Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szabad a pálya!

2007.06.02. 22:00 | piroskaesfarkas | 8 komment

Az már súlyos, ha engem is idegesít, ahogy reagálok bizonyos hangyaboka méretű problémákra, ahelyett, hogy átszökdécselnék felettük, vagy becsuknám a szememet, aludnék rá egyet, vagy esetleg belerúgnék egy jóóóó nagyot, hogy elszálljon messzire.

De nem, leállok célozgatni, s lassan mindenért szólok, vagy ha mégsem, akkor rágódom egészen addig, amíg mégiscsak megjegyezem, odabigyesztek egy nemkívánatosat, általában úgyis feleslegesen. De még mindig jobb vagyok a totálfeleslegeshisztis őszinteségemmel, mint a mosolygós feljelentgetős típusúak (nem is értem az olyanokat, miért nem lehet megbeszélni?????), legalábbis remélem:-)

Itt van például a szomszéd, akinek egyáltalán nem zöldebb a fűje, ahogy ez egyébként lenni szokott jobb helyeken, sőt!!!! Akkora gazt növeszt a területén, hogy szegény öreg kuvaszukat nem lehet megtalálni a dzsumbujban...Két telke van, az egyiket utólag csatolta magukhoz, ezen gazt termel, míg a másik, melyen a háza is áll, na az, az tökéletesen nyírt pázsittal és növényekkel büszkélkedhet. Gondolom azért sem zavarja a kettőnk közötti gazosodás, mert a terasza és az ablakai a pázsitos rész felé nyílnak, az meg ugye mit érdekli őt, hogy mi meg nézzük az elvadult természetet....

Mivel a fehérbundás ebet sosem viszik ki sétálni, a dolgát a kertben végzi el, egészen pontosan a mi kerítésünk környékét kedveli (ez azért lehet, mert főleg mi szeretgetjük, és ideje nagy részét a közelünkben szereti eltölteni, sóvárogva figyeli a drótokon keresztül, ahogy a mi három kutyánk bandázik, és mindig kap tőlünk jutifalatot is, ahogy a többi büdösszájú). Tavaly, mikor az első kertes tavaszunkat ünnepeltük a házban, és a hóolvadást követően kirajzottunk a kertbe szöszmötölni, felfigyeltünk arra, hogy igen sok a légy a kertben, s nem tudtuk mire véljük. Egészen addig, amíg a kerítéshez lépve akkora kakakupacokat találtam, hogy menten kiájultam, mivel végeláthatatlan összevisszaságban beborították a szomszéd kertjét, a mi oldalunkra fókuszálva......Rögtön el is kaptam a fazont, mikor kilépett a kertbe, kedvesen megszólítottam, hogy ha van egy kis ideje, szeretnék megbeszélni vele valamit: "Ne haragudj, igen kellemetlen dogol miatt kereslek, hogy pontos legyek, egy szarügy miatt (heherészve-gondoltam, humorral nyomom el a feszültséget:-)!" -majd megkértem, hogy ha lehetne, esetleg, akkor legyen olyan drága, és szedje össze az aknákat, mert igen büdös is, és nem éppen kellemes látvány. Felajánlottam személyes közreműködésemet is az akcióhoz, de nem kért belőle (megkönnyebültem, mert csak udvariasságból mondtam ám!). Pár nap múlva, mikor a legyek is eltűntek, lelkesen tájékoztatott, hogy öt vödörrel szedet össze a csomagokból, de még nincs kész a bevetéssel...........

Már régóta tervezgettem a fakerítést, szabálytalanul vágott deszkákból, ugyanolyan barnára pácolva, mint az összes többi gerenda és faelem a házban és a kertben. Pasi tiltakozott ellene hevesen, mivel véleménye szerint a kert elveszti a szellősségét, és kissé be leszünk zárva, ha ennyire körbekerítjük magunkat, de aztán hagyta magát meggyőzni általam. Most, hogy majdnem teljesen elkészült a kerítés, értem, hogy mire gondolhatott, de mégis azt mondom, hogy érdemes volt belevágni, mert így a fa kiemeli a bokrokat, virágokat, és legalább nem látjuk a fenékig érő gazt, sokkal rendezettebb az összkép. 

Jaaaaaa, nem ment ám minden zökkenőmentesen a kerítéssel sem! Jaj, dehogy!!! Megbeszéltük az asztalossal (aki egyébként nagyon jófej), hogy a szomszéd és köztünk meglévő fekete drótkerítést nem szedik le, csak a meglévő oszlopok felénk néző oldalára tesznek vaspántokat, melyekre felfúrják a deszkákat. Jó, jó, persze, persze.......Másnap este jövünk haza, a deszkák még sehol, de a drótkerítés leszedve, szomszéd kertjére (gaztengerére) rádöntve, bazi nagy kutya szabadon kóricál a kertünkben......Kedvesem meglazította a nyakkendőjét, állt a fű közepén és böködte a mobilján a számokat. Felhívtuk a gaztermelőt, sűrű elnézések közepette, hogy nem így volt egyeztetve a mesterrel, és ha kérhetnénk, megtenné -e, hogy megköti a nagyfehéret, amíg elkészül a kerítésünk???? Annyit megtett, hogy estére bezárta, de hajnalban elutaztak, így reggel kiengedte. Asztalos annyit mondott, hogy nem lehetett másként megcsinálni, csak úgy, ha mégis levágják az egész drótot (pasi már meg sem kérdezte, hogy "ember, legalább hívtál volna fel, mikor ez kiderül, hogy beszéljek a szomszéddal, ne égjen a pofám utólag???"), és másnap reggel jönnek, személyesen tarják vissza a nagykutyát a kertünktől, és befejezik a kerítést.

Reggelre azért találtunk egy akkora tiszteletcsomagot a füvünkön, mert a nagybüdösszájú valahol mégiscsak átpréselte magát hajnalban, és véleméynezte az állapotokat....

Na persze, a kerítés még ma sincs kész, hahaha.....Elfogyott a fa, keveset vettek, így a levagdosott drót egy darabon visszaillesztésre került, míg valamikor beszerzik a pót deszkákat......Egyébként gyönyörűen megcsinálták az egészet, szó se róla!

Szegény szomszédkutyáját teljesen megkavarhatták az események: 1.gazdák elutaztak, 2. már nem tud olyan jól átkukucskálni, velünk lenni, mert a deszkák között csak ujjnyi rések vannak. Délután megtaláltuk az utcán, sárosan, rémülten feküdt a kertkapujuk előtt. Gazdáját nem értük el, ki van kapcsolva, nyilván nyaral, így sms-eket küldtem, hogy valahol náluk kijön az eb egy lyukon, mit tegyünk, kinél hagytak esetleg kulcsot???? Néhány jutifalattal meggyőztem az óriásszörgombócot, hogy jobb neki, ha bejön a kapunkon, majd egy mester segítségével (aki csak lassan tudott dolgozni, remegett a hatalmas eb láttán) lecsavaroztuk a drótdarabot, és áttuszkoltuk nagyfehéret a gazosba, ami nem volt egy ízimenet.

Viszont új lehetőségek nyíltak meg előttem, amit finoman vázoltam már pasinak is, és az arckifejezéséből ítélve tudja, mit is jelenthet ez mostanság:-))) Ugyanis, eddig azért nem ültettem futó növényeket (úgy mint lonc, futórózsa, borostyán, vadszőlő, stb.) a kerítés mellé, mert tudtam, hogy egyszer lecseréljük, és tessék, megtörtént!!!!!!! Mostantól kúszhatnak már nyugodtan!!!

Szabad a pálya!!!!!! 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr1991427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyámlánya 2007.06.02. 22:56:55

Piros!

Halálosan nyomod a privibizniszloverwomen stílt!

Olyan projekteket löksz profin Pasid tudatalattijába, hogy a végén még akár meg is kérdheti, hogy Te aztán már miértisnem úgy köszöntöd a hűsharmatos kelő hajnalokat, hogy csavaros elmédet jótékonyan körülölelő rakoncátlan loknijaid futórózsák garmadának bársonyos szirmába veszve, orcádon Őt csodáló ragyogó mosollyal, sűrűn rebegő, gyönyőrűen túlméretezett pillák által szemérmetesen takart írisszedet Reá nem veted? S Néki háládatos szavakat nem suttogsz, hogy Ő mennyire, de mennyire tudja, hogy Te mire is vágyódol már azelőtt óta, hogy Őtet először megpillantottad volna, s rakott Ő ennek okán fészket a Te meleg szívednek bensejében!

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.06.02. 23:29:53

Anyámlánya!!! Látom, érted a dolgot, de nagyon!!!:-)))
Valahogy pontosan így van:-)))))

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.03. 05:59:22

Néha nem bánom, hogy korán ébredek. Pl, mikor hejjes postokat lehet olvasni, aztán ugyanolyan hejjes kommentet, s kint meg a madarak teljes gőzzel dalolnak. :o)))

Annak idejében, mikor szomszédtól megvettünk egy csíkot a kertjéből, mi pucoltuk ki az egészet, mert nála nem csak fű és gaz nőtt, hanem kint rohadt egy teljes lakásberendezés, családi fényképekkel, paplannal, tornacipővel egyetemben. Baromi gusztustalan volt, de őket nem zavarta, mert öröklési újgazdagosodás következtében elköltöztek, de előtte kihánytak mindent az udvarra, mert átépíttették a pecót. S nagy kegyesen megengedték, hogy kidózeroltassunk mindent. Rémes állapotok voltak, na most a gaz nő ugyanúgy, mint nálatok, de az egy fokkal jobb, néha levágják.
Szegény ebet meg sajnálom.

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.06.03. 10:10:51

Cserkókám! Későn kelni is jó, ha találsz egy kedves blogcimbit a blogodban:-)))

Az úgy volt, hogy mi két üres telek között vettük meg a miénket, sőt, a hátunk mögötti hosszú telek is üres, és marha gazos-bozótos, mert ott meg komoly oknyomozás folyik, mert mint kiderült, valaki eladta egy másiknak úgy, hogy nem is volt az övé....Évekig eltarthat.
A gazimádó szomszéd meg elbirtokolóskodta a mellettünk lévő és a sajátjához csatolta. a másik oldali gazdátlan telket meg mi kezdtük el rendbetenni, majd előkerült a másik telekszomszéd, és jelezte, hogy ez az övé, és tíz éve gondzza. Namármost, kérdeztük, hogy akkor hol járt 3-4 évig, amióta mi elkerítettük, letúrattuk a gazt, stb. Mindenfélét magyarázott, mire kértük, hogy ok, de mostantól tartsa rendbe. Ugyanúgy gazosodott.
Úgyhogy megint elkezdtük gatyábarázni, amikor megint megjelent.
Akkor azt mondtam neki, hogy engem már nem érdekel, mit magyaráz, a felét a mi telkünkhöz csatolom, ápolom, gondozom, tegye ő is így a másik felével, és majd meglátjuk. Mert ugye se nem az övé, se nem a miénk.
A mi felünkön most nő a fű, ültettünk fákat, ráköltöttünk egy csomó pénzt, gyönyörű. Az övé ugyanolyan dzsungás....De úgy gondolja, hogy úgyis megkapja majd az egészet, és építkezik rá.....
Ha így lesz, hogy vissza kell adnunk egyszer, akkor beleszakad a szívem a sok fa meg munka miatt.......

Jaj, mindig olyan fárasztóan hosszú vagyok..........

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.06.03. 21:55:44

Ezt úgy érted, hogy hivatalosan nem is a tiétek??? Nem kicsit vagyok bátrak, hogy ennek ellenére ennyi pénzt belefeccöltetek.
Vagy hogy van ez, senkiföldje, van egyáltalán olyan?
Minekünk két csíktoldás van, de gatyánkat ráfizettük.
Nem vagy fárasztó kicsit sem, ne fogd vissza magad :o))))

Piros, teneked is be kell saját blogba jelentkezni kommentelésnél, meg mindenféle nyehő volt vele mostanában??? Annyit kínlódtam, mint fene az utóbbi napokban, volt hogy nem bírtam sajátomba belépni.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.04. 07:44:27

Cserke! Nem vettem észre, hogy valami zavar lenne a belépéssel. Van úgy, hogy én sem jelentkezem be, csak kitöltögetem az itteni mezőket, és úgy válaszolgatok.

Nem a miénk, de eleve gondozgatjuk már 4-5 éve, amióta megvettük a mi telkünket, és mellette találtuk ezt az őserdőt:-) És mivel senki nem viselte gondját, idecsatoltuk (nincs gazdája), így könnyebb gondozni. Nem bírom elviselni, ha burjánzik a gaz, és inkább gazos szomszéd utcafrontján is fűnyírózunk, minthogy lássam naponta az elvadult gyomokat.....
Na igen, költöttünk rá, és ki tudja, hogy majd egyszer megvehetjük -e, vagy évekig használjuk, vagy mi lesz a sorsa.......

zsuzska · http://triticumaestivum.freeblog.hu 2007.06.05. 07:00:42

15 év alatt a ti tulajdonotokba kerül elbirtoklásilag:) nem sokat kell már kibírni.. (www.kormend.hu/?ugras=hirolvaso&hirszama=864)

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.06.05. 07:39:54

Zsuzska! Köszönöm!
Ennél picit bonyolultabb a helyzet. Ugyanis az üres telek másik szomszédja, aki azt állítja, hogy ő gondozza már tizenvalahány éve, amikor már 10 évet tudott bizonyítani (mert azt mondta, hogy az előző tulajtól, akitől megvette a sajátját már gondozta az üres telket), pár évvel ezelőtt elment a bíróságra. Ott nem kapta meg, azt mondta a bírónő, hogy jöjjön vissza, ha lejárt a 15 év (ezeket az ő elmeséléséből tudom). Gondolom, innentől biztosan azt hitte, hogy tuti az övé lesz és nem törődött vele (nem lakik itt, kiadja a házát). Mikor mi idejöttünk építkezni, mindezeket nem tudtuk, csak azt, hogy amikor az engedélyeket intéztük a tervünkhöz, nem volt aki az üres telekszomszéd részéről aláírjon, mert nincs meg a tulaj (erre a bácsi is figyelmeztetett minket, akitől vettük a mi telkünket, hogy az egy üres, gazdátlan telek).
Hogy ne lássuk a gazt, elkezdtük gondozni. Na akkor jelent meg a másik szomszéd, és előadta a fentieket, és továbbra sem gondozta, ahogy írtam.
Most úgy áll a dolog, hogy a felét magunkhoz csatoltuk, szépen nő a fű, valamint végig megcsináltattuk az utcafronti kerítést.
Több dolog is van:
-Ha valaki elbirtokol egy ingatlant, akkor 15 év folyamatos elbirtoklást kell felmutatnia. Ha ez megszakad, akkor újból kezdődik. Véleményem szerint nála megszakadt, több évre.
-Viszont, a telek oszthatatlan, és mint olyat, elvileg egy részét nem lehet ebirtokolni, csak az egészet...
Szóval, szerinte így lenne igazságos, hogy fele-fele. De ő szerintem az egészet akarja (bár a felét sem kerítette magához, nem gondozza, nyakig ér a gaz).
Majd kell keresnem egy jogászt, aki jártas ebben.
süti beállítások módosítása