Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BPH

2007.06.15. 14:15 | piroskaesfarkas | 2 komment

A mai kispisisek már sokkal fifikásabbak, mint amilyenek mi voltunk, és ezzel magyarázható az is, hogy egyre nehezebb megkukkolni őket még pocaklakó korukban, és kitalálni, hogy rózsaszín, vagy kék zoknival készüljön a várakozó közönség.

Ezek a kis huncut pöttömök megtanulták, hogy kell úgy helyezkedni, hogy mégiscsak titokban tudják tartani, hogy melyik halmazba sorolhatóak, a kislányok vagy a kisfiúk közé....

A héten hívott Hencsó, aki a tizenvalahányadik hétnél jár a gömbölyödő elejével, hogy nem sikerült beazonosítani a célzott területet, majd ma Melcsi is rámcsörgött, távozóban a nőturkászától, hogy egy illedelmesen odamacerált köldökzsinórtól nem lehetett meglátni az igazságot (ha jól értettem ezt a zsinóros dolgot). Így továbbra is "vonat" (ahogyan a szomszédjófejkissrácuk javasolta) néven fut a harmadik gyerekük, mert amíg nem tudják a nemét, állításuk szerint nem tudnak ráhangolódni a névválasztásra.

K barátnőmnek még három hete van a szülésig, és ha minden igaz, jövő héten el is jutok hozzá, hogy még hatalmaspocakosan megnézzem, és készítsek róla pár pocakkidugós képet. Elég nyűgös, azt mondja, alig tud aludni, mert nyomja a baba, meleg van a tizediken, és egyébként is, elkezdett izgulászni....

Ezek voltak a legújabb BPH-k, vagyis a barátnős pocakkörüli hírek.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr8999191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyámlánya 2007.06.16. 23:58:34

anno, mikor még a technikák is csak fehér - ez a tuti semleges, ám épp annyira unalmas szín - réklit hordtak, ám a szülők, rokonság épp annyira kíváncsi volt az utódok nemére, volt egy bevált, és szinte tuti biztos módszer arra nézvést, hogy akkor most a család melyik nembéli vonala fog erősödni.
és bizton állíthatom, hogy majdnem tévedhetetlen a módszer.
én legalábbis minden tesóm születése előtt hamarabb tudtam, hogy most öcsköst, vagy hugit kell-e majd pesztrálnom.
néha még a rokonoknak is "jósoltam".
szóval: kismama velem szemben oldalra fordíttatik, semmi plusz ruhaneművel pocak el nem fedettetik, és alaposan megvizualizálva annak domborodását, jöhet a konzílium eredményhirdetése.
ti. ha, kerekded, akkor tuti lány.
ha pediglen kissé ún. csúcsos, akkor pedig gyerek.
és, ha nem egyértelmű, akkor meg akár ikrek is lehetnek! :-))
igaz, ez a korai szakaszban azért még igen kevéssé alkalmas vizsgálati módszer!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.17. 08:27:22

Erről a csúcsos vizsgálódásról én is hallottam, nagymamám is gyakorolta a rokonság körében:-)))
Többször mutatták azt is, hogy összeszorítod az öklödet, és amerre a kisujjad van összegömbölyödve, ott megnézheted a ráncok számából, hogy hány gyereked lesz az életedben, és azok lányok (rövidebb, halványabb csík), vagy fiad lesz (mélyebb vágás).
Hát, nem tudom.....Állítólag nekem két fiam és egy lányom.
Ha valóra akarnám váltani, bizony, bele kéne húznom:-))))
süti beállítások módosítása