Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

akovácskálmán esete....

2007.06.14. 11:12 | piroskaesfarkas | 11 komment

Párhuzamot véltem felfedezni egy mostani, munkahelyi eset kapcsán, (ahol egy kolléganőm önként vállalt be egy feladatot, egyszeri alkalommal, majd lassan természetessé vált a dolog) egy régi joepapás történettel, és mint intelem, nagy kerek tanulságosság, tártam a kollégák elé, okulás végett...:-)

Joepapa mesélte nekem még régebben, hogy a későbbiekben visszafogja önkéntes jelentkezési buzgalmamat, ill. felvázolja előttem az én és a tömeg/többiek relációját.

Ahol apu katona volt, igen meszzire el kellett gyalogolni ahhoz, hogy ivóvízhez jussanak, így rögtön az első nap közölték is velük, hogy osszák be maguk között (hogy minden nap más menjen), hogy reggelelnte ki baktat el, és cipeli a nagy melegben a korsókat az egész csapatnak, valami tologatós, gurulós szerkezettel.

"Ki vállalja az első napot önként?"

Nagy lapítás, néma csend: senki. Míg végül egy vézna kiskopasz óvatosan felemelte a kezét, vékony hangon, bátortalanul felajánlotta, hogy ha nincs senki, aki kezdené, akkor ő bevállalja az első napot, és reggel elmegy az ivóvízért. Ő volt akovácskálmán, aki eslő reggel teljesítette a távot, meghozta az ivóvizet.

Estére kiürült minden kanna, így aktuálissá vált a másnapi hordár kijelölése, így megint feltették a kérdést, hogy vajon ki legyen a következő. Persze ugyanúgy nem tolongott senki, de a következő beszólásokat lehetett hallani: "Te kovácskálmán, menjél már el megint, Te tudod az utat, ismered a járást! úgy van öreg, Neked kellene menni!" Addig-addig bizonygatták, lapogatták, míg végül beadta a derekát, a másnapot is bevállalta.

Harmadnaptól már mindenkinek egyértelmű volt, hogy a kiskovács a vízfelelős.........Majd mikor próbált volna kibújni a ráaggatott pozíció alól, még höbögött is a társaság, hogy nem végzi rendesen a feladatát, ahelyett, hogy hálásak lettek volna érte, hogy helyettük cipeli a vizet.....

Hát így volt akovácskálmán esete.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr6897973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.14. 18:26:04

Csókolom, kovácscserkének hívnak...

Piroska 2007.06.14. 20:33:28

Csókolom, az nem akovácskálmán, hm?:-)

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.14. 21:12:19

A kálmán, az az. Csak én is így ki szoktam kapni cuccokat...
Ééérted??

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.14. 21:33:25

Neeeeeeeeeeeeeem, hiába diplomáztam, nem értem??!:-)))

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.15. 08:04:11

Jaaj, Piros. Nem köll ehhez diploma.
A kolléganődet is hívhatnád kovácskolléganőnek, a kovácskálmán mintájára, engemet meg kovácscserkének. Mert ő is megnyerte magának tartósra a nemidődolgát, meg én is meg szoktam nyerni magamnak ilyen nemiséndolgomat, amik aztán rajtam maradnak.
Na???
Mosmá? :)))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.15. 08:48:51

Oké, kapisgálom!!!!:-))))) Értettem ám én eddig is, csak a filozófikus énedet akartam csillogtatásra bírni, na!!!:-)

És az megvan, amikor közösség érdekeit akarod képviselni, mert mindenki háborog egy bizonyos sérelem miatt, ami Téged nem is annyira érint, de mint csapattag, magadar veszed, majd felajánlod, hogy Te majd szólsz a csapat érdekében, a többiek meg bólogatnak, hogy akkor majd persze, catlakoznak, csak Te kezd el.
Felállsz, szólsz, majd mikor a szemben lévő megkérdezi, hogy igen, kienk van még problémája ezzel????? Te ott állsz egyedül, néma csendben...többiek begazoltak, és elegánsan hagytak kakában...Köszi gyerekek!!!!
Én így lettem kettes matekból egyszer.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.06.15. 14:32:09

Ámátőrök!

Egyszeri feladatbevállalás az olyan az úgy általáben, meg teljesen konkrétan sehogyan sem nincs az életben, csak fejemet magam a hurokba dugva bután és aztán ebből örök téma megnyerés van!:)))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.15. 14:45:01

Én is voltam nemegyszer kovácspiroska, ahogy Cserkó kováccserkó......:-)))

Te, hogy jelent meg most az a "moderal" a hozzászólások után? És nem mindenki után??? húha!!???

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.15. 15:33:25

Pirosom, a "kiszólelsőnekperszehogyén, aztántöbbésenki" is jól működik nálam is, profi módon dugom a fejem hurokba (bcyke szavaival élve)...

Mi van a moderával???

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.15. 15:52:13

Te is látod amit én??:-) Azt a moderál dolgot???? A bcyke meg én beszólásom alatt megjelenik.....

Akkor tudod, miről nyomom itt a rizsát, Cserkókám!

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.15. 21:47:16

Énnekem nem jelenik meg, biztos azért, merénnekem olyan szofisztikált egy lényem van :))
süti beállítások módosítása