Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Még megfontolom....

2007.06.13. 13:10 | piroskaesfarkas | 9 komment

Tudhatná, hogy nekem ilyeneket nem szabadna mondani, hiszen ismer, hogy azonnal elvarázsolódom, megfertőződöm, ismét elkezdek vágyakozni, pedig már többször is lezártam a témát, és azt hittem, sikerült véglegesen lemondani róla, elfogadni, hogy nekem olyanom már sosem lehet....

Meske barátnőm sikeres behálózási akciója révén, melynek a végén már a férje szerette volna jobban azt a kis szürke cicát, amit ő nézett ki, és akart váratlanul, meglepetésszerűen hazaállítani vele (ez a híres piroskás pasibeetetési módszer, amikor egy idő után már Ő az, a férfi, aki annyira vágyakozi arra, amit eredetileg én akartam annyira, és ami ellen alapvetően régebben még hevesen- majd egyre elgyengülőbben tiltakozott....:-)))) Meske annyira be volt már sózva a héten, mint egy télapóvárós kiskölyök, hogy naponta küldött üzeneteket, és tudósított arról, hogy még hányat kell aludnia a macskagyerek érkezéséig, és amint hazaértek vele, már kaptam is a képet Saciról, merthogy ez lett a neve (én ugyan tiltakoztam, hogy nem igazán kedvemrevaló a névválasztás, de ugye nem az én szőrgombócom, nem én mondom meg, hogy mi legyen, meg egyébként sem álltam elő jobb ötletekkel, mikor megkaptam a múlt hétvégét, hogy találjak ki különbet...)

Na és hol követte el a hibát az én barátnőm???? Hát ott, amikor közölte, hogy már csak egy árva cica maradt, ugyanolyan kis grafitszürke falatka, mint az övéké, és még nincs gazdája szegénykének!!!???????? Ilyet nekem nem szabad mondani!!!???? Azonnal beindul valamiféle kémiai folyamat az agyamban, ami felerősíti az emocionális vonalat, érzelmi húrpengetésbe kezdek, és rögtön érzem, hogy nekem kell egy macsek!!!!!!

Nem értem, miért van ez, ugyanígy éreztem a papagájokkal kapcsolatban is, nem beszélve arról, hogy a három kutya sem egyszerre került hozzánk, hanem mindig eltelt három év, amíg becserkésződtek.......Túúúúúdom ám én, hogy nem vagyunk berendezkedve egy nyávogós érkezésére: 1. Van három kutyánk,  akik közül minimum egy nem bírja a cicákat (mondjuk, szerintem, ha picinek érkezik, biztosan megszokná). 2. A lakás tele van riasztókkal, és míg a kutyák lekeríthetőek, ha nem vagyunk otthon, a macsek össze-vissza rohangál és minden akadályt átugrik (persze erre is találtam választ. Ugyanis lakhatna a garázsban, amíg nem vagyunk otthon, meg éjjel, és lenne neki elektromosan, az ő nyakörvére nyitódó kis ajtócskája, amin kedvére járhatna ki vadászni. Hamarosan kész lesz a galéria és a bepolcozás, takaros kis helye lehetne, van ablaka meg radiátor is, gyakorlatilag olyan, mint egy szoba.) 3. Van két papagájunk, és a mesékben is úgy van, hogy a macsek megeszi a madarakat, kivadássza a kalitkából, és mire odaérek, már csak egy toll lengedezik lefelé a földre....(ezt elkerülvén ugye kitaláltam, hogy ez a cica bizony főként kinti lenne, vagyis a már említett stratégia részeként a garázsban lakna, de ha otthon vagyunk, természetesen velünk bandázna. És itt visszakanyarodok az egyes pont azon részéhez, mely szerint, ha kicsi korában kerülne hozzánk, szépen megtanulná tisztelni a madarakat, és úgyis csak akkor lenne egy légtérben velük, ha mi is otthon figyelünk...) 4. Pasi azt állítja, hogy allergiás a macskaszőrre.......

Hogy hol van az 5., 6., 7. stb pont???? Jóóóóól van nnnna!!! Vannak még pontok, melyeket direkt nem feszegetek, mert még nem találtam megfelő megoldásokat rá, úgyhogy nem taglalom, úgy mint pl. mi lesz az aranyhalakkal a tóban......(egyébként valami olyat mondanék most erre, ha hirtelen kéne kitalálnom egy megnyugtatósat, hogy "mi lenne??? más macskák is átvonulnak a kertünkön, mégsem piszkálják a halakat, jóóó???!! nagy ugye.")

Meg persze számtalanszor megbeszéltük, hogy több négylábú vagy szárnyas nem jöhet a lakásba, most már edzünk inkább a babára.....Túúúúúúúdom, hogy egyezkedtünk erről....Nem is olyan régen, mikor ismételten feldobtam a témát, pasi határozottan kijelentette: "Ide macska nem jön, az biztos. Választanod kell, vagy én, vagy a cica!!!"

Még megfontolom.....:-)))

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr1697347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyámlánya 2007.06.14. 01:10:05

Piros!
tuti, hogy már neve is van!
:-))

Piroska 2007.06.14. 07:17:05

Ja, igen, persze, hogy van, több is, de már régóta......Már csak azért is, hogy ha egyszer mégis lenne, mondjuk valaki bedob hozzánk egy egészen picit, vagy az úton arra sétál egy aprócska, és meg kell menteni, akkor gyorsan legyen kéznél egy név......:-))))

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.14. 08:35:37

MInálunk dr. Gombszemű, aki ugye nem picinek került hozzánk és az összes macska esküdt ellensége, pontosan tudja, hogy a két hosszúszőrős öreglányt nem szabad bizgatni. A három ember egy csónakban van egy jelenet, mikor a kutya üldözi a macskát, az szembe fordul vele egy idő után és ettől a kutya teljesen zavarba jön és úgy csinál, mint aki véletlenül jár arra. Na ők is ilyenek, csak üldözés nélkül...
Olvastad azt?

Esetleg nézzél pasira úgy, mint a Shrek 2-ben a kandúr... :))))

Piroska 2007.06.14. 10:17:48

Cserkó! Szóval Gombszemű mellett ott figyel két macsek is????? Elkerülte a figyelmemet, vagy nem mondtad netán??? Na mesélj csak légyszi, hogy Nálatok kertben vannak -? Kijárnak? Szóval hogy is van ez????
Nem olvastam, megnézem a rendelős oldalon!
A Shrek 2 nincs előttem, de macska szövegén marha jókat nevettem, emlékszem!!!!

anyámlánya 2007.06.14. 12:09:34

Cserko!

van még ilyen "bizgatni"-s verbagrafo kifejezésed?
mert engem nagyon bizgat, hogy ez pontosan mit'é jelent, bár van némi elképzelésem ezügyben, hogy tematikailag mit is takarhat..

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.14. 15:03:57

Bezony, két öregcsaj, egyik 17 a másik 15 éves. Szőrmókuskák.Már nagyon ritkán mennek ki, jobban szeretik a bentet, öregecskék, ugye. Bent meg hűvös lenézéssel szemlélik a kutyákat, majd elvonulnak az emeletre , és bevetik magukat a majd' plafonig érő macskavárba.Édesek. Ha tv-t nézek nagy ritkán, az egyik az ölemben, a másik meg a fotel fülén ül, félig rajtam.
Macsekot elküldtem fiókodba, a könyvet meg a Jerome K. Jerome írta.

Anyámlánya, valahogy úgy tudnám összefoglalni, hogy nem piszkáljuk, nem kergetjük, nem ugatjuk, nem próbáljuk szegény vén csontokat terrorizálni.De szerintem pontosan tudod :)))

Piroska 2007.06.14. 16:16:43

Cserkó! Köszönöm, megnézem!
Ha ilyen öregecskék, nagoyn jó soruk van Nálatok! Mondjuk nem is gondoltam mást!!!!!:-)

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.15. 08:01:41

Remélem, jó soruk van. Ja és vedd hozzá, hogy "puccmacskák" (idézet egy jeles személytől), akik aztán tényleg nem szoktak ilyen sokáig élni.
De már előre félek, mert az egyik vesebeteg, nem nagyon tudnak vele mit kezdeni, az összevissza kínzáson kívül...
Csináltam már végig ilyet, borzasztó volt.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.15. 08:45:39

Ne is mondd!!!!! Összeszorul a gyomrom nekem is, ha Alfira gondolok......Majd leírom a hercehurcát, amit szegénykém végigcsinált már. Fekete szőrtündér......

Macsekoknak szuper helye lehet!!!!!
süti beállítások módosítása