Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Anyika és a Nyúl Domb

2007.02.13. 15:01 | piroskaesfarkas | 2 komment

Cirkuszba járni sosem szerettem, még kicsinek sem, pedig a nagypapám minden új előadásra lelkesen vette a jegyeket és vitt el minket az öcskösömmel, de biztos vagyok benne, hogy Ő viszont nagyon élvezte!:-)

Ellenben, a bábszínház mindig is nagy kedvencem volt, így sokat jártunk a Budapesti Bábszínház előadásaira is, volt olyan darab, amit többször is láttunk, mert nem számított, hogy ismerjük a végét, mégi izgultunk, és drukkoltunk, hátha másépp alakul majd (volt olyan darab, amit úgy alakítottak, ahogy a gyerekek éppen segítették a főhöst). Már az előcsarnokban lenyűgöztek azok a nagy bábok (vajon ott vannak -e még), és az egész hely olyan varázslatos volt!!!!

Egyik meghatározó élményem (bár azt hiszem, nem a Bábszínházban játszották) a Bors néni (Nemes Nagy Ágnes mesejátéka alapján, benne Verebes István-mint macska, Kútvölgyi Erzsébet mint kisfiú), amiben Dajka Margit művésznő játszotta a címszerepet, és az előadás után lehetett neki rajzolni, majd  kijött egy kicsit a gyerekek közé. Átadtam neki a rajzomat, amin természetesen Ő volt nagy pörgős szoknyájában, ahogy locsolja a virágait és lépked a levegőben, mint egy varázsló, és Bors néni felemelt, és megpuszilgatott!!! Teljesen kész voltam Tőle!:-))) Hónapokig fújtam a dalokat, és ettem a mézes-vajas kenyeret, amilyet Ő csinált (pedig akkor nem is szerettem a mézet).

Aztán ott voltak az esti mesés bábfilmek, mint a Mazsola és Manócska, amiben mindig mentek a Nyúl Dombra (onnan kapta a nevét a környékünkön lévő domb is, amit aztán mindenki csak így hívott, ahová szánkózni jártunk), és persze meg kell említeni a Futrinka utcát, amit nem is olyan rég játszottak egy TV csatornán, legnagyobb örömömre!:-) Na és persze ezek diavetítős változatát, amit főleg hétfőnként néztünk, amikor nem volt adás a TV-ben, vagy amikor ráadást kértünk az esti mese után, és a mamám engedett nekünk. Pár éve kérdeztem tőle, hogy őrzi -e még a diavetítőt, meg a filemeket, és majd mesél -e így is az unokáinak, és ők vajon igénylik -e majd......

Meg is látogattam a Bábszínház oldalát, hogy megtudjam, vajon jól vannak -e, amióta nem jártam ott:-) és látom, hogy műsorukra tűzték a Futrinka utcát (az egerek mamája után lett anyukám Anyika), és felújították a Minden egér szereti a sajtot c. darabot is, amit sokszor láttunk már!!! Névsorolvasást tartottam a családban és a barátok között, hogy kinek a gyerekét vihetném el önző indíttatásból egy Futrinak utcára, de jelenleg vagy túl kicsik, vagy túl idősek hozzá, egyedül meg nem megyek:-) Esetleg a szomszédok gyerekei, hm?

Viszont, találtam felnőtt előadást is, mint pl. a Szentivánéji álom feldolgozását, biztosan különleges lehet, és talán erre (a Futrinka utcára, kölcsön gyerekkel nem hiszem, hogy vállalkozna:-)a páromat is meg tudom fűzni, olyan romantikus lenne:-))

(kép:mtv)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr6736271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.02.14. 23:37:44

Húúúú, mekkora ötlet! Múlt héten voltunk A padláson, és remek volt, de bábszínházba is mindig el akartam vinni a kedvest, csak Kolozsváron nem volt magyar előadás (vagy legalábbis nem tudtam róla). Mondjuk ezekből a mesékől egyet sem ismerek, de annál nagyobb az izgalom, nem? :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.15. 11:52:33

Akkor mindenképpen menjetek el!!! Mi is megyünk márciusban! A padlást még 14 éves koromban láttam, a gyerekkori szerelmem vitt el rá, aki az osztálytársam volt:-))) Majd mesélek róla később!
Szilvásgombóc, óóóóóóó!:-))
süti beállítások módosítása