Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mínuszegyvíájpí

2007.08.07. 17:28 | piroskaesfarkas | 9 komment

Nem véletlen csupán, hogy még sosem voltunk arra, csakis akkor, amikor szép zöld, csendes és romantikus, kutyasétáltatásra alkalmas állapotban volt. Hiába magyarázták nekem, hogy ilyenmegolyanjó, ne hagyjuk ki, nemisigaz, hogy koszosbüdös, sosem vonzott, na.

A sziget.

Az LGTbuli miatt pasival úgy döntöttünk, itt az idő a felderítésre, sajátbőrösmegtapasztalásra, mitől cuppannak annyira rá erre a szigetes történetre százezrek, mitől olyan nagyon vonzó és nagyszerű. Ráadásul, talán a nulladiknapos bevezető koncerten még nem lesz annyi egyáltalánnemszomjas, rókakomával övezett ember, nem gázolunk térdig a szemétbe, és kultúrált körülmények között csápolhatunka jólismert számokra....Hiába a jóelőre szervezkedés, mert pasi a múlt héten kiderítette, hogy neki bizony mégsem jó a kedd, mert aznap este forgatásra kell mennie, amit ugyan tudott már jóelőre, csak éppen elfelejtette megemlíteni. Ettől aztán bemorcogtam, amin az általa hozott hatalmas virágcsokor sem segített, így sértődötten átküldtem anyukámnak....

Gyors toborzásba kezdtem, ami nem túl egyszerű, mert nagy elemszámmal bíró baráti társaságunkban nehezen lehet fellelni a következő ismérvekkel bíró egyedeket:

1. Hajlandó kijönni a szigetre

2. Szereti az LGT-t

3. Nincs éppen akkor szabadságon és elutazik

4. Le tudja mondani a esti óráját, a tárgyalását

5. Férjére, anyósára, szomszéd nénire, éppen arra járó akárkire is tudja passzolni a gyereket

6. Nincs egy gönce sem, amit oda felvegyen, és nem volt ideje fodrászhoz menni, ekkora lenövéssel meg nem jön, mert tuti összefut majd a volt pasijával, aki az új szupernőjével villog, ő meg pontszarulnézki....

7. Nem jön közbe semmi sem hirtelen....

Végül Sziszi és Luci is bejelentkezett (még Mona is, aki végül a 3. pont miatt esett ki a halmazból) , sőt, Lee, öcsémnője is társult a csapatunkhoz, aki meg nagymenősajtósbelépős.

Miután ilyen jól összerántottam a kis csajoscsápolóscsapatomat, múlt pénteken mit kapok??? Egy meghívót a -1. szigetvíájpí partyra, mert én az vagyok, na. És hogy pasi se lógassa az orrát, és riszálhassa azt a helyes fenekét a gyeregyerekiahegyoldara ütemére, boldogan lobogtattam neki a jegyeket, és önfeláldozóan felajánlottam (jóóó, azt mondtam, hogy "na erre nem mondhatsz már nemet"-szúrós szemmel néztem, és nem is merte mondani:-)), hogy kimegyek vele hétfőn is, majd a lányokkal kedden is, így aztán mégis lesz sajátbőrönmegtapasztalás, szigetfílingfelderítés együtt!!!!

Akkor még lelkes voltam. Tegnap estig.

Nem leszek rendszeres szigetlátogató, és továbbra sem értem, hogy mitől vadulnak be a népek ettől a poros, koszos, szemetes, mindenkapható, reklámerdős koncertgyűjteménytől. Most biztosan nem vagyok túl népszerű, de ezt gondolom. Már a bejárat lehangolt, hiszen ez egy húdenagyszabású rendezvény, jönnek a ma még rasztahajú, de később zsíros üzletemberekké cseperedő külföldi befektetők (ma még lefektetők), meg úgy egyébként százezer hazánkfia, ott az a rengeteg szponzor, bevétel, híres fellépők, és akkor a bejárat úgy néz ki, mint egy lepukkant útszéli pottyantós wc???? Nem vártam bársony vörösszőnyeget a lábam alá, de ahogy ez kinézett......

A két ellenőrzőpont között kitudjamiért már többtucat koki fiatal, földön ülnek, körülöttük szemét, tócsa (remélhetőleg nem más, mint a kifolyt sör-ja, az üvegből kifolyt ugye), mocsok. Még nem volt minden kész, sok helyen fúrtak, faragtak, egymás mellett sorakoztak a pöttyöstúroscsokibevonatútáruló automaták, a szponzorpénzintézetdizájnos pénzkiadósgépek, a kávéshirdetőshatalmasbejáratszerű kartoncuccok, melyek később majd egyenletesen lesznek szórva a rendezvény teljes területén, hogy sehogysetudd kikerülni.

Kifejezetten sokkolt minket a nagyszínpad előtti terület, ahol rettenetes por volt, ahogy kiszáradt az egykor volt termőföld, ami régen szép zöld gyepnek adott táptalajt, és amit az arra robogó kétkerekű járművekkel méginkább felkavartak. Leülni nemigen lehet, pár padot vagy műanyag széket csak a rengeteg táposbódé előtt találni. Már most tele van szeméttel az egész, találomra halmozódik mindenfelé, ahol valaki lát egy eldobott flakont a másik rögtön mellédobja a sajátját, majd innentől mindenki kijelölt szemétkupacnak nézi....

Nem sikerült átvennünk a hely hangulatát, amin az sem segített, hogy a prezentáció után nem volt időm átöltözni, csak a cipőmet papucsra cseréltem, és biztosan sokkal jobban éreztem volna magam, ha farmerban és pólóban, lazán dagonyázom a porban, ahogy a legtöbben teszik.

Az első negyedóra után bepánikolós esemest küldtem a csajoknak, hogy kint vagyok, és javaslom, hogy gondoljuk át a másnapos koncertnézést, mert egyáltalán nem olyan jó móka, és tömören ecseteltem a körülményeket.

Ezután Luci felhívott, és röpke huszonötperces monológjában felvázolta az eltorzult jellememet és hozzáállásomat, pontokbaszedte a hihetetlen szervezkedést, amivel kipipálta az összes fenti pontot és megfelelő egyeddé vált az LGTrevelemkijövő halmazba, és egybként is én hülyítettem be mindekit és fél lábon is kutyakötelességem jópofát vágni, meg különben is isteni lesz, mert hoz kockás plédet, meg szúnyogrisztósspriccelőt, meg nedvestörlőkendőt, meg gumiszandált nekem, és még az sem hatott rá riasztóan, mikor fenyegető esőfelhőt jósoltam, sáros elsüllyedést a sárban, mert szerinte az még bulisabb lesz, ha bőrig ázunk, és lazuljakmárle!!!! 

Egy bő órát táncoltunk pasival, majd elindultunk hazafelé, amikor a színpad háta mögött felfedeztünk egy éppen akkor beindulni látszó hekkes standot, amire rácuppantunk, és egy hatalmas sülthallal és két jeges üdítővel a kezünkben kicsomagoltunk egy fapadot (legalább az tiszta volt), lebodorodtunk, és a zene mellett órákig csevegtünk. Ha másért nem is, a nagy beszélgetésért már megérte kimenni!!!! Olyan hangulata volt, mint az első randik egymásszavábavágós, mindenttudniakarszamásikról esték, amit egy hosszú séta zárt (míg visszaértünk a kocsihoz).

Lehet, hogy a mai nulladikon őrülten tombolok, meggondolom magam és teljesen más színben látom majd az egészet......ühüüüüüm...

Nos, jövőre azt hiszem, nem kell számolniuk velem.

Mínuszegyvíájpí.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr48134461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.08.07. 20:17:20

én örülök, h nem hagytam tavaly ki a lumináriumot. a többi port és szemetet és tömeget meg már elfelejtettem - de nem annyira, h idén is bevállaljam.

jó LGT-zést!

Cserke 2007.08.08. 01:23:29

Pirosom, ritka pocsék volt...

Piroska 2007.08.08. 08:34:57

Ó, nekünk nagyon tetszett a koncert, majd mesélek!:-)))

Piroska 2007.08.08. 11:57:01

Köszi Edina!!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.08.08. 14:10:29

Most láttam, hogy fotót is kaptam a főoldalon, bár nem csípem túlságosan.....

Cserke 2007.08.08. 16:42:53

Úgy látszik, mi rendhagyó izék lehetünk...
De tényleg alig hallottunk valamit, meg másfél órát nyomorogtunk a tömegben a hajóhoz, ilyen sem volt még. Ezért aztán a popfesztiválról jól le is maradtunk.

Piroska 2007.08.08. 17:10:30

Igen, a hangosítással gond lehetett, mert nem mindig hallottuk mi sem, bár ahogy a későbbi bejegyzésben láthatod, egészen belejöttem:-)))
Én úgy szerettem volna úgy hallani a számokat, ahogy megszoktuk, nem pedig túlkombinálva, kiszínezve (mesteri zenészi teljesítménnyel, az biztos), hogy ne lehessen velük énekelni.
De a főpróba után isteni volt az "igazi" előadás, szerintem. Sőt, a mínuszegyedik napon még egy portenger volt a színpas előtt, tegnapra meg letettek valami műanyagot a legtöbb helyre.....
Azért, mikor hazafelé indult a tömeg, volt porfelhő rendesen!
süti beállítások módosítása