Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Talán, ha lelegelné egy ló?

2007.08.09. 11:41 | piroskaesfarkas | 8 komment

Megtettünk minden óvintézkedést a hozzánk csatolt féltelek füvesítése előtt: leszórtuk gazírtóval az egész területet, majd hozattunk rá termőföldet, és csak utána kezdtük el a fűmagok szórását. Eleinte szépen nőtt a zsenge, friss fű, majd egyszercsak felütötte a fejét a gaz....

Nyilván az sem túl kedvező, hogy a telek másik felét a bő egy évvel ezelőtti megállapodásunk ellenére sem gondozza a szomszéd (aki pedig az egészre fente a fogát, aztán még a felét sem ápolja..), és akkora gyomnövények virítanak rajta, hogy túllóg az általunk felállított kerítésen, és hiába takartuk el náddal a dróthálót, most a tetjén kikandikálnak az ég felé nyúló bogáncsosok, szúróslevelűek, melyek megérett magocskáit átreppenti a szél a mi területünkre.

Régi kedves ismerősünk, a szuperfűdoktor járt is nálunk a közelmúltban, és gazgyilkolóspermetezőjével végigzúzta az újfüves részt, amitől hamar kipusztultak a gyomok, kivéve ezt az egy szívós fajtát, amire még ő is azt mondta, hogy nem akar minket elkeseríteni, bőghetünk a vállán, ha akarunk, de ez egy alattomos fűféle, amit még a gaztalanítók sem pusztítanak ki, és igazából kézzel, tövestül kéne eltüntetni. Na igenám, de rengeteg van, annyisok, hogy lassan elnyomja a füvet az erős gyökereivel, és az éles, vaskos leveleivel. Hiába fűnyírózzuk rövidre, mert olyan vagdosósak a levelei, hogy még a tövében maradt alacsony részek is képesek elvágni a lábunkat.

Azt találtam ki, hogy ha jön egy pár esős nap, szervezek egy gazkiszedőversennyel egybekötött bográcsozást a barátoknak, rokonoknak (vagy akár külön-külön is), ahol meghatározzuk az indulóknak a minimálisan, kizárólag csak gyökerestül kihúzható darabszámot (csak akkor kapnak ebédet, ha azt teljesítették), és ezen felül, aki a legtöbbet felmutatja, az nyer valamit!:-) Joepapa szerint veszett fejsze nyele, mert annyirengeteg van, hogy ha versenyzőnként százat határozunk is meg alapnak, akkor sem szabadulunk meg tőle, de véleményem szerint az is valami, és valahol el kell kezdeni. Meg egyébként is, volt már valaki gazkiszedőpartyn, hm???? Szerintem jó lehet!:-))

Majd lefényképezem a bűnöst, hátha valaki felismeri aki erre jár, és mégis tud rá valami ellenszert, amivel legyőzhetnénk...Mert nem tudom, mi lenne a jó megoldás.

Talán, ha lelegelné egy ló?

free music

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr28135223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzska · http://triticumaestivum.freeblog.hu 2007.08.09. 20:39:50

ide azzal a fényképpel, hadd lesem meg, mert ugye mégiscsak ez lenne az eredeti szakmám, vagy mi.
Persze a választ nem tudom, ez bizonyos, de tudom majd kit kell megkérdezni.

zsuzska · http://triticumaestivum.freeblog.hu 2007.08.09. 20:41:11

most mér nem tudok hozzábeszélni?
akartam pedig! megoldást is mondtam, meg minden, erre nincs nyoma semmise:(

Pojgly 2007.08.10. 00:14:29

Egyszer rendeztem egy motoros-fűkaszáló versenyt, bográcsos halászlé főzéssel egybekötve. Nagy sikere volt mindkettőnek, a fijjuk kaszáltak, női személyek főztek. Persze olyan is akadt, aki elméleti tudását adta, mindenkinek megmondta, mit és hogyan kellett volna csinálni, de még ez is belefért. Ráadásul megúsztam egy 3 órás fűnyirkálást :)

Piroska 2007.08.10. 11:21:01

Köszönöm lányok!!!!!! Zsuzska, lefotózom, előre is köszönöm!!!!!
Dejó Pojgly, hogy jöttél!!!:-))))

Képzeljétek, tegnap nekiláttunk szedni, mert jól felvizesedett a talaj de reménytelen küzdelem.......Borzasztó sok van, hatalmas gyökérzettel, amit még ha sikerül is kiszedni, akkora földet szed ki, hogy bazinagy lyukat hagy maga után (akár gödörnek is nevezhetjük)......És nagyon nehéz kihúzni, olyan erős.
Rettenet....
Holnap dokumentálom!!!!

szuszka 2007.08.10. 11:47:06

és az hogy lesz? megmondom a megoldást, eltűnik a gyom, elmarad a gyomkihúzóverseny ingyenkajával egybekötve?
(hamár: mintha mostanában eltűnt volna fehérdoboz a posztokból. még hekkről is olvastam. gratulálhatok? megszületett az álomsúly?)

Piroska 2007.08.10. 12:09:16

:-)))Szuszka!!!! szerintem a gazkiszedő partyt megtartjuk, a móka miatt. De tényleg rettenet az a gaz, majd jól lefotózom, és meglátod. Olyasminek látom, mint a kukoriva szára....Alul, a tövénél meg pirosas a szára...

Fehérdobozos. Neeeeem, nem értem el, valahogy 2 hónapja megtorpant a téma. Majd egy bejegyzésben leírom, hogy mennyit sikerült elhagynom. És még legalább ugyanennyit szeretnék.

Eszem továbbra is, kicsit lazábbra véve:-) Ma pl. reklamáltam, mert a mai adagomat elfelejtették kiszállítani......Még jó, hogy pasi szendvicsébe beleharapta munkába jövet. Pici harapás volt, nehogy azt hidd, hogy hatalmas, felétbeszippantós!!!:-))))

szuszka1 2007.08.16. 21:53:09

de komolyan, azóta is úgy készülök, hogy most aztán végre megmondhatom a tuttit. De sehol egy árva fénykép...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.08.17. 09:32:57

Szuszka, köszi!!! Már lefotóztam, hétvégén letöltöm és megmutatom a GAZt!!
:-)
süti beállítások módosítása