Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Fügétmutatok

2007.07.03. 11:42 | piroskaesfarkas | 6 komment

Pár nappal ezelőtt még úgy kellett levadászni az első pár érett szemet, amit Anyival fogyasztottunk el, de előtte persze összeütöttük (koccintottunk) őket, ami elengedhetetlen, ha az ember leszakítja a saját fügebokráról az első ízletes gyümölcsöket. Csodás dolog, hogy van egy fánk, ami termést hoz nekünk...felemelő érzés!!!

Azóta minden reggeli zuhany után kimegyek a kertbe, és kémlelem az ágakat, érleltek -e nekem reggeliznivaló fügét, és mindig találtam is rajta egy-két pufi lilás gömböt, amit először kettészakítok, megcsodálom a színét, ami semmihez sem fogható, és jó nagy falatokkal belakmározom. Persze kapnak belőle a kutyák, meg a papagájok, mert a pasin és a halakon kívül a ház minden lakója jóízűen fogyasztja.

Tegnap reggel is csak néhány kósza érett példányt tudtam szakítani, de mire hazaértünk, észrevettem, hogy telis-tele lett az egész fa, főként a teteje, ennivaló, puha fügével!!!??? Tavaly is így volt, hogy olyan hirtelen kezdi termelni a gyümölcsöket, hogy alig bírjuk leszedéssel.

Ilyenkor megkezdődik a piroskaesfarkas népszerűsítő kampányunk, mert kapnak a szomszédok, a kollégák, az betévedő munkások, akik a házban vagy a kertben éppen ebben az időszakban dolgoznak, a vendégek, és mindenkit bíztatunk, hogy szedje, egye és vigye szeretettel.

Javasolták, hogy adjuk el zöldségesnek, mert állítólag a friss füge darabja 100-150 Ft körül kapható, de így sokkal de sokkal jobb. Bár tavaly az akciónk ellenére is sok végezte rohadtul a fán.....Ráadásul, ha kedvezőek a körülmények, akkor ősszel még egyszer terem, és ezért is van az, hogy már most rengeteg picike zöld bogyót hozott a töveknél.

Egy darabig laptopoztam a kertben, lágy dallamok és meleg szellő puha lengedezésében, hallgattam a víz csobogását...amíg ki nem derült, hogy ez nem a csobogó hangja, hanem a tó feltöltése után nem zártam el a vizet, és azóta is teljes erőből folyik a csövön, amitől a halakat majdhogynem kiöntötte a fűbe.....

Majd kiráncigáltuk a létrát, és a lemenő napban fügét szüreteltünk, miközben az alábbi zene szólt a laptopból. Dejóvolt!

 

free music

Most pedig fügétmutatok:

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr97110400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cserke 2007.07.03. 14:08:24

Találtam a Vancsában egy csomó recipét.
De szerintem nyersen jobbnak kell lennie!

Reát nagyon szeretem, szépek a képek és csuda ügyes vagy, nemgyőzöm mondani, ezekkel a belepasszintásokkal.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.07.03. 16:44:25

Cserkém, édes vagy, köszönöm!!!
Úgy élvezem, ha találok valamit, és még sikerül is használnom!!!
A csabagyöngyéset meg nem tudom.....

zsuzska 2007.07.04. 18:30:50

én is gondolkodtam a fügésen. hát fügebor! sokáig eláll, és hidd el, sokkal kevesebben tiltakoznak majd ellene:)
gugliban meg ezer recept.

Piroska 2007.07.05. 10:14:28

Zsuzska, köszönöm!!! Édes vagy!
A fügeborra nem szavazok, bár kollégám is mindig azzal nyúz, hogy ő majd csinál.
Inkább osztogatom mindenkinek! Ma reggel is szedtem egy hatalmas tállal.

proteus · http://taxismundi.blog.hu 2007.07.16. 19:42:03

apám, mivel etetitek ti ezt a fügebokrot? télen takarjátok? nyáron vakarjátok? hoyg van rajta ennyi füge?? (nekünk is van egy , de ennyit még nem láttam rajta) ezt neked [fügét mutat]

Piroska 2007.07.16. 20:29:43

Proteus, ezen most jót derültem!!!!
Úgy három-négy éve, mikor megvettük a telket építkezés céljából, a bácsika, aki itt töltötte a nyarakat a nénikével egy kis tákolmányházikóban, na Ő hagyta ránk ezt a fügefát. A hozzáértők, akik meglátják, azt mondják, hogy attól erősödhetett meg ennyire, hogy "kiskorában" a régi házikó védelmében növekedett.
A törzsét megtámadta valami zöld dolog, kicsit izgulok érte, bár nem tűnik úgy, hogy rossz bőrben van:-))))
Szóval, nem a mi érdemünk, nekünk csak boldogságot okoz. Ezért is különlegesek a fák, hogy a bácsika éveken át gondozta, szüretelte, és most nekünk okoz örömet...
Nem vakarjuk, nem takarjuk, nem permetezzük és nem tápozzuk.
Viszont, a többi fánk konyul.....
süti beállítások módosítása