Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Levendulás felkészítés

2007.05.24. 10:35 | piroskaesfarkas | 2 komment

Egyszerűen lenyűgöző, mind az illata, amit legszívesebben mindig az orromban éreznék, mind pedig az ezüstös-zöldes, bársonyos párnácskái, gömböc bokros formája, és a tömött csokrokban nyíló, kecses, nyúlánk virágai!!! Pompás alkotása a természetnek, nem tudok betelni vele...

A kertünkben is van belőle, de persze nem elég!!! A héten füvezzük be a hozzánkcsatolt telekrészt, melynek hosszabbik oldalát levendulával szeretnénk végigültetni, kanyargó, vastag sorban. Mamámnak is vettünk húsz tövet az elmúlt héten, születésnapja alkalmából, hasonló terveinek kivitelezéséhez, és Ő már el is ültette, de rögvest.

Talán egy hetet kell még várnom, hogy kinyíljanak a virágok, melyek nálunk még csak zöldek, éppen elkezdtek lilásodni, és irány a levendúúúlás!!!! Készítek új koszorút, illatpárnácskákat, kis csokrokat, melyeket a ház minden pontján felakasztgatok, illatozzanak, díszelegjenek kedvünkre.

Addigis, hogy ne kelljen annyit várnom, amíg beszippanthatom a számomra oly varázslatos illatot, pasi meglepett egy kis csomaggal (Ő is rajong a levenduláért,ami külön jó dolog), amiben találtam levendulás habfürdőt, szabban, fürdősót és kézkrémet, amit most is szaglászok a macsomon (és egy katalógust, ami telis-tele van levendulás szépítkezőszerekkel, melyből karikázhatok kedvemre, hogy mit szeretnék legközelebb-na jó, ezt nem Ő mondta, hanem én gondolom:-)

Na jó, azt azért hozzá kell tennem, hogy miután átadta, nem olvadtunk egymásba, majd nem rohantunk ki a mezőre, hogy szaladjunk a lemenő nap felé, miközben hajunkba belekap a szél....... az igazság az, hogy mindezt pénteken hozta, közvetlenül azelőtt, hogy elment volna pókerezni a klubba Joepapával, és azután hajnali fél ötkor keveredett haza.....Nem állítom, hogy lekenyerezésnek szánta, mert aljas gáncsoskodó lennék, ha ezt tenném, csak megemlítem....:-))))

Ez csupán egy kedves, romantikus, levendulás felkészítés volt:-))))))

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr3285859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancccs 2007.05.24. 13:14:53

nahát. mákod van, egy rakás pasi ájuldozik az illatos cuccoktól.

voltál már Provence-ban? amikor ott voltam, akárhová mentem, levendulaillat mászott az orromba. a kabócáktól meg meg lehetett süketülni, annyira mondták a magukét. :-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.05.24. 13:56:54

Panccs! Még sajnos nem voltam, odaáig nem jutottunk el, csak Párizsba jártunk a franciáknál. De imádjuk mindketten! Provence hatott ránk a könyveken keresztük is, és igyekeztünk a hangultatát becsempészni a házépítésünknél is (erről már írtam is:-)
Irigykedem!:-)
süti beállítások módosítása