Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Borongós barangolás

2007.09.04. 16:10 | piroskaesfarkas | 6 komment

Amerre csak léptünk, mindenütt lapos, fehér, apró csigaházak, melyek többnyire lakatlanok voltak, de azért akadt, aki éppen otthon volt, és csoportosan nyomult egy-egy fűszálon.

Minden hónapban szeretnék kérni egy hetet, amikor nem megyek be dolgozni, csak itthonról intézkedek, írom a prezentációkat, válaszolgatok a levelekre, vagyis teljesen úgy csinálok, mintha bent lennék, pedig dehogy. Szerintem megoldható, hiszen van itthon internet, fax, és a térerő is tökéletes itt a dombtetőn, bár mindez kevésnek bizonyulna, ha ezzel az ötletemmel előhozakodnék a főnökömnek. Pedig esküszöm, ugyanolyan hatékony tudnék lenni sőt!!! A kutyák bizonyítottan energia- és életkedv generálósak, vagyis sokkal kreatívabb és energiabombásabb fokozaton pöröghetnék.

Annak ellenére, hogy nem utaztunk el, és takaréklángon ugyan, de mégiscsak tartuk a kapcsolatot az irodával (mindenki a sajátjával persze, még jó, hogy van helybenülős gép, és mászkálós laptopos is), ha kedvünk szottyan, akkor beülünk az autóba és követjük a napsugarakat. Tegnap, ahogy kisütött a nap, felkaptuk az ebeket egy hosszabb legeltetés végett, és szerettük volna kihasználni a jóidőt. Persze, mire a kirándulós célpontra értünk, a felhők győzedelmeskedtek, és szürkés színben tolongtak az égen. Legalább az eső nem kapott el bennünket, így megmásztuk a dombokat, gyönyörködtünk a tájban, rácsodálkoztunk az őszre (már érnek az őszi bogyók, megjelentek az évszak jellegzetes termései...).

A nagy napvadászatos rohanásban elfelejtettem cipőt váltani, így kirándulósfűzős helyett egy szaladgálós típusú lábbeli maradt rajtam, amivel kíválóan tudtam volna rejtőzködni a természetben, ha mondjuk el kell bújnom valahová, ahová már a lábamat nem tudom behúzni, és kénytelen lennék kilógatni, csak éppen nem kifejezetten szikalmászásra találták ki (lsd. fotó).

Mikor egy ilyen túra után hazaérünk, a kutyák teljesen úgy viselkednek, mintha komoly kutyakiképzésen vettek volna részt, és egész délután horpasztanak a kanapén.

Jó kis sétatúra volt, ezen a különös hangulatú helyen, mintha ezer éve senki nem járt volna arra.... Igazán kellemes egy borongós barangolásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr85157315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyámlánya 2007.09.04. 21:03:49

jó hangulatú képek.

aztán nagy titok-é, hogy hol készültek?

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.09.05. 13:16:14

Drága Anyámlánya ! Ennyire futja tőlem kattingatásügyileg....
Pedig de jó lenne jónak lenni!:-))))
Jaj, persze! Sóskút.
:-)

anyámlánya 2007.09.05. 13:36:29

na, jó!
elárulom, tetszenek is.
leginkább a pasi-kutya ellenfényes darab! :-)))

Piroska 2007.09.05. 18:17:48

Anyámlánya! Kedves Tőled ez a biztatás:-))))))

Katónéni 2008.02.03. 20:27:39

Drága Piroska!
Bevallom tegnap óta a blogodat olvasom. Úgy gondoltam , a végén fogok írni Neked...de a mostani képsorozat valami nagyon mély és régi emléket ébresztett fel bennem. A képeket nézve, mintha jártam már volna itt....érzésem volt....és lőn: Sóskút!!!!
Érden éltem régen....kisiskolásként elcsavarogtunk túl a hegyen, a határba...szüleink nem örültek...mai eszemmel tudom, jó messze jártunk!!!!
Nagyon köszönöm azt a sok szeretetteli leírást, amiknek olvasását képtelen vagyok abbahagyni. Főzni kellett, de csak gyorsat...:) sírok és nevetek....könyvet is írhatnál, annyira jó!!!!
folytatom... és majd írok!
Ismeretlen ismerősként ölellek:Katónéni

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.02.04. 12:34:55

Katónéni Kedves! Köszönöm a bejegyzésedet, a szép szavakat, hogy megosztottad a gondolataidat velem, és külön az ölelést!:-)
Hihetetlen, s egyben örömmel tölt el, hogy a szösszeneteimmel könnyeket- vagy éppen mosolyt csalok ki...........S hogy ilyen kedvességet kapok cserébe!!!???
Köszönöm.
Ölellek,Piroska
süti beállítások módosítása