Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Büdöstrutyi

2007.04.20. 16:00 | piroskaesfarkas | 3 komment

Azt olvastuk egy internetes oldalon, hogy a halak megeszik az ebiket, és akkor majd jóval kevesebb lesz a tóban, szinte alig marad belőlük olyan, aki megéli a békagyerekkort (túúúdom, ez elég szörnyen hangzik, hogy a kis körömfehérnyi ebihalak megritkításán fondorlatoskodunk, meg milyen állatbarát az ilyen, de az is belátható, hogy ha ez a többezres hadsereg tényleg békává kamaszodik, akkor mire számíthatunk mi és a környezetünk???!)

Hazafelé, egy rövidke KVzós beugrós kitérőt követően, elszáguldottunk a morgósfehérhajús kertészbácsi birodalmához, és reméltük, hogy talán hétig még nyitva is lesz, végülis jó az idő, még a nap is sütött, de tévedtünk. A kedvesem rákönyökölt a kerítésre, és tölcsért formálva a kezeivel ordított befelé: "Elnézést!!! Vészhelyzet van!!!!!!! Kérem, jöjjön valaki!!" Erre persze megérkezett a kertészgatyós bácsi, kigülült szemmel, meglepetten bámult ránk, hogy mit kiabálunk és lógunk a kerítésén (hogy jobban lássak, felkapaszkodtam a tetejére). Előadtuk a helyzetünket, meg hogy sos halakat kell vennünk, bár már látjuk a táblán, hogy ötkor bezárt, de meg kell értenie, hogy ez most életbevágó kérdés, legalább tíz uszonyossal kell hazatérnünk!

Megkönnyebbülve nyugtázta, hogy nincs szó földrengésről, vagy hirtelen keletkező bozóttűzről, délről jött forgószél sem fenyegeti a kertészetét, bár szerintem az ebihal túlszaporulat is felettéb ijesztő és nemvárt esemény:-)

Szerinte sem a koi sem pedig az aranyhalak nem fogyasztanak ebihalakat vacsorára meg reggelire sem, egyedül ragadozók eszik meg őket, de ugyanezek megzabálják a mi uszonyaisainkat is, így ezt a megoldást egyáltalán nem javasolja. Mire a pasim megkérdezte: "esetleg bérelni nem lehetne egy ilyen ragadozót egy délelőttre? Mert kivennénk a mi aranyhalainkat, és akkor pár óráig eszegethet a horrorhal a tavunkba??!" Ekkor a kertészgatyósfehérhajú bácsink átváltott a morgósabb üzemmódjára, és elvesztette a humorérzékét......Szerinte hagyjuk békén a kisfeketeizéket, egyébként is, véleménye szerint ezek csak ásóbékák, és két hét múlva már elvonulnak, nem is vesszük észre őket.....Hát, én erről nem vagyok ám meggyőződve, és ilyen kérdések merülnek fel bennem, mint:

-egyáltalán nem úgy néznek ki, mint aki pár nap múlva szedi a cuccát és kimászik a tóból, mivel egyetlen picike farkuk van még, és mivel aprócska patak sem csatlakozik a tavunkba, így levonulni sem tudnak az vízsodrással....

-ásóbéka???? És mégis merre áskálódik majd?

-Levonulnak? Ha ez egyszerre mind elindul, akkor 1. letarolják a kertünket, 2. lepusztítják a szomszéd kertjét és tuti kivonul a Fókusz stáb is a tömeges ásóbéka inváziót megörökíteni....

Csalódottan elkullogtunk, de elhatároztuk, hogy szombaton veszünk leaglább tíz új halat, hátha mégis...Mert már nem tudjuk, kinek van igaza, és egyébként is csak tizenegy halunk van a tóban, terveztük is a bővítést:-)

Kedvesem átment Anyiékhoz vacsorázni (amióta csak azt eszem, ami a fehér dobozban benne van, vagyis az egésznaposkiszállítósoktól rendelek fogyókúrás kaját, na azóta még az eddiginél is siralmasabb helyzet alakult ki a hűtőgépünkben: pasi éhezik. De leaglább abban biztos lehetek, hogy nem a főztömért szeret:-), amíg én, testmozgásként bioélénkítővel (=növényjuti)  megpermeteztem a füvet, az összes bokrot, fát, virágot és minden zöldet amit csak találtam. Víz nélkül még el tudtam képzelni, hogy miként fogom ráügyeskedni a nagy, sárga műanyagot a hátamra (mivel még sosem permeteztem), de mikor teletöltöttem, már egyáltalán nem volt könnyű feladat. El kellett vonszolnom egy olyan magaslati pontra, ahol csak alá kellett helyezkednem és beakasztanom a pántokba a karomat, majd kibogózódni belőle, hogy a szórós-botos részét rendesen meg tudjam fogni, és ne álljon bele az oldalamba a csatlakozója......

Húúúú. A jobb karom egy fél óra alatt majd' lerohadt a pumpálástól, míg a másikkal csak lengedeztettem a rudat, és azon morfondíroztam, hogy miért nem úgy gyártják ezeket a permetezősűrcuccokat, hogy időnként megcserélhessük az oldalakat, ezzel is megcélozva a kétoldali szálkásodást (már izomra értem:-)

Ez a biolötty egyébként annyira, de annyira büdös, hogy hiába is próbálnám extra jelzőkkel leírni, akkor sem lehet elképzelni! Anno figyelmeztettem a kolléganőimet is erre, mikor berendeltek pár adagot, de mikor másnap, sorban érkeztek dolgozni, látni kellett volna a fejüket, ahogy rámnéztek, és közben rosszallóan ingatták a fejüket, és a "miért nem mondtad, hogy ez ennyire k... büdös, a férjem kidobta az egész flakonnal", vagy "otthon a család kitiltott és fél óráig kereszthuzatban ültünk" mondatok hagyták el a szájukat.....Viszont a hatása, káprázatos, így én túlteszem magam a kakaszagon, amit a párom már kevésbé visel el, így csak akkor ért haza, mikor már végeztem, és a bal karommal kellett terelgetnem a jobbat, amelyben milliónyi hangya futkorászott és már alig éreztem......

Hiába, ha szép kertet akarunk, nélkülözhetetlen a büdöstrutyi!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr4961186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cseresznye · http://cseresznyekert.blog.hu 2007.04.20. 19:12:31

Sz'tem se agódj békák miatt, kikérdeztem egy szakértő tavas ismerőst, ő mondta, hogy szépen, feltűnés mentesen elvándorolnak, legalábbis ami marad, szerinte nagyon kevés éli túl a babakort. Nem feltétlenül a halak eszik meg, a szitakötőlárva vérszomjas ragadozó és abból biztosan tavatokban is van jócskán. A mi pici tavunk is tele van ilyenekkel, békácskákat viszont nem látok, igaz vasárnap felbolygattuk a tavat.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.04.20. 20:43:32

egyszer egy szőkített nő, a hideg nagyvárosban a hidak alatt, kifogott egy ebihalat
süti beállítások módosítása