Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Hol a szemetes?

2007.08.16. 12:28 | piroskaesfarkas | 4 komment

Ennyit bírt hozzámszólni egész nap, ha nem húzunk rovátkát a "hozzászólásszámlálómba" a csupán minimális jómodor kategóriába sorolható megérkezéskori szia és távozáskori szia okán, mert azért az megvolt.

Mint mindenki (talán én túlságosan is törekszem erre, pedig nem kéne), imádom, ha szeretnek, és azt is, ha én szerethetek és ragaszkodhatok emberekhez. Ráadásul ugye ölelegtőspuszilkodós családból származom, ahol a tágabban vett nagycsaládunkban is egymáson lógunk, és nagyon fontos szerepet kap a testi kontaktus (úgy mint ölelgetés, cuppantóspuszik, hajbizgerálás, stb.). Pasi nehezen szokta ezt meg nálunk (na nem velem, az sosem okozott gondot:-), furcsa volt neki ez a sok lapogatás, hátbaveregetés, kisfiammegpuszillak, és hasonlók, mert náluk ez egyáltalán nincs így. A papája pl. nem puszilgatta kiskorában, mert állítása szerint apafiús kapcsolatban ez nem szükséges.... Ez a tartás a mai napig megmaradt a papájánál, bár most idősebb korára már egy kétoldali belefér a fiával is.

Azt gondoltam, hogy pasival együtt kapok egy második családot is (nem mintha nem lenne elég megfelelő a mostani csücsörítős famíliám), akik majd jól befogadnak, és ha éppen feléjük járok, bármikor felugorhatok, mindig szívesen látnak, és örülnek, hogy a fiuk ilyen kedves, szeretnivaló barátnőt fogott ki, aki szépen tanul, dolgozik, és szereti a gyereküket:-)))) Nem örültek.  Egyáltalánkicsitsem.

Ma már úgy látom, hogy nem kellett volna személyes megbántásnak vennem a hozzáállásukat, mert valószínű, hogy senkitől nem ájultak volna el, kivéve, ha nagyon híres vagy nagyon gazdag nőről lett volna szó, vagy akinek a családi kapcsolataival lehetett volna a díszes társaságukban villogni. Namost ugye nem vagyok se híres, se gazdag, és a papám sem egy nemesi sarj, sőt, akkoriban Joepapáék pont rosszul álltak, picike lakásban laktak és alig tudtunk kijönni a rendelkezésre álló havi keretből (én még otthon laktam, de mindig is dolgozgattam a suli mellett).

De akkor, tizenvalahányévesen, mikor szerelmerelobbantunk pasival, igenis magamra vettem, rettentesen bántott a sok sértés, amit tőlük kaptam, és akárhogy is igyekeztem megfelelni, sehogysem ment (pl. maceráltak a fenékig érő hajam miatt, mert szerintük csak a rövid haj lehet rendezett, vagy cikiztek, hogy sosem járunk külföldre, meg milyen gagyi parfümöt használok, stb.)

Mindegy is, hogy mi volt az, ami nálam betette a kaput a sokévnyi próbálkozást követően, ezelőtt úgy hathét évvel, de akkor úgy döntöttem, hogy nem keresem tovább a közös kis szálakat, nem leszek elnéző és megértő, és főleg nem igyekszem megfelelni nekik, és ha lehet, elkerülöm a találkozókat, ami nem is volt olyan nagyon nehéz, hiszen pasi sem kötődik hozzájuk túlságosan, és a kötelező ünnepek kipipálásán túl néhány telefon erejéig tartják a kapcsolatot (természetesen nem a mamájáról beszélek, akitől a papája kb. 30 éve elvált, hanem csupán az apjáról és annak feleségéről, akit a válás után rögtön elvett...). A távolabbi rokonaik nem értették ugyan, hogy miért nem jelenek meg unokatestvéres esküvőkön, babaszületések alkalmával, nagy karácsonyi ebédeken, stb. Fájt is nekem ez a helyzet, de így kevésbé, mitha találkoznunk kéne.

Pár hete hatvan éves lett a pasipapája, így a nagynénikék felvetették a kedvesemnek, hogy szervezzen neki egy nagy szülinapibulit, lehetőleg nálunk, mert a szülein kívül, a nagyobb családja még nem is látta a házunkat, pedig már több mint egy éve ott lakunk...Emberemmel több napig rágtuk a témát, s hol úgy voltam vele, hogy szó sincs róla, én akkor elmegyek, nem bírom ki hogy jópofát vágjak az egészhez, és vigyorogva énekeljem ezek után a hepibörzdéjt, majd pedig úgy, hogy mégiscsak a pasi papája, le kell nyelnem a békát és szép szülinapot rittyenteni, és mellette állni az eseményen.....

Alig aludtam azon a héten, szorongtam a találkozástól, az egész famíliától, attól is hogy beszólnak valamit, amitől én bepaprikásodom, és jól visszaszólok egy durvát, és botrányosra sikeredik a banzáj.

Készültünk fenemód: csináltam híres piroskaféle csirkét, harminc egész combot pácoltam, mellé háromféle savanyúság, háromféle saláta, torta hatvanas gyertyával, stb.

Végülis nem volt olyan vészes, mint amilyenre számítottam....Mondjuk nekem furcsa a papájától, hogy megszervezzük neki az egész napot, vendégüllátjuk a családját (akik egyébként nekünk nem hoztak semmit, de konkrétan, kivéve a papáját, aki azért hozott virágot. Jaj, a legjobb a pasi nagynénje volt-aki egyébként aranyos-, készített a fiának egy tortát, mert mint kiderült, neki is szülinapja volt, majd amit nem ettünk meg, elpakolta és hazavitte egy szó nélkül...), és annyit nem mond nekem, hogy köszi, csupán ennyit szól, hogy hol a szemetes?????????  

"Az ajtó mellett jobbra."

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr55135189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.08.16. 14:09:57

Pirosom, jobb is, ha ezek csak megmaradnak maguknak.
A legjobbb a végénpakolós nagynéni, na ez valami olyan!!!
És úgy kell nekik, övék a veszteség, hogy kihagynak egy ilyen helyeset, mint te, persze ettől még neked ugyanolyan rosszul esik. :((

zsuzsó 2007.08.16. 14:55:04

Jobb, ha távolról nem tudjuk őket szeretni, mintha nap, mint nap megkeserítenék az életed holmi kedveskedésbe bújtatott gonoszsággal.Épp csak valami apróság, hogy aztán mindenki elbeszéljen a másik mellett.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.08.16. 15:00:39

Cserkókám, kedvestündér vagy, köszönöm!!!:-))
Na igen, képzeld, mennek kifelé, erre látom, hogy ott fityeg a szatyorban a fél torta:-)
Azt meg nem is említettem, hogy észrevettem egy gyönyörűséges tortakiszedőt, egy antik darabot, ami ott hevert a konyhapultomon a torta mellett...Na, már éppen örültem, hogy milyen kedves, hogy hoztak nekem egy ilyet, amikor kiderült, hogy azt az ő tortájának kiszedésére hozta (nem tudom mit gondolhat róla, hogy nincs mivel kiemelni egy szelet tortát???), és a tortával együtt elvitte:-)))
De erre meg pasi azt mondta, hogy "kisvörös, megetted volna azt a tortát??? Nem? na látod, akkor meg mit izgat a téma...."
Ne de mi nők azért tudunk nyammogni a témákon, na...
süti beállítások módosítása