mikor esett az eső, vagy fújt a szél, mi meg a három szőrkupaccal a takaró alatt melegedtünk, míg Blöki kint vacogott az esőben, az ideiglenes házikójában, amit kibéleltünk ugyan paplannal, párnával, kockáspléddel, de nem helyettesíthette a társaságot. Sokszor kiültem hozzá a ház elé a fűbe, megleptem finom, külön neki szánt falatkákkal, de Ő ezeket többnyire csak akkor fogyasztotta el, mikor már bementem. Igyekezett minden együtt töltött időt összebújásra, szeretetbegyűjtésre kihasználni. Gubbasztottunk ketten, egymás mellett, összegubancolódva, s a könnyimet potyogtattam a bundájára.

Egy napon Cibarátnőm hívott, látva a találtkutyám fotóját, hogy van már helye a kis földszintesnek, mert Ők befogadják. Megkönnyebbültem, boldog voltam, mert Náluk csudajó dolga lenne! Szép kertesházikó, csupaszív gazdik, valamint egy aprócskanövésű blökihaver, az Ő kiskedvencük.

Tartottam tőle, hogy fogjuk betuszkolni a kocsi hátuljába, ha jönnek érte, és abban sem voltam biztos, hogy hagyja magát felemelni, hiszen sosem próbáltuk. Ahogy Cipasi megérkezett, átkarolta Blökit, aki mint egy rongybaba, hagyta, hogy betegyék az egyterű csomagtartóba, és úgy nézett rám, mint aki tudja, hogy hazamegy (....na, most sírok, ahogy magamelőtt látom a barna gombszemét, melyet mindvégig rajtam tartott, míg el nem tűntek az út végén).

Sajnos a két kutya összeszoktatása nem úgy sikerül, ahogy tervezték. Hamar kiderült, hogy tacskófélesége egyedüliebségre törekszik, és ennek nyomatékosítása érdekében jól megharapta a kisebbet....Pár nap múlva visszaköltözött az általunk berendezett kisházába. Cipasi fájó szívvel hozta vissza, de előtte elvitte még állatorvoshoz beoltatni, féregtelenítésre, s mikor átadta a dakszlimat, a kezembenyomta az oltásikönyvét is.

Miután a majdnemgazdi elment, újból kettesben maradtunk az utcán, a fűben, összegubnacolódva, kezemben a kiskönyvvel, rajta a felirat: "Blöki", a korát négyévesre saccolták, majd a gazdi neve kipontozott résznél az én nevemet olvatam. Keservesen sírtam.

Kisföldszintesem történetét megosztottam Ebarátommal, akinek rögtön eszébe is jutott, hogy a telekszomszédjuk a napokban említette, milyen jó lenne neki egy kutyabarát, hát megkérdezi tőlük. Másnap már azzal hívott, siessek haza délután, jönnek megnézni Blöki! Rengeteg kérdésre kellett választ kapnom ahhoz, hogy többé-kevésbé biztos lehessek benne, Blöki tényleg jó helyre kerül. Ebarátom türelme határtalan......

Siettünk, ahogy bírtunk, de mire hazaértünk, már a házunk előtt feküdt egy úr, mellett térdelt a felesége, körülötte Ebarátomék, s az érdeklődés középpontjában kisföldszintesem heverészett, pocakját felkínálva vakargatásra. Kellettek egymásnak.

Úgy döntöttem, elkísérem Őt az új helyére. Ezúttal új gazdája ölében utazott a kocsiban, megilletődöttség, izgatottság nélkül, barátságosan befészkelődve nézegetett kifelé az ablakon. Mikor megérkeztünk, legszívesebben visszatáncoltam volna, hiszen a telek nem volt elkerítve!!!??? Mi lesz, ha Blöki megindul, hogy visszataláljon hozzám, mint a filmbéli kutyák???? A forgalmasabb útról egy magas, kőből épült borospince választotta el a "birtokot", rajta kis házzal és hatalmad szőlővel, egészen a dombtetőig. Ebarátom és az újgazdiék is nyugtattak, ne aggódjak, nem fog elmenni, jó helye lesz, nézzem meg, már iszik is. Átadtam a plédját, a nyakörvet, amivel megleptük és ami annyira jólállt neki, és egy pici kis fityegőt, hogy beleírják a telefonszámukat, ráakasztva a nyakára. Alig tudtam elköszönni a bömböléstől.     

Szegény kis találtkutyámat biztosan nagy sokk érhette a régi életében, mert eleinte két embernek kellett áthúznia a ház küszöbén, annyira nem mert bemenni a lakásba (Cibarátnőméknél is ugyanígy viselkedett. a kertben imádott lenni, de a küszöbön megállt).

Azóta Blöki boldogan éldegél az új otthonában, ahová Ebarátom néha bekukkant, hogy szállíthassa nekem a híreket. Minden reggel elkíséri a buszmegállóig a gazdasszonyát, aki ovónéniskedik, majd hazabattyog, s délután várja az ovisok által meghagyott fincsi falatokat vacsorára. Gazdájával naponta felsétálnak a szőlősbe, s a sok mozgás miatt egészen kigyúrt fazonja lett, már nem húzza a pocakját a földön. Már egyáltalán nem fél bemenni a lakásban, ahol saját fotelt kapott, onnan nézi a TV-t, míg el nem nyomja az álom.  

Blöki hazaért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr99197966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szusi-musi 2007.10.16. 17:30:29

Szia Piroska, régóta olvalak, és nagyon élvezem az irományaidat! nem kapcsolódik a blökihez, amit írok: Már rég meg akartam kérdezni viszont, miért félsz annyira a gyerekvállalástól? Élménypillanatokat gyűjtesz, és a legeslegnagyobbakat kihagyod! Ha szereted a vérbükköt, a forró fürdőt, a rőzseszedő cipőt, a kertet, a házat, a kutyákat, a buborékokat, a barátnőzést, a dzsorzsmajkelt stb (látod? figyelek :-), akkor ha mindezt és még a többit is összeadod, és négyzetre emeled, akkor sem éred el azt az "élmény"-szintet, amit egy új ember világrahozása és felnevelése nyújtana. Hidd el, ennél nagyobb nincs.
üdv

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.10.16. 19:09:22

Ennél szebb Blöki-sztorit én sem kívánhatnék magamnak, ha kutya volnék!... :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.10.16. 21:12:03

Szusi-musi! Köszönöm a figyelmedet!:-))
Nincs szándékomban kihagyni a babás élménypillanatokat, sőt! Szeretném minden percét megélni. Picit később.
Mindennek eljön az ideje (remélem), ahogy az anyaságnak is az életemben.
Most még élvezem egy kicsit a kettesben töltött órákat pasival, a munkámat, a házszépítést, a bármikoris barátnőzés, Joepapa és Anyi kicsilányukra irányuló gondoskodó szeretetét:-))), stb.
De már sokat beszélgetünk a kedvesemmel a nevekről, az új családunkról, a bandázásokról, a babaszobáról, arról, hogy mennyire szeretne bejönni velem, ha majd szülök, a barátok nevelési módszerét kritizáljuk vagy azonosulunk vele, valamint elkezdtem méregteleníteni, babavitamint szedni, vaspótlásról gondoskodni. Voltam általános vizsgálatokon, mert nagyonnagyon régen nem jártam arra.....
Már csak a nőgyogyász van hátra.......Ha ott is minden rendben, lassan szabad utat kap a szerelem, és jöhet Ő, ha úgy érzi.
Nem tervezem, hogy odafigyelek a peteérésre, nem akarok számolgatni, koncentrálni (hacsak nem lesz probléma, ahogy sajnos sokan körülöttem).
Természetesen a félelmeim ugyanúgy megvannak, úgy mint: feladni a munkámat, ráterhelni pasira a családfentartást, és mivel jók keresek, a bevételeink kevesebb, mint a felére csökkennek, nehéz lesz fentartani az álommézeskalácsházunkat, stb.
Nade elkanyarodtam:-)

Edina, köszönöm!:-) Remélem, Blöki is így gondolja, és néha azért álmodik még rólunk....

szusi-musi 2007.10.17. 11:23:16

15 éves kapcsolatban még gyerek kizáró-ok az, hogy nem voltatok kettesben eleget, harminc x évesen a szüleid babusgatását választod inkább, meg a kötetlen barátnőzést, és a "mézeskalcsházad" határozza meg, hogy mikor , hogyan és mennyi gyereked legyen (egyre később, egyre kisebb az esély) ?? Ez a Hollywood-kultúra. De te ennél azért jobbnak tűntél.
Nem biztos, de nekem úgy tűnt eddig, hogy kandalló és kerti tó nélkül is felnőttek már egészséges lelkű és boldog, tisztességes emberek, a szülők pedig nemhogy kevésbé gondoskodnak a gyerekükről, amikor felbukannak az unokák, hanem épp ellenkezőleg.

Piroska 2007.10.17. 12:50:01

Szusi-musi! Sajnálom, ha csalódást okoztam, ha már nem tűnők jobbnak!!!:-)))
Nekem ez a téma nem ennyire fekete vagy fehér, jobb vagy rosszabb.
Nagyon szeretnék majd kisbabát, ahogy írtam is. Így nem helyette választom mindazokat a dolgokat, amelyeket leírtam, sőt.
Nem azért szülök gyereket, mert a környezetem elvárja, meg azért sem, hogy nehogymár hülye, karrierista libának tartsanak, stb. Szerelemből, anyaságravágyásból szeretném megtenni.
Ettől rosszabb lennék? Vagy jobb? Nem hiszem.
:-)

chilii · http://chilii.blogter.hu 2007.10.17. 15:36:52

most ezt mér kellett (nekem elolvasni) most itt ülök az irodában és potyognak a könnyeim, tiszta hülye vagyok, mindjárt itt a főnök :)

Piroska 2007.10.17. 16:07:24

Chilii Kedves! Nem akartam felborzolni a lelkedet!!!! Pláne nem zavarba hozni a főnök előtt!!!:-)
Örüljünk annak, hogy már én sem Blöki bundájára potyogtatom az enyéimet, mert Ő már szerencsésen hazaért!!!:-))))

Fruzsi 2007.10.17. 22:54:04

Ez a Blökis történet tényleg nagyon megható volt, én is itt szipogok a számítógép előtt : ) Pedig szerencsére minden jó véget ért.
A gyerekvállalás meg olyan dolog, hogy mindenki maga dönti el, számára mikor jött el az idő. És szerintem magának is hazudik az és ráadásul felelőtlen is, aki nem gondolja át, hogy mennyi teherrel, lemondással is jár az anyaság mind anyagilag, mind más téren (mindamellett, hogy valószínűleg tényleg az egyik legszebb élmány is egyben). Úgyhogy Piroska, ha ez számít valamit, én nem csalódtam benned : ) teljesen egyetértek azzal, hogy felelősségteljesen át kell gondolni és ki kell várni a megfelelő pillanatot. Én is éppen abban az életkorban vagyok, hogy a hormonok vennék el az eszemet és képes vagyok a volt osztálytársnők babáinak a fotóin sírdogálni az iwiw-en, de még nekem sem jött el a megfelelő idő...egyenlőre : )

Piroska 2007.10.18. 10:14:10

Szia Fruzsi! Igen, ingen, Blökike boldog!!!

Babavállalás. Nem gondolom azt, hogy annak alapján lennék rosszabb (minél rosszabb, vagy jobb vajon? Van egy grafikon erre?), hogy még mindig nem szültem. Nehéz elképzelni, hogy boldog vagyok baba nélkül? És még csak álmodozunk, beszélgetünk Róla?
Furcsa, hogy 15 év után még mindig élvezzük a kettesünket?
Nem vitatom, hogy az egyik, hanem a legcsodálatosabb dolog a világon babát várni, gyereket felnevelni.
De mint mondtam, csak azért, mert társadalmi elvárás, vagy a barátnők nyúznak, vagy a blogcimbik elítélnek miatta, netán azért, hogy ne kelljen egy darabig dolgozni, vagy kapcsoaltmentésből, a koromból kifolyólag nem szeretném bevállalni.
Teljes szívemből szeretném akarni!!!
:-)))
Örülök, hogy nem csalódtál!!!:-)))

Fruzsi 2007.10.18. 13:31:21

Szia Piroska :)) Én már elkezdtem "visszabarnulni" hajilag, hogy a vörös hajfestékben lévő mérgek se lehessenek majd káros hatással a leendő Kispöttyre. És szerencsére lassan két éve, hogy leszoktam a dohányzásról, figyelünk a táplálkozásra (vegetáriánusok vagyunk mindketten), és mostanában igyekszem a hátizmaimat célzottan edzeni, hogy majd elbírják a pocakomat : ))))
A vitaminszedésen már én is gondolkodtam, de többféle is van: Te melyiket szeded?

Piroska 2007.10.18. 14:16:49

Húú, Fruzsi!!!!! Komoly előkészületeket szimatolok:-)))

Az én Fodrim azt mondja, hogy az első pár hónapban számítsak nagy lenövésre, mert nem javasol semmiféle hajfestéket. Úgyhogy addig majd max. kendővel kötöm át a tetejét:-)
Dohányzást sosem próbálta egyikünk semm, és nem is ittunk töményet, max. ritkán egy pohár vörösbort.
Jó lenne, ha tudnék fogyni, de nehezen döcögök:-)

Hátizmaidat edzed???? Most szégyenkezem, hogy én meg gyakorta punnyadok, ahelyett, hogy edzenék....Nade hátha meghozod a kedvemet!:-)

Eszem a fehérdobozost (benne vadrizs, hajdina, bulgur, stb.), de nem a teljes napit, csak ebédet, este pedig salátát. És próbálok kevesebb húst bevinni, és sokkal több vizet.

Vitamin. Mivel mindig gond van a vasammal, Meske barátnőm javaslatára és szervezésében kaptam egy nagy doboz spirula-t, ami valami algaféleség, és abból eszem napi egy tablettát. Aztán csinálom az aloe kúrát, a gélt iszom, meg a gyógyteát szürcsölöm (méregtelenítés végett).
Tegnap pedig elkezdtem az elevietet, de csak minden második nap, hogy ne legyek kétszer ekkora, meg hatalmas étvágyú. Gondoltam, bajom nem lehet, ha már hónapokkal előtte szedem (sokan azt javasolják, hogy 3 hónappal a baba érkezése előtt érdemes elkezdeni. hát jó).

És pesze, ahogy írtam, voltam vizsgálatokon, csak éppen a nőgyógyásznál még nem.jajajaj.

Röviden ennyi:-) Ahogy Joepapa szokta volt mondani, ha túl sokat időzöm a részleteken: "Bolondja vagyok a részleteknek!":-)

Fruzsi 2007.10.18. 15:09:39

És akkor nekem mondod, hogy komoly előkészületek : )) Akkor a Tiéd milyen? : ))))
Most belegondoltam, hogy milyen vicces lenne, ha egyszerre élnénk meg az egészet : ) Bár nálunk még azért valószínűleg háromnál több hónap van addig hátra : ( kicsit meg kell szilárdulnunk anyagilag, mert nem akarom teljesen lestresszelni a páromat a felelősséggel, amúgy is hajlamos rá.
Eddig alig fogytam az edzéstől, de viszont erősödtem és szebb a bőröm (javult a vérkeringés meg az izomtónus). Kifejezetten a hátra pedig súlyzós gépeken edzem (ami riasztóan hangzik, de nem az : )
Köszi, utánanézek majd ennek a vitaminnak. Én igyekszem sok zöld teát is inni, a koffeint pedig csökkenteni (asszem eddig ez a legnehezebb : )

p.s: szerintem lassan bánod, hogy megszólaltam és nem szép csendben olvasgatom a blogot, mint tettem azt hónapokig ; )

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.10.18. 15:46:40

Fruzsi!!!!! Jaj, dehogy, én élvezem ezt az aktivitást!!!:-)))
szóljál csak be!:-)
Az enyém amolyan információsrárakódos féle. Ugyanis körbe vagyok babázós (akinek már van, vagy pocakos, vagy az akar lennidenagyon) barátnőkkel, és ha levelezünk, mindegyikünk olvassa. Gondolhatod, hgoy hat rám is a téma:-))) Bedobnak egy ilyet, hogy spirulina, rákérdezek, és kiderül, pont nekem találták ki a vashiány miatt (vitaminkirly.hu oldalon találod pl.)
Aztán nem utolsó sorban ott van Ingrid blogja, amit meleg szívvel ajánlok figyelmedbe:-)

ÚÚ, na igen! A mézestejes....arról még nem mondtam le. hmmmmm!

Ja! A pasiterhelős téma kapcsán tuti megköveznnek....Szálltam már vitába ezzel. Ugyanis én is azt gondolom, hogy nem szívesen nyomom rá a teljes felelősséget, semmilyen értelemben. Túúúdom, túúúdom, hogy zek a szerepek, ez a "pasik dolga", és az enyém is dalolva megteszi, sőt, nyugatat, hogy ne aggódjak, majd Ő, meg Ő. De ma már más a felosztás...
Na jó, ez egy másik téma.....
Bolondja vagyok a részleteknek:-))

Fruzsi 2007.10.18. 15:57:50

Nem be-, hanem beleszólok : )
Az enyém is ilyen...és én nem egy agyonhajszolt, gondterhelt Apukát szeretnék a gyereknek, hanem olyat, aki boldog és elégedett és van ideje/energiája a családjára is. Ő is fontos, nem csak a baba. És ez már nem az a kor sajnos, hogy egy fizetésből meg lehet biztonsággal élni. Kövezzenek meg nyugodtan, nem mondom, hogy nekem van igazam, de én így gondolom.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.10.18. 16:45:17

Rám is hullhatnak a kavicsok....:-)
Mert lehet arra hivatozni, hogy egy férfi, ha igazán gyereket szerete, vállalja a családfentartó szerepét. Jelentkezik is az enyém is, nincs is a szándékkal gond. De pontosan úgy, ahogy Te mondod, én sem szeretném a szükségesnél jobban leterhelni.
VOlt egy álmunk, a ház, melyet kockás papirra vetettünk nagyonrégen, hogy ha egyszer, esetleg, akkor ilyen lenne. És megvalósítottuk, és boldogok vagyunk ott.
Mi, ketten, a munkánkból és hitelből. Örülünk.
Az álommegvalósítások is fontosak, a párod is fontos, a kettősötök is, és az én koromban már a tudatos felkészülés is lényeges:-) (Piroskanéne)
Ezért csináltam babaalapot, és gyűjtöttünk egy számlán rá. Ez azért megnyugtató már...


El tudom magamat képzelni, ahogy pár hónapos terhesen szépen elköszönök a munkahelyemtől, és kiélvezem a pocakosodás minden pillanatát.

De a terveim és a körülmények szerint szeretnék végig dolgozni, majd megállapodni a főnökömmel, hogy otthonról folytatom egy jó fél évig az egészet, bejövök, ha prezi van vagy tárgyalás, majd lassan visszaszoktatom magam.
De ettől még leszek én a legjobb, leggondosabb, szerető édesanya!!!

Cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.10.18. 16:46:44

Pirosom, nem szégyelled magad, hogy akkor szeretnél gyereket, amikor te szeretnél???Milyen dolog ez??!!
Azonnal közkívánatra ontani a kispirosésfarkasokat!!

Egyébként meg igenis jó lenne, ha valaki akkor vállalna gyereket, ha egészen biztos benne, hogy szeretne. Ne azért, mert már kifut lassan az időből, meg a szomszédnak is van, meg mitszólnakmár, meg milyen jó lesz, ha megöregszik, lesz kire támaszkodni.

Ja, és tökyo, hogy kutyuska gazdára talált!!

Piroskanéne 2007.10.18. 17:01:40

Cserkókám!
Hány olyat látok, ahol azért jött a baba, mert dejóhogynemkell dolgozni, vagy pasilekötésből, vagy pasimárnagyonakar akkorlegyen, meg most pont jó a bejelentettem, meg a szocpolmiatt.
Egyiket sem ítélem el, és nem is gondolom, hogy Ők bármivel is rosszabbak lennének, vagy rossz anyák.
Jó Anyuka leszek, meglássátok!:-))

Szegény Blöki mit indított el:-)))))

Ui: remélem, Szusi-musi nem hagysz el azért!!!!:-))

szusi-musi 2007.10.18. 19:37:17

nem ám :-)
bár, nehezen tudom elképzelni, hogy eljön a pillanat, amikor minden konstelláció jól áll: anyagi, érzelmi, testsúly, méregtelenítés, hajfesték, házikó, babanevek, stb, akkor tudatosan azt mondod majd, h minden kipipálva. Ha ennyi mindennek kell megfelelni, úgysem lesz tökéletes szituáció, mindig lesz valami, ami szerinted még lehetne tökéletesebb, és azt még ki kell várni. Nem hiszem, hogy ennyi minden kell egy gyereknek. Boldog és stabil kapcsolat, egészség, rendezett anyagi helyzet, szerintem ezek az alapok, és nem kell tovább várni, mert meddig vársz? Amíg már nem vágysz a szüleid babusgatására? Amíg miminden lesz a házadban? Amíg x évet voltatok kettesben? De addigra annyira beleszokik az ember ebbe, hogy nagyon nehéz lesz a változás, és akkor majd jön a racionalizálás: még pár év, még pár 100 ezer forint a számlán, még pár csiga a kerti tóba....

Piroska 2007.10.18. 19:48:32

Szusi-musi! Ebben teljesen egyetértek Veled, hogy nincs olyan, -vagy legalábbis ritka elkapni-, hogy minden tökéletes legyen, mert ha ma úgy is érzi az ember, holnap talán megint hiányzik egy apró részlete a kirakónak, vagy új célokat tűz ki maga elé.

De most már úgy látom, hogy ezek a vonalak hamarosan összeérnek, valahol a közeljövőmben:-)))
Meg aztán lassan én is beérek:-)

Remélem, nem lesz semmi gond a további vizsgálatoknál sem......

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.10.19. 16:38:07

Közkívánatra MÉG BLÖKI!
na jó, igazából a kutya sem kérte, csak én találtam még róla pár fotót itt bent, amit nyomban beillesztettem a blökisbeírásom aljára.
Blöki egyre híresebb:-))

Fruzsi 2007.10.20. 15:10:24

Milyen elégedett pofija van : )))

Piroska 2007.10.20. 15:45:01

Fruzsi! Meghiszem azt!:-)))
Simihegyeket gyűjtött be, és akkor már túl is volt a reggeli őrjáratán, szerintem, és mindent rendben talált:-)

Megnézted a spirulina cuccot? Én ezt szedem:
www.vitaminkiraly.hu/shop/item.asp?itemid=95

Fruzsi 2007.10.22. 11:13:38

Igen, köszönöm, elolvastam : ) Itt pedig www.examed.hu/ a ténytár alatt azt írják, hogy nem feltétlenül jó a vitaminok és ásványi anyagok aránya a terhességvitaminokban. Lehet, hogy külön kellene őket szedni? Nekem is majd vérkép, aztán az alapján konzultálok a dokikkal : )

Piroska 2007.10.22. 13:28:40

Fruzsi! Szerintem is konzultálj velük, főleg, ha már közeleg a varázslás!.-)))Ne hallgass Pirinéne tanácsaira:-)))
Én ezt a spurigát vagy mit azért is szedem, mert tényleg mindig gond van a vasammal, apró korom óta, de nem akarok már gyógyszerek formájában hozzájutni, és úgy látszik a brokkoli, spenót meg májfogyasztás (anyukám bűvkörében nem lehet nem enni ezeket:-) sem elég.

süti beállítások módosítása