Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Két fekete pók/nap

2007.02.09. 15:08 | piroskaesfarkas | 4 komment

Vajon van -e valami komoly jelentése annak, ha egy nap alatt két fekete pók gyalogol át előttem, két különböző helyen?

Két dolog van, amit rendszeresen kiszúrok mindenhol, pedig esküszöm, hogy nem koncentrálok egyikre sem: a pókok és a pisilő pasik az utcán.

Képes vagyok sötétben, TV fényénél, több méteres távolságból ráfókuszálni egy éppen arra haladó, magát biztonságban érző soklábúra, majd visítani, hogy valaki csapja le, és ha eltűnik, akkor mindent felforgattatok, amíg nem látom holtan, vagy a wc örvényében eltűnni...A másik kevésbé ijesztő, de sokkal furcsább dolog az utcaipisilőspasis téma, valahogy mindig meglátom őket (bár az is lehet, hogy egyre több pasi végzi el a dolgát nyilvánosan, ami szerintem tök gusztustalan, csak azért, mert nekik így egyszerűbb, és nem kell legugolni), pedig nagyon utálom....

PÓK 1.

Az egyik nagy feketét akkor láttam meg (mármin a pókot, jó?!), mikor tegnap este beugrottunk apuhoz, mert vett nekünk valami izét, amivel tudunk a skype-on beszélgetni (erről majd később), mert eddig csak neki volt, és szerdán felfedezte, hogy az is valami, ha legalább Ő beszél hozzám, én meg majd írásban válaszolok (akkor este a pasim nem volt otthon, egyedül indultam a pókeren, és sokáig az első helyeken tomboltam, amit Joepapa kiszúrt, és percenként hívogatott telefonon, és tanácsokat osztogatott, mire eszébe jutott, hogy erre rámegy a gatyája, és van neki az az izé, a skype, amit még írásban is csak ritkán használtam -bcyke javaslatára-, nem hogy szóban?????, hát kipróbáltuk).

Egyébként érdekes a mostani szitu, mert ugye anyu nálunk lakik, mi meg meglátogattuk aput, aki adott nekünk egy csomó cuccot, amit tegnap vett, mondván, hogy most már nagyobb a családunk, és több kell wc papirból is, és ezen jót derült......Vett nekem paradicsomos szószt, amit a spagettihez szoktam használni (pasim egyik kedvence), majd hozzátette, hogy úgy megkóstolná, ha főzök. Javasoltam, hogy talán most nem hívom meg hozzánk, ha lehet................hjaj.

Ahogy beléptem, rögtön kiszúrtam a pókot, nagy volt és fekete, és mászott a konyhabútor oldalán, de tényleg akkora, hogy apu is csak némi biztatás után kapta csak el, és a pasim is kicsit messzebbről figyelte a hőstettet.

PÓK 2.

Igen, ez vagyok én, és hiába ismerem magam jó, és látom előre saját csapdáimat, amibe én esek bele, mégis megismétlem ugyanazokat a hibákat:-) Ahogy mondtam, most egy ideig szétrobbanó lelkesedéssel vetem magam rá a futópadra, és csak reménykedem, hogy ez most már tényleg végleges életmód változást jelent majd, nem csak átmeneti, eredménytelen önsanyargatást. Este fél 9 körül egy válogatós CD-vel szökdécseltem le a lépcsőn, beállítottam 45 percre a szaladgálómasinát, találtam egy köntös övet, amivel odakötöttem a discmant a kapaszkodó korláthoz, hogy ne recsegjen a zene (persze így koncentrálnom kell, hogy a nagy kalimpálás közben ne verjem le, de mégis jobb, hogy subudubizhatok mind a két kezemmel, nem kell fognom a szerkezetet)

Tegnapi fellépésem:

  • Madonna mix: isteni vonaglás gyors gyaloglással, magamra képzeltem a híres kúp alakú melltartót is:-)
  • Salt' N' Pepa csajok: hosszú, erős lépdelések lejtőn felfelé, közben nagy lazulós kézmozdulatok.
  • Will Smith remix: durva rappelős vonulás, mutogatással kiegészítve
  • Tegnapi közönségkedvenc: Madonna, Henky Penky mindentbedobós gyors futás show tánccal:-)))

45 perc, közel 400 kalória és 3,8 km.

Miközben élveztem a zenét és a táncos futást (lehet halláskárosodást kapni napi 40-50 perces üvöltő zenétől?) látom, hogy a pince ajtó felé közeledik egy fekete pók, majdnem akkora, mint az imént apunál. Szakítsam félbe a programomat, és üssem le én????? Gondoltam, megfigyelés alá vonom, és követem a mozgását, de egy idő után eltűnt.....

Mikor feljöttem, jól bezártam a pince ajtót (ami egyébként mindig nyitva van), nehogy éjjel fellopódzon...

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr5135196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.02.09. 23:13:09

a soklábúak általában nem tűrik a füstöt - és a füstölgőt sem, esetleg kipróbálhatnád pók ellen is. (de ne közvetlenül a padmászós programod előtt v alatt, mert akkor átmész spiritupirosba :) )

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.10. 17:02:30

Jó ötlet! Csak azt hiszem, a madaraink sem bírják a füstölőt:-)
De kipóbálom, van egy csomó, köszi!!!!!!!!!!!!!!

Zsuzsó 2007.02.10. 18:26:10

A pók szerencsét hoz, nem zsabad bántani, mert ő sem bánt.Tényleg.És amúgy is szereti a kuckós, sötét sarkokat.:o)
Szeret bújni.
Azért én sem találkoznék madárpókkal, vagy hasonló szőrőslábú pókokkal, de ezek nálunk a lakásban ártalmatlanok.Ne félj, csak hagyd békén.:o)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.11. 14:24:52

Elméletben én is tudom, de hiába....sosem bítam őket.
Tudom, hogy hozzájuk kell szoknom, mert ugye a kert együtt jár a soklábúakkal.:-))
De van egy két horror pók történetem....
süti beállítások módosítása