Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Lassú reggel

2007.06.03. 13:50 | piroskaesfarkas | 6 komment

Lassú, békés reggelre ébredtem. Furcsa volt, hogy az oldalamra gördülve nem tudtam belefúrni a fejemet a pasi hátába, mivel már felkelt, és azon is meglepődtem, hogy az óra kilencharminchetet mutatott, hiszen mostanában sosem tudok sokáig szunyókálni, és hétvégén mindig én kukorékolok elsőként, s nem a kedvesem.

Egyébként pasi vedlik, mint egy kígyó, és hátának apró darabkáit ottfelejtette a lepedőn, mikor kimászott mellőlem. A múltheti fűnyírós project alkalmával úgy leégett a háta (elfelejtettük magunkat lekenni, de én ugye nem meztelen felsőtesttel rohangáltam, ahogy Ő tette), hogy piros volt mint a rák, ahogy mondani szokták, és hiába kenceficéztük reggel meg este, mégis, lassan elhagyja a hátsó borítását, és új bőrt növeszt....

Pöttyös hálóingben, borzasan és mezítláb battyogtam le a lépcsőn a kutyahódolóim gyűrűjében, akik olyan fokra fejlesztették a puszidobást, hogy menet közben is képesek megnyalni a talpamat, anélkül, hogy rálépnék a nyelvükre??!!!

Ahogy mindig, ma is a kalitkához indultam, hogy megsimizzem és jóreggelt kívánjak a türelmetlenkedő és kiabáló papagájoknak, Bogyónak és Kavicsnak, és újabb habzsolnivalóval töltsem fel az etetőjüket. Éppen a telepakolt tálakkal csoszogtam vissza, még mindig kábán, amikor az üveg túloldalán, a kertben feltűnt két mester, frászt hozva rám, és az első pillanatban nem tudtam beazonosítani egyiket sem, így inkább leskelődő szatírnak véltem őket, és olyan mozdulattal hajítottam el a magokkal teli műanyagtányérkákat, hogy a szétszóródó tartalma egy nagy kört írt le a fejem felett, mielőtt a földre szóródott szerteszétszana:-))) Mindezt aláfestettem egy piroskaféle fülsiketítő visítással (amire nem vagyok büszke, mert ilyet hallattok a legkisebb ijdelem esetén is, mint pl. körömnyi béka előszökken a fűből, vagy aprócska pók végigfut a teraszon, stb..), amitől pasiban is mindig megáll az ütő, nemkülönben kertünkben ártatlanul lézengő munkásokban.

Remélem, lassan mindenki elhúz a kertünkből, és befejeződnek a mostani munkálatok, úgymint új földrész utcai kerítésének bontottéglás építése, gaztermelőszomszéd felöli fakerítés barkácsolása, előtető és rómeó erkélyünk lepácolása, locsolórendszer javítgatása. Igaz, még jönnek majd megcsinálni a garázsba a galériát és a polcrendszert, és kértem árajánlatot egy könyvespolcra is, amit persze még nem kaptam meg, így nem tudom pontosan, hogy mikorra lesz majd rávaló....

Zuhanyozás után pasit a konyhakövön találtam elnyúlva (nem tudom, hogy miért, de időnként a konyha burkolatán spontán szerveződő heverészést iktatunk be, aminek az ebek annyira tudnak örülni), miközben a kutyák fogkövét ellenőrizte, meg simiket osztogatott, így hát lebodorodtam közéjük, és úgymaradtunk egy jódarabig, beszélgetve, kutyázva, kennelfílingbe.

Aztán elindultunk, hogy megigyam a szokásos mézestejesemet, Ő pedig megegye az elmaradhatatlan melegszendvicsét (amiből én kiehetem a kilógó sonkadarabkákat), meg a lekváros linzert, ananászlével.

Nem rohantunk, ahogy munkás hétköznapokon szoktunk, csak nyugodtan, ráérősen, hiszen ez egy lassú reggel.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr5291766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancccs 2007.06.04. 21:08:23

ez annyira jó volt és vicces + minden. ki is másolom innen. marha jól van megírva.
visszaadtad a maradék életkedvemet (az se sok most, de jobb, mint a semmi).
a talpnyalók voltak a legjobb fejek.
én ismertem egy papagájpárt, akik a Ropi és Réka névre hallgattak, de mint a kettő fiú volt. :-)))

pancccs 2007.06.04. 21:25:59

meg még azt akartam mondani, hogy az ilyen nyomik miatt ne hagyd abba a blogolást, hadd örüljünk. :-) hogy van, akinek normális az élete.

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.06.05. 07:28:17

Panccs! Mit jelent, hogy normális? Meg aztán ez egy pillanat, egy kis részlet, egy szakasz. Tudod, egyszer fent, egyszer lent. Nagy alapigazság!:-))))
De örülök, ha megnevettettelek!!!!!:-)

pancccs 2007.06.07. 22:22:09

Piroska, azt meg lehet kérdezni, hogy milyen területen dolgozol? Perszepersze, nem véletlenül vannak nicknevek meg minden, csak érdeklődöm. Egy csomó iromány mehetne újságokba simán, sőt, nem újságíró vagy?

Kaméleon · http://martonrobert.blogspot.com 2007.06.08. 08:02:31

Piroskafarkas irományainak nem ujságokban a helye! Piroska egyfajta magyar Exupéry :). Könnyed, kedveskellemes a nyelve, mégis annyi szépet hordoz magában, hogy a gyerekek élveznék, és mi, felnőttek, is kedvelnénk az írásait, történeteit, mert sok mosolygós emléket, érzelmet, érzést hoz elő belőlünk.

Legalább is ÉN ezt érzem :). Itt a Farkas nem eszi meg Piroskát, mint a mesében. Itt ad neki egy puszikát, egy margarétát bújtat elő a hát mögül ajándékként, melegen megöleli, majd leülnek a szép zöld fűbe nassonlni egyet-kettőt, beszélgetni erről-arról :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.08. 12:47:53

Ó, hát nem is tudom, mit mondjak!!?? Nagyon köszönöm, nagy öröm ezt hallani, hogy szeretitek, amit szeretettel írtam!!!:-)))
De azért ez túúúúúlzás!!!!
Hatalmasnagyszívbőljövősölelés Nektek!!!!!:-))))

Ui: Nem vagyok újságíró!!!
süti beállítások módosítása