Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Körömügy

2007.09.05. 13:12 | piroskaesfarkas | 4 komment

Már annyira bekunkorodott a körmük, hogy nehézkessé váltak a legegyszerűbb tevékenységek is, mint a csakúgyüldögélés a rúdon, mogyoróevészet, lógás fejjel lefelé a hintáról, és a csőrük is igencsak szúrós lett, így meglepetten pilláztak ránk, ha felszisszentünk, mikor Ők csak kicsit megrágcsálták volna az ujjunkat, ahogy mindig is szokták.

Hiába a hivatalosan kinevezett csőrkoptató (többféle is van), a műsorosdió (ami ugye bontatlan, és nekik kell kipilinckázni a belsejét), a természetből levadászott faágak, mégiscsak mesterséges környezetben vannak, és úgy látszik, elkerülhetetlenné vált, hogy felkeressünk egy állatorvost, aki tényleg ért a madarakhoz. Szerencsére vannak kedves madaras cimboráink, és jó kis tollas közösségek, ahol megnyugtató iránymutatásokat szerezhetünk be erről is.

Végül egy közeli, madarasdoktorhoz jelentkeztünk be, hogy a lehető legkevesebbet utaztassuk Bogyót és Kavicsot, ill. Ő volt az, aki rögtön fogadott is minket, én meg már úgy voltam vele, hogy nagyon szerettem volna túlleni a tortúrán, és féltettem a szárnyasokat, de nagyon.

A papagájok körömvágása méginkább megviselt minket, mint a két fehéreb négyemberes, leszorítós patacsippentése........A doktorúr igen kedves ember, ráadásul neki is van nagypapesza (aki ott randalírozik vele a rendelőbe), de a mi két csőrösünk teljesen bepánikolt az eseményektől, és visítoztak rendesen, amitől a mi szülői szívünk csak úgy verdesett hevesen....Sajnos mindkettejük csőre vérzett is egy kicsit, amit azzal a forrasztósizével állítottak el, vagy hegesítettek be, vagy valahogy így, amit a kutyák körömvágásánál is láttunk. Biztosan nem olyan borzalmasanszörnyűséges, mint amilyennek látszik, ugye?

Szerencsére ezen kívül minden rendben van velük, a doktorúr szerint gyönyörűek, egészségesek és büszkék lehetünk rájuk. Na persze azok is vagyunk, bár az érdem a Nagyszakállas Mesteré:-) Javasolta, hogy esetleg próbáljunk meg egy vastagabb ágat keresni nekik, hátha azzal jobban kopik a körmük.

Tartottunk a besértődésüktől, hogy ilyen aljas módon becserkésztük őket egy apró szállítókalitba, majd fehérköppenyesek markába engedtük őket, ahol szörnyűséges dolgokat műveltek velük, mi meg csak néztünk bután, ahelyett, hogy a megmentésükre siettünk volna.....De egyáltalán nem vettem észre rajtuk ilyesmit, talán azért, mert annyiranagyon okosak, és a dokira haragudtak:-)

Előkerestünk két kisebb fűrészt, és felkerekedtünk ülőrudat vágni a pipiknek. Velünk tartott Anyi, aki az M-es méretű Bördinek akart új ágat becserkészni. Mondhatnám, hogy csak úgy találomra kiszálltunk egy fás részen, és vadul szabdaltuk az ágakat a három fűrészünkkel, de nem vagyunk mi ilyen gengszterek. Kimentünk Joepapáék pottyantósvécés telkére,  ahol ugyan lakni sosem lehetett, mert csak egy deszkatákolmány van rajta, de amíg nem volt kertes házuk, minden idejüket ott töltötték, és csodás kertet hoztak létre. Mindez már a múlté....Most lehangolóan elhanyagolt, benőtte a gaz, a szépséges fenyőket kivágták, a hatalmas tuják tetejét egyszerűen lenyisszantották és elvitték aljasszándékúak, a gyömölcsfák meg mintha megsértődtek volna a gondoskodás hiányától, csúfos formájukat mutatták...Az egyik cseresznyefa ki is dőlt, amiről begyűjtöttük a megfelelőnek vélt ülőrudakat.

Pasi nem kis mekkmesterkedéssel befaragta a karnyi vastag fát, hogy biztonságosan beilleszthető legyen a rácsok közé, majd kivettük a felső rudakat, hogy inkább az újat szokják meg. Az eredmény: nem használják a szuperúj ülőfát, inkább a zsinórjukon üldögélnek, és azon is alszanak???!!! Úgy látom, hogy ez meg talán túl vastag lehet, nem állnak rajta biztonságosan, és inkább csak arra használják, hogy leszedegetik róla a kérget....

Azért külön megkönnyebbülés és öröm, hogy túlvagyunk a körömügyön.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr21157914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.09.05. 18:43:22

Úgy alszanak ott, mint két részeges :D

mizo 2007.09.19. 13:12:58

Nagyon gyönyörűségesek, ahogyan összebújva alszanak!!!! Jó nézni őket!! Ilyenkor kicsit fáj a szívem, hogy én már nem adhatom meg Csibészkének ezt a boldogságot, ő max. hozzám bújik ha akar!!

Piroska 2007.09.19. 15:45:36

Mizókám! Az a lényeg, hogy legyen kihez bújnia szeretettel, és viszonzásra találjon! Úgyhogy szerintem pontosan ugyanolyan jó nekik!:-))
süti beállítások módosítása