Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Békahírek

2007.08.26. 21:40 | piroskaesfarkas | 2 komment

Gyakorta összefutok velük, főként fűnyírás közben, amire ugye mostanában rákapcsoltunk a gazkiírtás miatt, és legalább heti egyszer lenyisszantjuk a nagyképűen csak gyepnek hívott lyukasgazos terepet, ami viszont akkora, hogy három munkautáni estefelénket igényli.



Próbálunk nagyon óvatosan lépkedni, és lassan tolni a fűnyírót, hogy legyen idejük elslisszaniuk a gép elől, és ha felbukkannak, biztonásogos részre telepítjük őket, főleg a tó köré.

Sajnos a minap a szegélyvágóval mégis megsértettem egy békalábat, jajajaj.....Megvizsgáltam közelről, és egy kis vágás volt a hátsó combjánál, amit gyorsan lefertőtlenítettem, majd megfigyelőállásba helyezkedtem, vajon tud -e még ugrálni. Szerencsére megindult, így remélem, túlélte a balesetet.

Úgy látom, több generáció élhet velünk, nehezen tudnám kibogózni a szövevényes családfájukat, mert még mindig találunk egészen aprókat, de a legtöbb már akkora, mint a fenti fotón, sőt, mostanában több kifejlett példány is sütkérezik a parton, akiket igen nehéz lefülelni, mert ha lépteket hallanak, azonnal csobbannak. Azon csodálkozom, hogy egyáltalán nincs békadal a környéken????

A növények mostanra úgy elburjánzottak a tóban és a kövek között, a parton, hogy tegnap délelőtt egy kicsit meg kellett ritkítanunk a vizizöldeket, mert teljesen beszőtték a víz felszínét.

Legnagyobb meglepetésemre egész óvodányi szürke kishalat találtunk, akik csapatba verődve cirkálnak a vízben. Neeeem, most tuti nem ebihal, igazi halacskák, kb. kétcentisek lehetnek, és még nem színesek.

Másnak ezek a dolgok biztosan természetesek már, de mi, városi gyerekek, akik alig két éve költöztünk saját kertes házikóba, és minden olyan újélményhozó, rácsodálkozós élménypillanat az egész: az első paradicsomok, az első ebihalak, kishalak születése, kék meg piros szitakötők, sosemlátott madárkák. Visítok minden kisvirágra, amikor kibontja a szirmait, vagy egy saját ültetésű bokrunkon megjelennek a bogyós termések....

Csodadolog ez a kert!!!!



A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr46149708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása