Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Senki nem kap semmit

2007.06.26. 20:57 | piroskaesfarkas | 21 komment

Kedves Margitka!

Sajnos nem tudjuk elfogadni reklamációját, melyben hiányolja a piroskás pólót, amit hetek óta hiába vár a postán, mivel Ön nem válaszolt jól a tavaly év végi feladványunkra, és azt tippelte, hogy "a képen egy mocskosgénkísérlet eredményeként egy kétfejű papagáj látható, amint az egyik feje alszik, a másik őrködik az álma felett....."

Ahogy Kisbertalanné "az egyik kinyúvadt és lefordult a rúdról" válaszát sem értékelhettük piroskás bögrével.

Íme a helyes válasz.

A fenti fotón Bogyó és Kavics látható (teljesen külön testtel), akik éppen aludtak, mikor odaosontam a fényképezőgéppel, hogy megörökítsem Kavics kevenc alvós figuráját, amivel Bogyót sikerült felkeltenem, azért kukkol a háttérben.

Mikor Kavicska fáradt, elkezd bebillenni a feje, bár látszik, hogy igyekszik nyitvatartani a szemét, de hiába, egyszer csak teljesen lekonyul a nyaka és bealszik. Néha annyira bekunkorodik a rúd alá, hogy lepottyan álmában....

Szinte mindig így térnek nyugovóra: szorosan összebújnak, Bogyó eldugja a buksiját a szárnya alá, Kavics pedig lefejeli a rudat.

Minket leginkább egy öreguras tanfelügyelőre emlékeztet, ahogy szigorúan járkál a padsorok között, hátán összefont karral.....

Mivel nem érkezett helyes válasz, így senki nem kap semmit.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr6106430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.26. 22:57:24

Bcyke!!! Egyrészt, érdeklődöm, hogy Nyamesz fenti módon aluszik -e vagy nem így, á dehogy??? Hm?

Na és rádióvadászatizsákmányomhoz mit Te mondol??? Hm? Lőttem egyedül, mert másikhoz tárhely kell, az meg nekem nincs, pedig csíptem azt is...

Ez is isteni, könnyebb belepakolásznom, és a fönti nyilakkal lehet benne lapozni, rengeteg zenét betuszkoltam!!!! Imádom!
Csak színe zavar...

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.06.27. 11:12:22

Az alvási pózt leszámítva teljesen egyforma a két papagáj?
(És remek a zenés valami, ez végre az én oldalam sem szedi szét, szóval mától én is zeneblogolok, mert nagyon meghoztad hozzá a kedvem.)

Piroska 2007.06.27. 11:18:25

Edina! Örülök, ha kedvet kaptál!!! Meg annak is, hogy végre találtam egy új zenedobozt, amit működésbe tudtam hozni!!!!
És rengeteg van rajta!!!!!

Igen, egyforma a két papagáj, legalábbis újaknak!:-)) Sokszor pasi sem lát különbséget. Én a szemük alapján, a nézésükből állapítom meg, hogy Bogyó vagy Kavics. És más a természetük is, úgyhogy ha már a tenyeremben vannak, általában tudom is:-)

Edina · http://edinalorincz.com 2007.06.27. 23:07:21

még zenedoboz: imeem.com
és mikor lesz kajadobozos beszámoló???

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.06.28. 09:34:47

Ez halálos ez a fejelőrebukós alvás!!!!!:)))

Nyamesz átlag korrekt madáralvást prezentál, vagy hátra vetve fejét csőrét szárnya alá, vagy sima gubbasztásos, enyhén nyakbehúzós.

Kérdezd meg Kygát!

Piroska 2007.06.28. 09:58:02

Bcyke! Bogyó is "normális alvó", ahogy Nyamesz, csak Kavics ilyen bebólintós:-)

Edina!
Kajabeszámoló hamarosan. Most nagyon nyűgös vagyok alapjáraton, nem nagyon van kedvem írni.....

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.06.28. 10:37:26

vagy még közben jutott ezsembe, hogy annyira nagyon okos az a madár, hogy már fejnehéz:))))

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.06.28. 10:38:27

Ablakot kinyitni, nagyot nyújtózkodni, integetni a felhőknek, betenni valami szép zenét, és vége a nyűgölődésnek! :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.28. 11:09:44

Na igen....
Zenét nem lehet a melóhelyemen hallgatni....sehogysem. Tilos.
Kéne egy nagy mézestejesKV, talán az segítene......

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.06.29. 20:56:32

Nálunk lehet.

Sőt bármit, akár még Burzsoá nyugdíjasokat, Belgát, és Büdösöket is.

Piroska 2007.06.29. 21:30:13

Hja kérem.....

feketesapkás mizo · http://mizo.blog.hu/ 2007.07.10. 11:39:30

a kép isteni, látszik, hogy nagyon gyönyörűek mindketten!!! jó rájuk nézni!!!
enyém kicsi ördög csak úgy simán a hóna alá pakolja a fejecskéjét, bár többnyire inkább csak rajtam vagy velem tér nyugovóra!!! Bár a legnagyobb bubus alvás terén Csiri, mert ő egyszerűen Erikán alszik és vigyáz rá!!!:-)) egész éjjel!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.07.10. 12:21:59

MIzóka!
Igen, annyira nagyon jó lehet!!! Együtt összebújni!!!
A kutyákkal én is imádom ezt a kennelfílinget!:-)

Pont mondtam pasinak, hogy amikor az anyukáméknál összebújok a cicájával, pl. lefekszem a fűbe, hasra, és azonnal rámászik a hátamra, dorombol és boldog. Ez egy teljesen másmilyen összebújás, mint a blökikkel.

Meg irigykedve olvasom, hogy Ti is hogy vagytok egymással, mit borsó meg az ő héjja:-)))
Nálunk ugye másként alakult, mert a két tollas inkább együtt van, és nem velünk, és nem azért, mert elvadultak volna, csak ritkábban vannak kint, és akkor is csak a szokásos dolgozóban, a kutyák miatt.
De ha kint vannak, akkor ugyanolyan kedvesek, mint régen. Talán Kavicska időnként gengszeresebb, csípkedősebb, ha begurul.:-)))
Az a pórázos dolog, zseniális!!!!!

mizo 2007.08.09. 11:01:54

Köszi szépen!!! Azért gondoltam, hogy megpróbálom, mert Kavics és Bogyó mindig együtt van, Csibinek viszont csak én vagyok és úgy vettem észre, szeret velem lenni, jönni-menni mindenhová. Még ha sétálni megyünk akkor is beszélek hozzá, legfeljebb kicsit halkabban, hogy ne nézzenek egészen hülyének!!:-)) A másik meg, hogy ez alatt az idő alatt, hogy együtt vagyunk ő borzasztóan szelíd lett, bárhol foghatom, csípni már egyáltalán meg sem próbál, ha hisztis akkor is csak odamotyog, hogy hagyjam békén és akkor nem piszkálom, hagyom hogy lenyugodjon. A pórázhoz mindenféle tanács volt, de Géza azt mondta, hogy a mi kettőnk viszonya olyan jó,hogy szépen adjam rá oszt menjünk. És megint igaza lett( meg sem tépte magát, sőt a bulin estig kinn akciózott mindenki vállán-kezén a hámmal a testén és sztem csudijól érezte magát) mint mindig.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.08.09. 11:46:00

Mizóka!
Igen, olastam Nálad!!!! Nagyon nagy fazon!!! Örülök, hogy így alakultak a dolgok! Amikor a srácot "megisemrtem", vagyis felhívott, hogy mit csináljon vele, mert sajnos elviselhetetlen számukra, nem gondoltam, hogy ilyen jó sora lesz!!!!
Papagájboldogságforrás vagy!!! :-))) Gondoljunk Csibi mellett Milire meg Zorróra akár!!!!

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.08.09. 21:54:13

én valahogy úgy érzem, hogy mindennek megvan a maga útja

csak mi mindig annak csak egy pontjáról vonatkoztatunk

mint ha olyan lenne az egész léte, mint milyen akkor, abban az időpillanatban

holott még a közértben is göngyöleg van meg egyenleg

ez persze, és nem sajnos, de nem azt jelenti, hogy majd a végére, vagy úgy az egész összességében jó és szép lesz

habár ha azt vesszük, amekkora ajándék az univerzumban az akár meddig tartó és akármilyen létezés egyetlen pillanata is

mizo 2007.08.09. 21:54:33

Figyi Piros!!! Ők olyanok, mint a gyerekek, először neked kell adnod nekik egy nagy halom szeretet, hogy később ez visszajöjjön és feltétlenül bízzanak benned! Nekem sikerült, bár Mili és Zorró most sokkal boldogabb, mint nálam, Csibészke viszont teljesen az enyém, egy pajtásom azt mondta, már el sem lehetne venni tőlem annyira egyek vagyunk!!:-)))) És Ő.G. is azt írta egy nagyon kedves levélben, hogy úgy látja, itt teljes jogú családtag lett, amit sajnos ő nem tudott megadni neki.Konkrétan mindíg egy dolog van a szemem előtt:: ennek a kismadárnak én vagyok mindene, ezért meg kell adjk mindent neki, hogy boldog legyen velem!!:-))) Azért néha kicsit irigyellek, mert nekem is az lenne a legnagyobb öröm, ha a fajtájával játszhatna melletem és nem engem lesne-várna egész nap. De erre sajnos semmi reményem, ma is voltunk kygáéknál és simán le akarta gyilkolni a kis fs fiút aki kinn lakik most a nappaliban, de annyira, hogy kygának ki kellett vinnie szegényt, mert Csibi addig nem nyugodott!!!:-((

Piroska 2007.08.10. 10:55:06

Mizóka!
Akkor így jó, ahogy van! A Te Csibidnek ott vagy Te, és aviátorral nyomakodik, meg folyamatosan kint kolbászol, nálunk meg ketten vannak, kevesebbet vannak kint a kutyák miatt, de boldogan élnek, szerelemházasságban:-))))

mizo 2007.08.10. 18:45:42

Igen bcyke, megint igazad van!!!! Egyszer azt mondtam valakinek, hogy nagyon sajnálom azt az időt, amit papesz nélkül töltöttem de ez így nem igaz. Most jött el az idő, hogy megtehessem azt, hogy papeszt tartsak annak minden kötöttségével no meg szépségével együtt.Csibi nem csodamadár, én sem vagyok papeszlélekbúvár, csak jó időben, jó körülmények között találkoztunk!!!

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.08.10. 23:55:46

Deeeee, csodamadár, Te meg papesz búvárlélek vagy!

Nyami is csodamadár, meg Kavics és Bogyó is!

Különben hogyan lennének még mindig életbe?????

Hiszen amit ezek művelnek, már rég le kellet volna ölnünk Őket!:)))

Vagy nekünk beköltözni a diliházba.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.08.13. 12:15:42

Szó szerint Bcyke:-)))
Ha igez, a héten visszük a két tollas csőr és körömnyisszantásra, izgulok....
süti beállítások módosítása