Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Súlyos vérbükk láz

2007.05.04. 10:16 | piroskaesfarkas | 10 komment

De igenis van ilyen, még akkor is, ha nem hallottatok róla, meg ha nem akarjátok elhinni! Ismertetem a tüneteket, melyek hirtelen jelentkeznek, minden előjel nélkül hatalmasodnak el az alanyon, aki megfertőződött.....És tudom is a gyógymódot rá.

Tegnap délután, ártatlanul meglátogattuk az egyik, közelünkben lévő zsákmányszerző helyemet, vagyis betértünk az egyik gigantikus kertészetbe. Na jó, annyira nem voltam aljas szándékoktól mentes, mivel a kifelé kommunikált indok ugye az volt, hogy feltétlenül be kell mennünk oda, mivel az előző nap vásárolt vizinövényeknek ültetőkosárra és speciális földre volt szükségük (jaj, előző nap meg eljutottunk egy évelő lerakatba, számtalan vizi- és sziklakerti növény közé, ahonnan beszereztünk két pompás, magas tóbavaló növényt, meg páfrányt, árnyékliliomokat, és megannyi apróbb virágot, amelyeket még el sem ültettem, mivel várom az esőt, hogy fellazítsa a betonná aszalódott talajt), de ezen kívül szerettem volna bespájzolni abból a babérmeggyből, melyre a szomszédaink hívták fel a figyelmünket, és amiből ők rögtön vagy 5-8 példányt rántottak be a kocsijukba (prunus Etna változata).

Meg is találtuk, tényleg gyönyörűek voltak, és annak, hogy csupán egyetlen példány került a kosarunkba, az volt az oka, hogy a smart mégsem egy hatalmas egyterű, ill. még az is, hogy előtte belekapaszkodtam egy csodálatos örökzöld ezüstfába (ami valójában bokor, úgyhogy nem tudom mire véljem a nevét?), és nem akartam elengedni csak akkor, mikor már a gurulósunkra felkerült. De ma már pedzegettem, hogy de jó is lenne visszamenni még egy vagy esetleg két ilyen babérmeggyért (imádom a babérmeggyeket, minden fajtáját, és nekünk még alig van a kertünkben belőle:-)

Bár az említett kertészet nem az olcsóbbak közé tartozik (azért ki lehet fogni pár jó vételt, mint amilyen ez a babérmeggyes akció), mégis imádok arrafelé kőrözni, és szemügyrevenni a kínálatot. A múltkor annyira felpörögtem tőle, hogy boldogságomban a sírás határán álltam (akkor töltötték fel új növényekkel, mindenfelé szebbnél szebb, hersenő zöldek, gömbök, virágok, de csodás volt), hogy megkértem a pasit, csípjen meg, hogy biztosan tudjam, nem álmodok, vagy esetleg nem haltam -e meg, és rohangáltam egyik óriás tujától a hatalmas kecskerágóig, és ölelgettem a bokrokat.......Erre akkorát csípett a fenekembe, hogy rögtön tudtam, még élek, és nagyon is ébren vagyok.

Szóval, ahogy sétáltunk a sorok között, egyszercsak megpillantottam egy tüneményes kis fát, magas törzzsel, vöröses levelekkel, csüngő ágakkal. Mivel nem találtunk rajta árat, sem nevet, gondot okozott a beazonosítása, és mert egy piros jelzéses fehér pánt volt rajta, gondoltam, már biztosan megvette valaki, ráadásul félre is volt húzva, de nem hagyott nyugodni. Tíz perces nézelődés és bokorfelpakolás után újból meg kellett néznem. Végigsimítottam a törzsét, finoman megdörzsöltem a leveleit a két ujjam között, és a színes lombozata alá álltam, és ha felfelé néztem káprázatos volt, ahogy átszűrte a napfényt. Egy arra kószáló kertész srác, aki minden bizonnyal messzirő felfigyelt rám, hogy rátelepedtem a kisfára, tekergőzöm a törzse körül, és szagolgatom a leveleit, a segítségemre sietett (lehet, hogy éppen szólni akart volna, hogy tapadjak le a fáról, de kérdésemmel megelőztem), elmondta, hogy a fám eladó, és csak az az egy van belőle, de már mások is gondolkodnak rajta, hogy megvegyék. Mikor az áráról érdeklődtem, és panaszkodtam, hogy nincs rajta, kb. az orrom elé bökött, is a levelek közül kihúzott egy sárga műanyagpántot -a szemem szúrta ki. Mikor megnéztük az összeget, ersően egymásba kellett kapszkodnunk a pasival (nem a kertésszel, ő már továbbhaladt, az én pasimmal), mert igencsak szíven ütött minket. Úgyhogy ott kellett hagynunk a fámat......A csüngő vérbükköt.

De ekkor már késő, ugyanis megfertőződtem, elkaptam a súlyos vérbükk lázat, aminek folyományaként az este egy részét azzal töltöttem, hogy az interneten levadásszak vérbükk lelőhelyeket, de ugye csak a csüngő lenne jó!!! Találtam is egy kertészetet, akiket ma fel is hívtam, és annyira lelkes voltam az ár miatt is, meg azért is, hogy valahol mégis sikerül találnom egy olyanfát, hogy majd' elfelejtettem megkérdezni, hogy mégis milyen magas az általuk kínált fa: 15-30cm -jött a válasz!!!!?????????????????? Csak nem akarják kiszúrni a szememet egy bokafával????????!!!

Az éjszakám a fertőzés következtében nem volt zökkenőmentes. Időnként felébredtem az esőcseppek kopogásától, hogy a tetőablakon landoltak, majd hosszúkássá nyúlva lefolytak róla, és azon morfondíroztam, hogy talán, mégis meg kéne venni azt a bizonyos csüngő vérbükköt, amit megölelgettem.....Elemeztem a helyzetet, mert számomra is esztelenségnek tűnik már, hogy többtízezes értékben vásároljak meg egy kis bükkfát (ráadásul akkora, hogy ki is kéne szállíttatni), és győzködtem magam ellene és mellette....Nem jutottam eredményre.

Az ilyen fertőzésekre csak az lehet a megoldás, ha az alany talál egy lelőhelyet, ahol olcsóbban és legalább olyan szép csüngő vérbükköt tud beszerezni, mint amelyik az egész kóros folyamatot kiváltotta.....

Mert ezt nem lehet félvállról venni, hiszen ez veszélyes!

Súlyos vérbükk láz.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr9370568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.05.04. 14:04:49

Hehe. Nekem most juharlázam van, méghozzá Orange Surprise-os...
De anyanapra talán elmúlik....

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.05.04. 18:14:33

Na, megnézem milyen is az:-))) Remélem az nem fertőző!!??

cserke · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.05.04. 18:25:11

Jahh, hát néznéd, ha nem írtam volna hülyeséget.
Orange Dream....
Eléggé fertőzően néz ki.

bcyke 2007.05.04. 23:39:21

Mit gondolkodol már megint pro és kontra, meg össze és vissza!
Nálad az ilyen vírusos vágyítiszek úgy is mindig garantált és egyértelmű kimenetelüek, fa ott lesz kertedben és kész!:))))))))
Más nem, paraerőkkel ráhaluztatol minket, hogy éjszaka kirámoljuk a kertészetet!:))))

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.05.05. 15:47:59

Bcyke! Már úgy mondanám Neked, hogy nincs igazad!!!!
Erre de....
Kikérem magamnak, hogy már itt a fa a kertben. Ez persze csak azért nincs így, mert ugyan délelőtt elmentünk és megvettük (ne mondd el senkinek:-))), de csak a jövő szombaton hozzák ki, esetleg előbb (jó fejek, mert reggel 9-5 között szállítanak hétköznapokon....), ha mégis hat után ráérnek hétköznap, de figyelmeztettek, hogy erre ne számítsak....
Én megtettem mindent, próbáltam lebeszélni magam, elmentünk megnézni az általam felhívott kertészetek vérbükk kínálatát, de egyik sem volt olyan, mint az énvérbükköm!!! Most tehetek én róla????
Inkább nem eszem (ezt könnyen megfogadtam, mert úgysem eszem, haha) hónapokig, de egy őrült fertőzés miatt megtettem....
A párom véleményét is kikértem, mégis őrültség ennyiért fát venni, aki azt mondta:" ha nagyon, nagyon szeretnéd, akkor vegyük meg."
Nagyon, nagyon szerettem volna.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.05.05. 19:03:21

ja, és a legfontosabb: úriember nem kérdez, csak fizet

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.05.05. 20:35:20

Kár, hogy nem látod a fejemet, miközben ezt a hangot adom ki, és laposan nézek: ühüüüüüüm..............

Mödlingi 2007.05.18. 20:58:54

Kedves Sorstársam! Én is túl vagyok egy vérbükk lázon, de kigyógyultam. Egy hónapja itt áll a kertben mind a 2,5m-nyi szépség. Egyébként a fertőzést az Ujpesti Bőrgyárban kaptam kb. 10 éve, ahol egy, úgy 15 méteres példány ékesítette a gyár egy eldugott szegletét.
Csupán megnyugtatásod reményében: az én gyógyszerem ára is a hat számjegyet súrolta...
Sok örömöt kívánok a zsákmányhoz!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.05.18. 21:52:43

Mödlingi!!!! Szia!!!! Na ugye, mondtam, hogy veszélyes dolog ez a vérbükk láz!! Huh, megkönnyebbültem, hogy vannak rajtam kívül is gyógyultak...:-)))
Az én fácskám nem olyan nagy ám, talán most a hatalmas cserepével éri el a 2,5 méteres magasságot.
Nekem az ígérték, mivel oltva van, nem fog magasabbra nőni, mint egy csüngő kecskefűz.
Ha máskor is erre jársz, hétvégén lefotózom és megmutatom Neked.
Még nem ültettük el, mert óriási gyökérzete és cserepe van, és hárman cipelték be a kertbe, itt áll a teraszon...Akkora gödröt kell ásni neki, hogy pasi még nem készült fel rá lelkileg..:-))
süti beállítások módosítása