Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Papirházikó

2007.05.23. 09:00 | piroskaesfarkas | 7 komment

Milyen jó, hogy a múltkori balul sikerült rémisztgetési kísérlet után mégis megtartottuk a TV-s dobozt, így ismét főszrepet kaphat ebben a bejegyzésben:-)

Pár hete elhatároztam, hogy gyereknap alkalmából rendezünk egy kis kerti összeröffenést a családunkban jelenleg fellelhető kétévesleszmindjárt pisiseknek (számuk:3, ikerpár kisfiúk és a keresztlányunk), kiegészítve szomszéd barátainkkal (kétévesek száma 1, +egy ötéves forma, és egy még pocakbanlakó, akit őszre várnak).

A hatalmas TV dobozt bevontuk fehér papirlapokkal (kb. három órán keresztül celluxoztuk a pasival az A3-as lapokat....), hogy könnyebben lehessen firkálni rá, és kivágtunk a hosszabb oldalára egy nagy, íves kaput, a hátsó részére pedig egy ablakot. Mindkét nyílászáróba, a zár helyett fúrtunk egy lyukat, és vastag zsinórt húztunk át rajta, közepén kétoldalt vaskos csomókkal, amivel ki-be zárhatták azokat. A tetejére cserepeket rajzoltam vastag filccel,  így mire megérkeztek, egészen pofás lapostetős házikó várta őket a kertben:-)

Közben készült harminckét egész csirkecomb (kétféle pácban érlelődtek egy egész napig) grillezve, tonhalas- és sajtosbabospestos tésztasaláta, kukoricasali, görögsali, saját kőrözött lilahagymával, és ehhez jöttek hozzá a sütik, gyerektorták és egyéb saláták, melyeket az érkezők tettek az asztalra. Mivel általában nem diplomáciai találkozókat tartunk, ilyenkor szépen megterítem az étkezőben az asztalt, telis-tele finom falatokkal, szép szalvétával, de műanyag tányérok, poharak és evőeszközök vannak, hogy ne kelljen utána annyit mosogatni (így is háromszor pakoltam be este a bözsit:-) Persze a falepketologatós korosztály a legjobban a ropit értékelte, meg a fagyit.....:-)

Megérte annyit pepecselni a papirházzal, mert a kicsik, sőt, még a tizenegynéhány éves unokahúgom is nagyon  élvezték, egyszerre többen is préselődtek benne, kintről be és bentről ki kukuccsoltak, gurgulázva nevetgéltek, telefirkálták, bocsánat, rajzolták kívül-belül (sajnos az unokanővérem elfelejtette elhozni a zsírkrétát, és vastag filcet meg kiemelő tollat kellett a kisgengszterek kezébe adnunk. Én mondtam mindenkinek, hogy hozzanak nemsajnálósjátszós szerkót, mert először temperával és kézlenyomatos festéssel akartam elszórakoztatni őket, de arról lebeszéltek....maradt a toll.

A nap végére volt olyan, akinek a háta is maszatos lett, nem zavarta egyiket sem, ha éppen vonalat húzott, hogy közben ott áll a másik, áthúzta a hátán:-) Általában bezárkóztak a dobozba (tényleg jó nagy, még az ötévesforma is simán, állva elfért benne), és csak egyszer engedték meg, egy rövidke időre, hogy felnyissuk a tetejét, majd a nagyobbik leragasztózta ("ezs egy tetűűűű, beáááázsunk, leragastúúúzsum!!!"). Készült még firkás cipő, test- és arcfestés, valamint sikerült a teraszunk faburkolatát is ősi motívumokkal kidekorálni, és a falon lévő bontott téglák közül is megjelölésre került néhány....Bár számítottam rá, hogy lesznek áldozatok, a házban keletkezett károk felett kicsit búslakodtam (ekkor tört el az említett szék is), de pasi megborzolta a fejtetőmet, és legyintett egyet, mondván, lesz ez még így, ha majd nálunk is lesznek hasonszőrű bentlakók:-)))

Úgy döntöttünk, hogy megtartjuk a házikót, nincs szívünk kidobni, főleg így, hogy tele van a nagyobbak által rajzolt napocskával (azt a fontoskodást, amikor rajzolta az ötévesforma!!! addig senki nem mehetett se ki, se be, amíg az ajtóra rá nem pingálta összehúzott szemöldökkel és kilógó nyelvvel...), gyerekekkel, labdával, virágokkal, és a kisgengszterek kusza vonalaival, amelyek átszövik az egész felületet.....

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr4885300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancccs 2007.05.23. 10:31:18

mekkora ötlet! tényleg minden ovodista bunkert akar, én is azt akartam régen...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.05.23. 10:55:56

Na ugye!:-)) Mindjárt lekicsinyítem a képet, és beteszem. Nem egy kacsalábonforgós, de firkálásra jó!:-)

Cserke 2007.05.24. 15:23:42

Nálunk is nagy doboz volt a sláger, amíg el nem enyészett megunhatatlan volt.
Hmm, régiszépidők...

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.06.06. 12:20:37

Áruld már el, Piros, hogy honnan ez a "falepketologatós" duma??? :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.06. 13:41:49

Hát Te nem tologattál csattogós szárnyú falepkét? Mostanában mindig lehet kapni az augusztus 20.-i Mesterségek Ünnepén. Majdnem vettem magamnak:-)))
De inkább beszereztem ugyanannál a készítőnél egy fából varázsolt szélforgós madarat!:-)

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.06.06. 14:05:21

Ó, nekünk olyan nem volt... Papírforgónk viszont annál több! :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.06. 14:36:17

Azt is de szeretem, még most is!!! Amit meg már régóta keresek, az a szappanbuborkéfújóscsoda, de nem hupikék törpikés, vagy valami, hanem egy szépet, magamnak:-)))
süti beállítások módosítása