Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hóvirág

2007.02.05. 14:40 | piroskaesfarkas | 5 komment

2005 ősz óta a jogszabályok védelmet biztosítanak a hóvirágoknak, mely szerint besorolták őket a veszélyeztetett növények közé, így csak tudományos kutatás céljából gyűjthető. Értem én, de mégis hiányoznak a hidegtől piros pozsgás, fejkendős nénikék a forgalmas terekről és piacokról, akik helyes kis kosárkáikból árulták azt a pár kis csokrot a járda szélén, és hirdették, hogy bizony, itt a tavasz.

Így aztán, mikor ezt meghallottam, gyorsan felkerestem pár virághagymát forgalmazó céget a neten, és bevásároltam 40-50 hagymát, bár sajnos, igen kevés fajtát lehet itthon kapni hóvirágból, egészen pontosan két féle közül lehet választani. Gondoltam, jobb, ha időben elültetem a kertben, na nehogy már nekem ne legyen:-), és mivel tőosztással szaporodik (ha jól tudom és írom le), egyre több nyílik majd minden tavasszal a fű között. Már pár hete kinyíltak azok, amelyeket még 2 éve dugdostam le, és most bújtak elő a tavaly őszi ültetéseim is, és velük együtt megannyi krókusz bontja szirmait, gyönyörű!!!! Ültettem még rengeteg tulipánt, jácintot és nárciszt is, de azoknak még csak a kis zöld csücskük nyomakodott föld fölé, legtöbbjük április végén virágzik majd.

Nagy kedvencem még a gyöngyike, a maga egyszerű bájával, melynek sikerült vagy öt fajtáját levadásznom, és a fehértől az egészen feketés-liláig megtalálható majd a kertünkben, szintén április körül, bár mostanában az időjárás miatt ez kiszámíthatatlan.

Tehát, nem letépni a hóvirágot, hanem aki tud, ültessen hagymásan, és gyönyörködjön benne a kertjében, vagy a balkonládájában!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr1833734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.05. 14:56:55

Látszik, hogy a képen a kutyám éppen egy hóvirágot szaglász???:-)

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.02.05. 18:22:02

cserge-kutya! :)
én múlt hét kedden és ma éreztem tavasz-szagot. az élet szaga, amitől/amikor minden beindul. hmm...

gyöngyike = gyöngyvirág?

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.06. 09:47:43

A gyöngyike nem ugyanaz, mint a gyöngyvirág (azt is ültettem, de nem jött ki, máshol meg írtani kell, annyira szaporodik??), de biztos láttad már kiránduláskor. Olyan, mintha sok kis lila gyöngyszemből állna, és felfelé egyre kevesebb van belőle, így arra keskenyedik (van fehérben is)

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.02.06. 11:59:01

megvan! :)
a gyönyvirágot viszont nem szeretem, az illata túl édes és erős nekem.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.06. 12:36:30

Hát ne dugd bele az orrodba!!:-)))))))))
És köszi a sziát (azért itt teszem ezt, mert a példaértékű sziádat kint szeretném hagyni:-)))

Azt nem látom, hogy minden nap ugyanazok kukkantanak -e be, mert ugye titkos infó, de azt igen, hogy min 15-20 különböző valakik benéznek minden nap. Csak egy szia kéne, hgoy tudjam, azért jönnek, mert szeretik, vagy azért, mert nem:-)
süti beállítások módosítása