Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Létrás

2007.09.07. 12:20 | piroskaesfarkas | 3 komment

Rémesen hosszú létra, hanyagul nekitámasztva a falnak, semmi kampó vagy akasztó a tetjén, és az alsó része is sima kétlábon állós csupán. Gubbasztok egy teraszszerű valamin, nagy gondban vagyok, miként kéne lelógatnom a lábamat, hogy elérjem az első fokot úgy, hogy ne dőljön el a létra, mert a felület, ahol éppen tartózkodom, teljesen sima, sehol egy kapaszkodási lehetőség. Lenézek. Legtöbbször várnak rám lent, noszogatnak, hogy induljak bátran, tartják a létrát, de annyira messze vannak, hogy alig hallom, mit kiabálnak felfelé. Ahogy nézem, legalább tizenöt, húsz méter magasságban ragadtam, és valahogy le kell kászálódnom.....A legnagyobb problémám azzal van, hogyan állja biztonságosan a létra első fokára.

Már amikor felfelé kellett mennem, akkor is azon izgultam, hogy majd egyszer le is kell valahogy másznom, de feljutni sokkal könnyebb, mint lefelé. Látom, hogy hajladozik a létra, mert túl magas, és nem elég erős a szerkezete...

free music

Visszatérő álmom ez a létrás, csak a környezet változik, a félelmeim nem (nappal sosem féltem még létrától). A legutóbbi lemászós rettegésemnél egy barátnőmmel (nem emlékszem, ki lehetett, hiába próbáltam felidézni)  voltam egy táborféleségben, ahol létán kellett felmásznunk a fekvőhelyünkhöz, borzasztó magasra. Ráadásul, egyfolytában bámultam a tetőszerkezetet, hogy nem jönnek -e ki pókok belőle, mert gyanus hangokat hallottam a plafon felől, de a mellettem fekvő lány csak legyint, hogy mindig aggódom feleslegesen. Második este felébredek, és látom, hogy leomlott egy részen a vakolat, ahol tátong egy hatalmas lyuk, belőle kimászik egy fekete béka, egy holló, és egy denevér. Körülnézek, de a barántőm már lemászott, és lentről integet, hogy menjek én is utána. Megint jön a pánik, hogy miként jutok le (álmomban ez úgy tűnik, órákig marcangolom magam), de közben elszállt mellettem egy denevér, aki beleakadt az alvástól összekócolódott, hosszú hajamba, jobb oldalra, a halántékom fölé, és nem bírom kiszedni, hiába igyekszem szálanként kiszedni. Próbálok higgadt maradni, de egyre inkább elönti az agyamat a félelem, hogy majd a kapálózó denevérrel a hajamba kell valahogy lekecmeregni azon a rohadt létrán......

Kíváncsi lennék, mindez mit jelet az álmoskönyv szerint, de nem szeretném, ha valami rosszat találnék benne, úgyhogy inkább bele sem nézek. Mondjuk nincs is ilyen könyvünk:-)

Mindig is mondtam, hogy ha eljutnék egy pszichológushoz, úgy örülne nekem, mint Gombócartúr az extra méretű, válogatott svájci vegyebonbon doboznak, tele különleges csokoládékkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr51157928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzsó 2007.09.09. 12:20:13

A denevért megnéztem a K.Gy. Álmoskönyvben, többféle dolgot ír, hiúságot jelent, padláson öregasszonyt, hajban búbánatot, , titkos bujálkodást is, ha meg egy romfalból repül ki, leleplezést, küzdeni vele, álomtalan éjszakát jelent.Úgy látszik régen az emberek nem álmodtak létrával, mert ebben a könyvben sincs meg.:o) Holló szintúgy.Pedig biztosra vettem, hogy ő megvan.
Nekem néha létra helyett magas fákról kell lemásznom, amik nagyon vékonyak, és nem értem, hogy bírnak el. :o)
És persze nagyon félek lezuhanni.:o)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.09.09. 13:00:11

Lányok! Köszönöm az álombogózást!!:-)
Érdekes, hogy nincs benne létra.....
süti beállítások módosítása