Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Papi rákacsint

2007.04.10. 11:12 | piroskaesfarkas | 8 komment

Ma a 78 éves nagypapám az internetről töltt le magának locsolóverseket, és büszkén osztotta meg a sógorával is (aki anyunak azt füllentette, hogy saját maga szerezte...)!!!

Mikor családilag megvettük neki karácsonyra a gépet, amihez az öcsém gyátott neki egy jópofa kártyát, amit papa beválthat nála rendszergazda szolgáltatásokra:-) (és végre eljutott hozzá pár hete, összeszerelte, feltöltötte programokkal), nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan rácuppan, mivel még sosem látott számítógépet közelről, és egyáltalán nem érdeklődött az ilyesmi iránt, meg egyébként is lassan nyolcvan éves lesz, bár ez nem látszik meg rajta) és erre tessék!

Tegnap óta elérhető a skype-on is, és így Joepapa segít neki távirányítással, hogy pl. merre induljon el az egérrel:-) Annyira örülök neki, hogy így alakult, mivel amióta mama elment, sokat van egyedül (van barátnője, de ő nem igazi társ, sokszor visszamegy vidékre, papi meg ugyanúgy magányos).

Mivel elég rosszul hall, így jó hangosan kell vele beszélni, de még így is sokszor félreért mindent, így skype-on meg méginkább, például egy rövidke beszélgetés Papi és Joepapa között:

Joepapa: Papi, van sonkád?

Papi: Nincs sok dolgom fiam, pihengetek.

És ami a leghelyesebb, annyira édes szerintem, hogy meg kell zabáljam, hogy mikor először magyarázta apu neki, hogy miként működik az egér, hogyan kell rámenni az internetre, mire is jó az neki, és mondta, hogy ide kattintson, meg oda kattintson, papa rosszul értette (akkor nem derült ki, csak most halljuk, hogy így használja), és azóta hiába javítjuk ki, már csak így mondja:

" Jól van fiam, rákacsintottam arra az ablakra, most hova kacsintsak?"

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr5756535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.04.10. 14:24:59

Jó történet Öreg a legnagyobb arc!:)))

Szerintem a net mindenképen egy "kitörési" pont az időseknek.

Nehezebben jőnnek-mennek, és így ez behozza nekik az összes cuccot amivel elszöszöghetnek hobby szinten, és ugye már nem is túl jelentős összegért.

De a lagfontosabb szerintem az a belső örömük, amit akkor éreznek, amikor sikerül nekik valami rajta, az a sok kis siker, hogy meg tudták csinálni, nincsenek lemaradva, kihagyva!:))))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.04.10. 15:18:58

Tényleg nagy figura, szerintem Te nagyon bírnád!!!!
Az a baj, hogy valaki nehezen mozdul rá, mint pl. az anyukám, pedig most, hogy Joepapa új géppel nyomatja a tőzsdét, meg a pókert, mert a régi túl lassú már neki.....Anyu nem mer hozzányúlni az egérhez, fél, hogy valamit elront:-) Ráadásul tanító néni (már 3 éve nyugdíjas lett, kibuliztuk neki), tehát akár képben is lehetne...

rl · http://www.flittereslofasz.blog.hu 2007.04.10. 17:13:32

Nagyon jó téged olvasni. Ilyenkor az a kényszerképzet lesz úrrá rajtam, hogy valójában nem is kell dolgoznom, állandóan reggel van és határozatlan idejű, fizetett szabadságon vagyok... :)

Cserke 2007.04.10. 22:13:25

Ez annyira helyes!! És tökjó, hogy így bátorítjátok, hogy kacsintson!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.04.11. 11:28:29

rl, vagy másnéven BB!!! Köszönöm szépen! Én bóknak vettem, bár nem egyértelmű!!! De ha tényleg szívesen olvasol, vagy időnként bekukkantasz ide, annak túúúúdod, hogy örülök!!!
Idecímkéztem BB-t oldalra, és a páromnak is PR-eztem kispasis oldalatokat:-) Csúcs az a gyerek!

rl · http://www.flittereslofasz.blog.hu 2007.04.13. 11:33:39

Természetsen pozitív értelemben gondoltam, csak képtelen vagyok égyértelműen fogalmazni. Szakmai ártalom... Köszönjük a promót, rövidesen (+-1hét)frissül a blog a húsvéti őrjöngéssel... :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.04.13. 12:34:26

Akkor méginkább örülök!!! Reméltem, hogy így van: (márcsak ha a fizetett szabadságra gondolok, mer" az milyen jó lenne-))
Pasit leültettem a BB történet elé, mivel ritka az ilyen, amit pasi ír, ráadásul olyan humoros, a főszereplő meg akkora fazon, hogy már két oszlopos BB drukkeretek van:-)
süti beállítások módosítása