Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Függönykarika

2007.02.12. 13:53 | piroskaesfarkas | 12 komment

Van egy kedves kolléganőm, Noki, akivel csak egy ebédre szoktunk összefutni, szinte máskor nem is beszélünk az egész napos rohanás miatt. Most éppen azt fejtegettük, miközben pestos zöldséget daráltunk a fejünkbe, hogy a lánykérése után mennyire csalódott volt, pedig úgy várta a pillanatot......

Hazafelé meséltem ezt a páromnak, aki szerint Nokinak vissza kellett volna utasítania a srácot, hogy ennyi év után menjen, és gondolkodjon el, hogy miként kéne megkérnie a szerelme kezét. Szerintem ezzel nem segítenénk a dolgon, még azt a kis meghittséget is kioltanánk, ami talán még ott volt.

Pasim szerint annyi év után valami nagy dologgal kell előrukkolnia egy férfinak, amihez pénz kell (szerinte), mármint nem a gyűrűhöz, hanem az eseményhez, és már nem elég, hogy ha egy tavon, csónakban ringatózva kéri meg a lány kezét??!!! Ezek a pasik el vannak tájolva, és jobban tudják, hogy mi mit érzünk, meg mire vágyunk, mint mi magunk?! Elmagyaráztam, hogy nem az összeg a lényeg, és egy függönykarika is megteszi (na jó, mindjárt csatolom az általam kiszemelt függönykarikát:-)), inkább az a lényeg, hogy azt lássuk, sokáig készült rá, törte a fejét, odatette magát, és bepárásodik a szeme, mikor megteszi a nagy lépést! És igazából nem nekünk kéne ötleteket adni, és nekik meg nem azért kell megvalósítani, mert mi arra számítunk, és ők meg megcsinálják, és kipipálják, hogy "na, ez is megvolt"....Ha ők nem akarják lelkestül, megette a fene! (jelzem, hogy itt nem a pasimra gondolok elsősorban, aki esetleg erre téved a szemeivel, majd jól magára majd a szívére veszi a leírtakat - ahogy a rózsaszín kapszulát is, mert ahogy mondta, szerinte "a mi kapcsolatunk maga a romantika, minden nap, neeeeeem?":-)))

Gyűrű témában is több halmazt különböztetek meg:

Vannak a "sokgyűrűsök", akiknek egy kezén több ujján is van gyűrű, sokszor több is. Igyekeznek minden kapott ékszert rátuszkolni a kezükre, talán az emlékek miatt, nem tudom.

Aztán az "egygyűrűs" típusok, akik minden kezükön egy-egy karikát viselnek, de azokat sosem veszik le, sokszor abban is alszanak.

Majd a "néhagyűrűtviselők", mint amilyen én is vagyok, mert egyrészt nincs mit viselnem, mert nincs is olyan állandó gyűrűm, másrészt vannak különleges darabjaim, többnyire ezüst, vagy valami fura anyagú egyedi darabok, amelyeket bizonyos ruhadarabokhoz lehet csak hordani, és egyébként is estére izomlázas lesz tőlük az ujjam:-)

 

Pár hónappal ezelőtt, egy szokásos baráti nyúzás alkalmával a csajok maceráltak, hogy miért meg mikor megyek már hozzá a kedvesemhez, azt találtam mondani, hogy akkor, ha vesz nekem "egyolyangyűrűt"..... Régen láttam egy filmben, vagy képen, vagy ki tudja honnan, és kislány korom óta tetszik az "egyolyangyűrű", és meg is mutattam az internetes oldalon Kivnek, aki ezen felbuzdulva, este megfűzte a pasiját, hogy másnap hívja fel a külföldi céget (itthon nincs is képviseletük), és érdeklődjön az ára iránt (fogadást kötöttünk, mennyibe is kerülhet az "egyolyangyűrű"-egyikünk sem nyert, mert az általunk becsült két horror összeg közötti árat adott meg a kereskedő). Meg is tette, és azóta üldözi a srácot a bolt tulajdonosa, mert biztos zsíros vőlegénynek gondolja:-)))

Na, olyan drága ékszert én nem is mernék hordani, félnék, hogy elvesztem, kiesik a kő, leveszem valahol és ott marad, szélsőséges esetben megneszeli valaki az értékét, és levágja az ujjammal együtt!!!!!!!!!!!!!!?????? És persze, mivel a bankban sosincs egy fillérünk sem, és ahogy nevetni szoktunk rajta, nagy házunk van tóval, rengeteg hitellel, mégis kilóg a fenekünk a gatyánkból, és hónap végén százasokat keresünk a kocsi rekeszében, hogy tudjunk kaját venni:-) Így, ha megérkezik a nagy elhatározás, akkor is egyelőre marad a függönykarika (ez csak úgy mondom, titkon remélem, hogy van köztes megoldás, ékszerész, csináltatás pont "egyolyangyűrű"-t, hm?:-))

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr5435959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.21. 09:30:14

Edina! Ezt a beírást többek között Te inspiráltad, mert láttam a képeid között a gyönyörű gyűrűdet!!!!! Mikor elsz az esküvő?????

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.02.21. 20:52:53

Gondoltam. :)
Csak mostanában nem tudok ilyen mély gondolatokkal szolgálni, az álláskeresés teljesen kikészít. :)

Esküvőt nem tervezünk, egyikünk sem a fehér habruha híve, a bevonulásos cécót sem szeretjük, és a meghittségből sokat ellopnának a nem teljesen önzetlen rokonok. Így inkább kihagyjuk. Habár arról már szó volt, hogy pl a szári milyen jól helyettesítené a fehér habruhát, így megegyeztünk, hogy Indiában majd nyugodtan egybekelünk. Ja, és ígért még egy elefántot is a kedvesem. Kutya helyett majd egy igazi szürke óriás fog az udvaron lenni. :)

És milyen a te egyolyangyűrűd? Ékszerész terén a splendor.hu-t ajánlom (ismerős tapasztalata).

Amit a gyűrűviselésben utálok, az az, ha vki úgy húz fel a középső ujjára egy karikát vmi rusnya kővel, hogy ordítson róla, hogy 1. ő szabad, 2. az ő pasija még nem jegyezte el őt. SZVSZ még a sokgyűrűs kezek is jobbak ennél...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.22. 11:26:21

Megnézem az ajánlott ékszeres oldalt, bár ugye nem az én feladatom lesz megtalálni az "olyangyűrűt".

A habos ruhásat én sem szeretem, de pl. lenvászon romantikus ruhás, margaréta kszorúval? Vagy mezitlábas tengerparti?

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.02.22. 11:42:07

Egyelőre inkább semmilyen. (Persze máséra megyek, pl nemrég jelentette be a legjobb barátom (a "zokni"), és nincs semmi bajom azzal, ha vki így akar ünnepelni.)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.22. 11:50:47

Ja, igen, a "zokni" barátodról meséltél már!
Én imádok mulatni az esküvőkön!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.02.22. 14:39:52

egyelőre inkább nagy fejfájás van az ajándék miatt :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.22. 16:23:23

Szoktam készíteni nekik fotós CD-t. Zenéket válogatok, megszerzem a régi közös képeiket, fotóztam az előkészületeknél, az esküvő előtti napon a rohangálásnál, stb. Ezekből összeállítottam egy CD-t, és nyomtattam hozzá borítót.
Aztán, van egy tündéri kis bolt a XIII. kerületben, a Gogol utca környékén, a Cleopátra ház mellett, Veronika néven az egyik sarkon. Tüneményes picike bolt tele apróságokkal, régiségekkel és kedves új tárgyakkal. Oda érdemes bemenni, nem dárga és nagyon segítőkész Veronika, akié a bolt. Ott vettem pl. rozsdás kinézetű harangot, amit falra, ajtó mellé vagy konyhába lehet felfúrni. De nagyon sok kedves ötletet találnál.

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.02.24. 10:03:02

A boltocskát meg fogom nézni (közel is van, nagyon), köszönöm! Hogy az előkészületre mennyire fogunk odaérni, nem tudom, mert székelyföldön lesz, és inenn New Yorkba egyszerűbb és gyorsabb eljutni, mint oda. Fotóra én is gondoltam, de olyan kiakaszthatósra, sajátra. :)

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.02.24. 10:03:53

Ez a gyűrű a képen nagyon szép. Ez egyolyangyűrű? :D
süti beállítások módosítása