Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Játszós sütés

2007.10.02. 14:22 | piroskaesfarkas | 2 komment

A legegyszerűbb dolgok nyűgözik le őket a legeslegjobban, úgy mint porszívószétszerelés és porzsákkicserélés (a múltkor a szomszéd Kiskópé négyszer is szétbütyköltette pasival a szerkezetet, majd mikor újra össze kellett volna rakni, megunta, és "Na jó, mad hónap visszacinajuk!" felkiáltással odébállt:-), megsárgult és elrohadt növénydarabkák kipiszkálása a tóból, összefirkálni a papirdobozból készült házikót, és akkor is lelkesen tolongtak, mikor egy hete nálunk voltak megőrzésen, és megkérdeztem, kinek van kedve egy kis tortasütésre.....

Csupajókedvű, kedves, jófej szülők ugyanilyen zabálnivaló két csemetéje, ahol két hét múlva (hacsak nem tolakszik jobban, mert súlyban és méretében már most lekőrözte a tesókat - ő az, akinek érkezése hallatán elemlámpával integettem egy földkupac tetjéről a mamájának....) érkezik a harmadik. Nagyon tetszik, ahogy nevelik őket, és ahogy "összeállt" a családi csapatuk, számomra példaértékű.

A játszós sütisütés minden mozzanatát élvezték! Hol oldalralógatott nyelvvel mérték le pasi segítségével a lisztet, a barnacukrot, hol beharapott alsó szájjal, erősen koncentrálva szórták a fahéjjat. Külön szabályrendszert állítottunk fel, hogy melyik fázisnál ki lesz az első, mert a sorrenden mindig összekaptak, és természetesen minden egyes munkát igazságosan el kellett felezni, hogy mindenki ugyanannyit kavarintson a fakanállal, és tapicskoljon a vajas kezével a sütőforma alján......

Ha csak úgy, mondjuk a kertben megkérdeztem volna, hogy ki kér almát, netán felvágom szeletkékre, és kiviszem nekik, tuti, hogy egyik sem evett volna belőle, de úgy, hogy tortagyártás közben, lopva lehet nyammogni belőle, pláne, hamár rászórtuk a fahéjat, na az teljesen más!!!!      

Eközben pedig mindannyian jót mulattunk:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr54183522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.06.21. 13:20:17

imádom, amikor egy-egy képen ki lehet venni a csodaházatok egy kis részletét! ;) ja, s pont olyan, mint amilyennek elképzelem. Lehet, hogy jól adod vissza az írásoddal?? :))
süti beállítások módosítása