Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Szezonnyitó éjféli eprezés

2007.05.25. 15:42 | piroskaesfarkas | 4 komment

Minden évben meglepődöm azon, mikor először kirajzanak az útszéli, alkalmi zöldségesek meg az idős nénik efjkendőben és faládákból árulják az epret, hogy "jééééé, már elkezdődött az eperszezon"???!!!

Ilyenkor rendre elhatározom, hogy akkor mostantól minden nap veszünk egy kosárravalót, mert olyan gyorsan leérik, de ezt még sosem sikerült betartanunk, és elmúlik ez az időszak is anélkül, hogy annyi epret tömnénk magunkba, hogy sóvárgás nélkül kibírjuk a jövő nyárig, és ne kelljen azon sajnálkoznunk, hogy már megint elmulasztottunk egy hatalmas eprezést....
 
Most még az is nehezíti a helyzetemet, hogy csak azt ehetem, amit a fehér dobozban kiszállítanak nekem, a szigorú diéta részeként...De tegnap komoly beszélgetést kezdeményeztem magammal, és elhatároztam, hogy inkább nem eszem meg a reggeli és ebéd mellé járó papirkenyereimet, valamint lemondok a 2-3 darabka korpovitkekszről is, de beiktatom az epret és a cseresznyét helyette.
 
Hogy ezt megünnepeljük, lefekvés előtt még gyorsan megmostam pár pofás szemet, kiválogatva a legnagyobbakat és a legmókásabbakat a kosárból, felkapaszkodtunk a konyhapult melletti székekre, és egyszerűen megettük az egész tállal. Próbáltam rögzíteni az élménypillanatot, hogy emlékezzek majd erre is, milyen szép este volt, ahogy ültünk egymás mellett, Ő meg én, és tömtük magunkba az első idei epret. Kint még mindig párás meleg volt, hiába hozott enyhülést egy futó zápor, a tücskök hangosan húzták a muzsikát, én meg örültem a semmikülönösnek, lóbáztam a lábamat a magas székről, nagyokat harapva a hideg eperből.
 
Hmmm! Boldog, éjféli szezonnyitó eprezés! 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr7586996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mirwen · http://newrim.freeblog.hu/ 2007.05.25. 16:04:27

kedves Piroska, írtam én Önnek egy levelet, remélem megkapta!

:-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.05.25. 16:51:30

Jaj Drága, hát légyszi dobjon már ide egy jelzést, vagy legyen olyan édes, és hagyjon üzenetet a KVzómba, ha ír a priváton írsz, mert nem nagyon nézem meg a postaládámat, jó?:-))))))))
Most megyek, nézem!

pancccs 2007.05.31. 19:50:13

jajj, a cserivel vagyok pont ugyanígy! az a kedvencem.

és ne búsulj, én pl. már fogytam le dobozos diétától, úgyhogy megéri kínlódni vele. ők kiszámolják, neked meg csak meg kell enni. :-)
bár ki tudja, kinek mi való igazán.

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.05.31. 20:56:32

Panccs! Tényleg fogytál dobozossal? De jó!!!
Én már 9. hete csinálom, ha jól emlékszem. Még pici hiányzik ahhoz, hogy jelentést tegyek arról, hol is tartok:-))
Ja! A cseresznyével IS így vagyok:-) Meg az összes nyári gyümölccsel. Csokiról, sütiről, minden szénhidrátról lemondtam, de a nyári gyümikről nem fogok!:-)
süti beállítások módosítása