Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vizipipás pocaklesen

2007.07.02. 15:04 | piroskaesfarkas | 7 komment

Igyekeztem, hogy elég sárkányosan csináljam, ahogy másoktól láttam, de inkább tűntem röhejesnek, mint stílusosnak. Vagy röhejes stílusom volt....

Meske felkapott az iroda előtt, és magunkhoz képest meglepően gyorsan eljutottunk Kbarátnőnkhöz, és csak egyszer tévedtünk el, ráadásul akkor is gyalog, mikor kiszálltunk a kocsiból és virágboltot kerestünk, amiből találtunk kettőt is: bezárva, majd elvesztünk a lakótelep furcsa házszámozásában.... Még szerencse, hogy előre készültünk, és beszereztünk egy csomó, kamillát tartalmazó vagy ábrázoló meglepit, mivel így hívják majd a hamarosan poackonkívül is látható kislányukat, és szerintünk ez igenis jópofa ötlet.

Igyekeznünk kellett, hogy még pocakosan meglepjük a kismamát, mert ugyan van még kb. két hete, de a meleg, meg a frontok ugye...,ki tudja?

Néztünk filmet a pocaktörténésekről -elképesztő, hogy ma már milyen komoly felvételeket képesek készíteni az odabentről?-, rátapasztottuk a fülünket a K. hasára, majd egészen közelről beszéltünk is hozzá -ki tudja, ha majd megszületik a pici, megismeri -e a hangunkat:-))). 

Kférj már régóta mondogatta nekem, hogy ha majd egyszer, végre eljutok hozzájuk ki kell próbálnom a vizipipát, amit ő napi rendszerességgel használ, és majd jól megmutatja nekem, mennyire jó kikapcsolódás is ez. És tényleg az!

Mivel még sosem cigiztem, egyetlen szálat sem szívtam el, így a vizipipázás sem ment egyszerűen.......Fulldoklásomat folyamatosan fényképezték, és időnként úgy éreztem, hogy a szememből és a fülemből is dől a füst, de valahogy az orromból nem akar jönni. Kférj, mint egy jó edző, próbálta csiszolni a stílusomat, így a végére egészen belejöttem, és azon túl, hogy a nevetéstől és az oxigénhiánytól potyogtak a könnyeim, kezdtem élvezni ezt a pipázás dolgot. Bár egyáltalán nem voltam olyan sárkányos, mint Kférj, akin látszik, hogy szinte minden nap hódol ennek a szenvedélyének, és hátravetett fejjel ott ereszti ki a gyümölcsillatú füstöt, ahol csak akarja.

A végére azért elszédültem rendesen, így aztán törökülésből elnyúltam a parkettán, és hosszasan bámultam a plafont.

Otthon pasinak javasoltam, hogy be kéne szereznünk egy vizipipát, és hosszasan ecseteltem az előnyeit, azonban abban nem vagyok biztos, hogy különb lehet a ciginél, már ami az egészségkárosító hatását illeti.....Utánaolvastam, de eltérőek a vélemények ezzel kapcsolatban, így nem lettem okosabb.

E.barátom szerint pl. egyáltalán nem káros, és javasolta, hogy próbáljuk ki egyszer fűvel (gondolom nem a szép, zöld gyepre gondolt), de arról hallani sem akarok, sosem terveztem, és ma azt gondolom, hogy nem is fogom.

Szóval, nézegettem vizipipákat a neten, de nem találtam olyan szépet, amilyet elképzeltem, és nem bukkantam biztos lelőhelyre sem, ahol levadászhatnék egy eredeti, nemgagyi, kézzel készített remekművet.

Gondolom, hogy nem két fejfájásellenireceptesfehérbogyóval a gyomromban kellett volna elkezdenem a sárkányosodást, mert mire hazaértem, a komisz annyira elhatalmasodott, hogy annyi erőm volt még, hogy bevegyek egy harmadik fejfájásűzőt, majd felkúsztam az ágyba, és csak úgy bírtam elaludni, hogy pasi masszírozta a homlokomat, és közben dörmögött, hogy miért most kellett befüstölnöm a agyamat, és egyébként is olyan illatom van, mint egy szivaros doboznak.

A gyenge, röhejes stílusú, egyáltalánnemsárkányos vizipipás kidőlt az első slukktól.....

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr74106402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.07.02. 21:07:59

Hát, elképzelnek sárkányosan...röhögnöm kell, bocs :))

Szombaton nekem is rémhasgatásom volt, valamit kitalálhatnának már ellene.
Addig is: Monnyonle!!!

Piroska 2007.07.02. 21:19:10

Mások is hasonlóképpen tettek, jól kiröhögtek!!!!:-)
Modjuk nem is nagyon illik hozzám, meg úgy egyébként a nőkhöz sem, szerintem....

A frontok, meg öregszünk....jaj, aranyoskám.....:-)))

Remélem, gőzerővel szavaznak a Cserke blogra??!!!!

anyámlánya(lábasjószág) 2007.07.02. 21:49:27

www.scopepalma.hu/partnereink.htm

egynek, indulásnak jó!

de az igazi, ha bolhapiac kavalkádjában tüzetesen árgusozol.

ott is klassz darabok vannak, s akár még Magad is összedizájnolhatsz egyet.

aztán meg a többit szép sorjában! :-))

ja, és dísznek sem utolsó!

dohány meg annyi, mint a tenger, s abból is lehet mixelni a'la koktélmódra!

és tényleg baromi jó dolog!

kerti tónak nedves partján, lemenő napfényben fürödve, békakórus kíséretében sárkányozni!

hmm, hogy egyeseknek micsoda lehetőségei vannak!
:-))

Piroska 2007.07.02. 22:10:53

Anyámlánya!! Szia!!!
Húú, erre nem is gondoltam, hogy levadászhatnám bolhapiacon!!! Köszi az ötletet!
Díszként mindig is tetszett, de mikor Egyiptopmban voltam (pasi nélküli üzleti úton), nem volt költőpénzem, pedig hoztam volna lámpást, vizipipát, egyéb csodás díszeket....Végül kedvesemnek egy kőből faragott viziloval hoztam.
DOhánylelőhelyet már találtam, de ott csak olyan lélektelen, egyenvizipipák vannak, rengeteg, de nem az enyém.....
Na, amit írtál, mingyá' megnézem!
szívbőljövős ölelés, piroska

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.07.02. 22:53:45

Hát már meg ne haragudj, de ámátőr vóttál megint igen erős mértékben!:)))

Mert hogy megint össze-vissza szédelegel valami témában, annak helyette, hogy megkérdenéd arany bcykét, aki teljesen véletlenül a vizipipáknak is nemzetközi tudora, azokból igen erőssen saját zsíron autodidakta módon kigyúrva!:)

Ja, és mint historikus számbavételi adat, öt, azaz 5 darab sisa figyel itten nálam házilag összerakva ócskások és régiségesek készleteiből.

Meg tudom azokat a tutikat is, ahol egyáltalán kaphatol a legtöbb ilyeneket a legtöbb kiegészítővel.

Károsnak nem káros mint cigaretta, mert ott ügye egyikről a másikra megy láncba, ez meg még is csak alkalmibb és szertartásosabb féle szórakozás, másrészt meg ciginél sem a füst gyilkol rákosra, hanem a papír kátrányos égésterméke, ami ugye itt eleve nincs, mert papír sincs, akár csak szivarnál.

Sisa dohány nedves ragacs, mivel dohányt ízesített datolyalében áztatják, és faszénparázs felülről azt szárítja kifelé, és jut át beléd a füst úgy.

Amúgy Európában kifejezetten női időtöltésként honosodott meg, kis délutáni tea mellé, mert megfelelő dohány választása esetén nagyon kellemes és finom illat lengedezi a légteret be.

Top sokak szerint az almás dohány, és ezt én is csak megerősíteni tudom.

Füves játék ezzel nem igazi, mint ahogy az sem, amit egyes még fiatal és bohó ismerőseim űznek vele, mikor is a vizet vodkával helyettesítik.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.07.02. 23:10:05

Biztos voltam benne, hogy Neked Bcyke ott lapul a gyűjteményedben pár vizipipa, melyekkel szédíted a tyúkokat:-))))
Meg abban is, hogy bizony annál különlegesebbeket nehezen talál az ámátőr, mit kacatvilágbeli főhajtásunk gyúrt össze saját kezével, miután éles szemével levadászta hozzávalókat! Ezért is vagyok lelkes oldahajtás, hogy eme rutinróka tapasztalatokat jól ellessem.....
Ámátőrségemet nem tagadom, bőgésben vagyok csak profi (múltheti adagomat, melyet E. barátom kettő egész bőgésben határozott meg/hét, na eggyel minimum túlléptem...)
Úgyhogy vizipipára vadászom, nem akármilyenre, különlegesre, minden sarkon nem kaphatóra, amelyik megszólít és velem akar majd jönni, hogy együtt kapcsolódjunk ki füstölgésben.
:-)))

Piroska 2007.07.05. 13:59:40

Bcyke, Te áldott lélek! Hát nézem, várom, csak nem jönnek azok a tutik, hogy hol kaphatok pontolyankellnekem vizipipát....
süti beállítások módosítása