Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Vihar egyedül

2007.06.21. 21:15 | piroskaesfarkas | 7 komment

Gonosz sötét felhők túrták ki a fehérhabosakat az égről, hirtelen kerekedett ordító széllel szövetkezve hozták a jégesőt.

Magunkra haragítottuk a természetet, s egy darabig tűrt, majd időről időre cudarabb, félelmetesebb viharokat küld ránk.

Mindig is nyúlbéla voltam, ha fatakergetős vihar közeledett, főleg, ha még hidegkirázós mennydörgés is kíséri, arról nem is beszélve, ha mindezt egyedül vagyok kénytelen túlvészelni, mert makacs pasi a hivatalos- és a piroskaféle időjáráselőrejelzésekre fittyethányva elindul teniszezni, vissza a városba!!!???? Hiába mutattam neki az eget, vészmadárkodtam hevesen, nem voltam elég rémisztő ahhoz, hogy fel ne kerekedjen lyukas orrú edzőcipőjében, két teniszütővel a hátán, a kisborsban, amelyet a legkisebb szellő is meglenget...

Mindent lekapcsoltam, kihúzkodtam, mégiscsak a dombtető legmagasabb részén vagyunk, kertünkben Titusszal, akit hívhatnánk villámcsalógatónak is, mert olyan magasra nőtt, mint semmi más a környéken.....

Begubózódtam a kanapé sarkához, felhúzott térdekkel, behúzott nyakkal fülelek, hátha gyorsan elvonul a viharfelhő. Pasit és Joepapáékat hiába próbálom hívni, csupán szokatlan szaggatott jelzést vagyok képes kicsalni a mobilomból. Vajon hol érte a jégeső????

Látom, ahogy a muskátlikkal teli fonott ládákat könnyedén leborítja a vihar, tompa puffanással érnek földet, majd sorra dőlnek el a kaspók, és a két óriási gömbtuja a bejárat mellett, melyek olyan súlyosak, hogy ketten is nehezen mozdítjuk meg őket, most mégis simán elbánik velük a hirtelen támadt süvöltő.

A vékonyabb törzsű fák talán nem állják a csavargatást, szinte a földig dőlnek. A kutyák nyugtalanok, megállás nélkül ugatnak, feszülten figyelik a felborzolt kertet.

Érdekes, hogy a papagájokat egyáltalán nem borítja ki az időjárás, ahogy besötétedett Kavics előrebukott, olyan, mint egy öreg tanfelügyelő, aki hátrakulcsolt kézzel mászkál a padsorok között (nagyon jópofa figura), Bogyó pedig befúrja a fejét a szárnya alá, s szorosan összebújnak, ahogy máskor is, semmi sem zökkenti ki őket a szokásos menetrendjükből.

A koppanások sűrűsödnek, egyre kövérebb jéggömböcök hullanak alá, földetérés után pattannak szana-szét, majd a még mindig meleg levegőn szempillantás alatt olvadnak el.

Csak nem akar elvonulni..........

Még mindig a kanapé menedégében gubbasztok, gömböcre összehúzódva, bebújva az összetekeredett karjaim közé, éppen csak a szemem látszik ki.

Ha itt lenne melletem, nem félnék annyira.

Rémisztő a vihar egyedül........

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr29103458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.23. 21:20:46

panccs! Inkább gyorsan beíom Neked ide, hogy miként tudod a szavazós cuccot beilleszteni:

pancccs 2007.06.24. 10:26:49

hová? nem látom. vagy vak vagyok. :-))))

Piroska 2007.06.24. 18:16:34

Nem Te vagy vak, én vagyok eszetlen tyúk.......

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.24. 18:20:35

Panccccs! Itt próbálkozom megint, hátha most:


piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.24. 19:06:15

Ez érdekes, mert bemásolom, ott is van, de ha elküldöm hozzászólásként, eltűnik......

mirwen · http://newrim.freeblog.hu 2007.06.25. 13:16:43

küldtem neked levelet kedves Piroskám! :-)

Piroska 2007.06.25. 14:07:00

Mirwen!!!! Köszönöm, megkaptam, megcsodáltam, nagyon jó volt, majd válaszoltam is:-)))))
süti beállítások módosítása