Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Miértpont

2007.09.24. 15:26 | piroskaesfarkas | 3 komment

Ma éjjel, valamikor hajnali három környékén született. Álmaiban.........

Sajnos a részletekre nem emlékszik pontosan (a pasikra jellemző, hogy nem rögzítik a számunkra lényeges, apró de fontos részleteket, ha például találkozik régi ismerősökkel, és hazaérkezve faggatózunk, úgymint naésmilyenvolt a haja, mit mondott pontosan akkor, még mindig olyan csúnyák a fogai, van már pasija,stb.-tuti fogalma sincs), hiába érdeklődtem élénken, csakis az maradt meg az álmából, hogy bent volt velem végig, fogta a kezemet, és csudaszép kislányt szültünk mi ketten.

Majd átadták a picit neki, az apának, aki karjaiban tartotta, s kinek neve Ofélia volt!!!?????

Megakadt a lejátszó....

Ekkor felébredt, és erős vágyat érzett, hogy engem is felkeltsen és melegében elmesélje az álmát, de amikor látta, hogy nyitott szájjal, édesdeden alszom, mint aki most hörpintett fel egy bögre mézesmelegtejet, békés arcvonásaim arról árulkodtak, hogy valahol nagyon messze, talán gyönyörű, pipacsos réteken, bárányfelhős ég alatt sétálgathatok, nem volt szíve. Hátára gördült, bámulta a bekukucskáló holdsugarak által festett fénycsikokat a plafonon, és a tetőablakon keresztül kiarjzolódó göncölt, és azon elmélkedett, hogy miértpont?

Azt mondja, hogy nem az apaságtól kapott frászt, és nem is a szülés volt ilyen borzasztó hatással rá, csak meglepődött, hogy miért pont ezt a nevet adtuk a gyerekünknek, és ezt akarta megkérdezni tőlem is, hátha tudom.:-) Honnan tudhatnám, nem én választottam???!!:-)

Nem olvastunk mostanában Hamletet, nem néztünk ismeretterjesztő kisfilmet a holdakról (az Uránusz legbelső tíz kicsi holdja közül ez második, 53,764 km-re található tőle, és átmérője 32 km-most olvastam)

Megnéztem a jelentését, hátha az segít eligazodni az álombogózásban: görög, jelentése segítség, segély, nyereség. Remélem, az utóbbival találunk majd kapcsolódási pontot:-)

Ezen kívül találtam még egy igazán szép festményt is, ami fent látható, amin egy darabig elmerengtem.......nagyon különös érzés volt a lány szemébe nézni....

(A festő neve Annie Ovenden, a kép címe Ophelia, és 1979-80-ban festette, mérete pedig 91,5*76 cm).

Nem csodálom, hogy szülésről álmodik, amikor a baráti társaságban mást sem hallunk, mint saját tapasztalásokat, mások által mesélt, kiszínezett és mondává nőtt, továbbadott rémtörténeteket, részletes nőgyógyászati vizsgálatokat, lombikfolyamatokat, és vagy olyanokat ismerünk, aki már szültek, vagy éppen most pocakosodnak, esetleg olyat, aki nagyon akar, és mindenféle módszert kipróbál, vagy már a lombikozásnál tart.:-)

Ofélia. Miértpont? Hol vannak a válaszok? Talán az álmaiban, talán a felhőkön is túl.........

free music

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr63175056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.06.20. 16:32:16

Na, végül ez az a ritka név, ami titok?? :pp

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.06.20. 17:20:39

Na látod, erre mar nem is emlekeztem!!!! Most olvastam fel Farkasnak. Olyan kulonos erzes!!!
Persze, persze, ötven szazalek eselyunk volt, hogy lany lesz, de milyen erdekes, hogy megalmodta akkor........
Koszonom, hogy írtal hozza kommentet, igy most en is elolvastam.
Es akartam mondani, hogy igen megtisztelo es meghato nekem, hogy elolvasod a fuzetemet az elejetol!!!!!
A nev majdnem ez lett. A, dehogy!!!! Majd titkosan elarulom Neked levelben!:-))))

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.06.21. 09:40:02

@piroskaesfarkas:
jujjjjujjjj, nagyon szeretném!
Visszaolvasás: annyira jó olvasni, amiket írsz, hogy ne csodálkozz, ha megteszik az emberek :)
Mindig a Meg Ryan a Szerelem hálójában jut rólad eszembe (be is linkelted), ott van még ilyen érzésem, hogy élménypillanatokról beszélgetnek egymással, ismeretlenül. Meg Ryan mondja is, hogy sokat jelent neki ez a sok semmiség! Látszólag lényegtelen dolgokról is olyan jól írsz!! Imádom!
kézzeld, elkezdtem egy másik blogot is, ami nem babás, már régóta terveztem és most megcsináltam, sállálllá!
Na, majd még úgyis írok ide-oda.
Pussz
süti beállítások módosítása