Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Egyformák

2007.01.25. 10:18 | piroskaesfarkas | 6 komment

Tegnap újabb kiképzésen vettem részt, vagyis meglátogattam az unokanővéremet, és a két kiscsákót,  az ikreket, akik már hamarosan másfél évesek lesznek -pedig olyan, mintha mostanában születtek volna..... Tüneményes két kispasi, és annak ellenére, hogy ikrek, semmiben nem hasonlítanak egymásra (bár gondolom ez nem olyan meglepő, mivel "lombik módszerrel készültek").

A nőgyógyász szerint (ahol persze ezer éve nem jártam, és akivel szakítottam) nagy valószínűséggel pályázok én is az ikres anyák pozícióra, mivel a mamámék is ikrek, és a 2. generációval és anyai ágon erre nagyobb az esély, de ebben nem vagyok biztos. A pasim ennek nagyon örül, és reménykedik, hogy hátha így lesz, szeretne ikreket.

Pár óra alatt kipurcantam, de örömmel hallottam, hogy nem csak én bírom ezt nehezen, mert az időközben befutó unokaöcsém beszámolója alapján megtudtam,  hogy hétvégére "kölcsönvették" az ikreket a feleségével, és kimentek a játszótérre egy órácskára, és úgy tértek vissza, mint akin átgázolt az úthenger:-)

Tapasztalások:

  • Már az indulás is gondot okoz, amíg mindkettőt becserkésszük, és téli menetfelszerelést erőszakolunk rájuk, vagyis kezes-lábas űrhajós szerkót, amiben viszont könnyebben borulnak fel, felváltva.
  • Az iker babakocsival (mivel ez olyan, amiben egymás mellett ülnek, nem egymás előtt) már a társasház kapuján sem egyszerű kimenni, de a kertkapun meg csak hosszas, hónapokig tartó technikai csiszolgatás után lehet kipréselni a kocsit, vagy B verzióként az utcán csatolod be a gyerekeket, miután összahajtva kivitted a szerkezetet, hátadon meg a srácokat(egyedül persze kivitelezhetetlen).
  • Becsatolásnál azt sem tudtam, melyik fekete pánt kihez tartozik, és honnan húzzam elő, alulról, vagy oldalról, vagy a válluk fölött. Csak segítséggel ment....
  • Végre az unokatesóm olyan útvonalon tudott menni (mivel ott voltam én is), ahol egyébként egyedül nem közlekedik, mert nem bírja el a dupla kocsit felemelve (ahogy kipréselődik a kocsi, egy lejtős utcára kerül, ahol lefelé egyszerűbb lenne menni, de ott az út végén a hosszú lépcső, így kénytelen lejtőn felfelé kerülni...)
  • Az utak seholsem egyenletesek, ami eddig fel sem tűnt. Telis-tele vannak repedésekkel, púpokkal, ahol sétálás közben hirtelen rábuksz a babakocsira, mert lefékez egy járda hiba. Ilyenkor elől meg kell emelni a kocsit, benne a 2x11 kg-os gyerekkel (rosszabb esetben egyedül). Kicsit kellemetlenebb a helyzet, ha az átkelést villamos sín keresztezi, amin pláne nem tudom, hogyan lehet egyedül egy dupla szerkezettel átvergődni.
  • Az meg már nekem sem volt újság, hogy a járdán nem lehet elférni a parkoló kocsiktól, még egy gyerekkel sem, de így kettővel, felesleges is abban gondolkodni, ezért leszorultunk az úttestre, cseppet sem biztonságosan. Kedvesebb autósok kikerülnek, kevésbé kedvesek kikerülnek+rondán néznek, mint a véres rongyra, hogy milyen anya az olyan, aki az úttesten tolja a gyerekeit????, mások meg még le is dudálnak.
  • Beszaladni egy kifliért a gyerekeknek, nem túl nagy dolog, pedig DE! A közértbe nem fér be a kétüléses, így a megoldás az lehet, hogy előre és hátulra is magára kötözi a gyerekeket, de akkor nem nagyon tud vásárolni, vagy egyedül nem ugrál kifliért. Persze, ha ketten vagyunk, az egyik őrködik az előtérben a srácokra, a másik vásárol.
  • Pelenka vásárlás, DM. Oda se fértünk be, őrködtem. A pelenka akkora kiszerelésben szintén nem fér el a babakocsi csomagtartójában, így csakis kézbe vihető, de akkor mivel tolod lejtőn felfelé a szerkezetet??? Hogyan emeled meg, mindig lerakod a pelust a földre???? Nem vesz egyedül ekkora kiszerelést, inkább többször jön le...

Mire hazaértünk, úgy éreztem, hogy egy erősítő edzésen vettem részt, kellemesen kipirultam, és gyöngyözött a víz a hátamon:-) Már értem, hogy az unokatesóm hogy fogyott le ilyen gyorsan a terhessége után!!!!

És ez még nem minden!!! A terhességel nem mondott le a munkájáról, mert kell a pénz, meg szereti is, amit csinál, és ragaszkodnak is a személyéhez, ezért mikor a fiúk csak pár hónaposak voltak, visszament dolgozni, ill. főleg otthonról folytatja a munkát napi 2-4 órában. Ez azt jelenti, hogy napközben hívogatják, és álatlában éjjel dolgozik, ha az öcsisajtok alszanak. Amikor meg lefekszik Ő is, akkor kezdődik az éjjszakai járat, fogfájás, hasfájás, stb. Mikor alszik??????? Másfél éve alig.....

De persze csodálatos kisfiai vannak, imádja a gyerekeit, és jó látni, hogy mennyire jó anya lett belőle! Nem is olyan régen még békákra vadásztunk Agárdon, katicáknak csináltunk akadály versenyt, csirkét tanítottunk repülni a Nagymamánál, megműtöttük a méhecskéket fenyőtűvel, összeszedtünk minden kóbor kutyát, és tessék, lassan az ő gyerekei csinálják majd ugyanezeket. Arról beszélgettünk, hogy azért jó lenne, ha az én gyerekeim is lassan érkeznének, hogy ne legyen túl nagy a korkülönbség közöttük, mert nekünk is olyan jó volt, hogy együtt bandáztunk minden nyáron! (ami érdekes, hogy ugye a mamáink ikrek, és együtt szültek meg minket, lányokat-3 hét van közöttünk, majd 3 és fél évre rá mindkettőjüknek fiuk született).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr8630853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.01.25. 13:38:06

lehet, hogy anyáitok ikreket szültek, külön-külön? :)
a méhecskeműtés elég bizarul hangzik... mi volt a betegségük, hogy fel kellett őket vágni? :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.01.25. 14:01:27

Ezen jót nevettem!!!! Mint ahogy anyuék sem hasonlítanak egymásra, így mi, unokateók sem. Viszont, ami érdekes, állítólag az én lelkem majdnem ugyanolyan, mint a nagynénémé, és az életutunkban is nagyon hasonlítunk. Ugyanolyan "lélektépegető", bőgős, sajnálós, ölelgetős, rajzolós, stb. vagyok, mint Ő, meg sok egyéb. Anyuék szerint inkább én hasonlítok rá, mint a lánya:-)))
Méhecske műtét: taáltunk egy méhecskét, ami a földön hajtotta magát, nem tudott felszállni. Úgy éreztük, hogy csak mi segíthetünk neki, ezért letéptünk a fenyőről hosszú tűleveleket, sterilizáltunk egy sziklát, és leműtöttünk szegényről valamit (már nem emlékszem), és utána elrepült!!! És aznap, mikor ebédeltünk, berepült egy méhecske a teraszra, amit Mama el akart kergetni, mi meg visítottunk, hogy ne bántsa, mert visszajött a "MIMÉHECSKÉNK", hogy megköszönje a segítséget!!!!:-))) És ebben mélyen hittünk 6 évesen. De jó is volt....
Ezeken aztán rengeteget nevetünk mostanában (ahogy öregszünk):-))

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.01.25. 15:28:59

Nekem most mesélt egy spanlány jó kis ikres sztorit - mivel neki is azok vannak + 1, tehát összesen 3 kölök - amin behaltam.
Valahonnan haza, ő egy percre valahová, míg a két iker fiu gondolták lesegítik a még igen pici harmadikról az egyberuhát, ami abból állt, hogy húzták ketten végig a nappali padlóján körbe-körbe a cucc egy-egy lábánál fogva, míg az, már mint a ruci a kezükben nem maradt üresben, tehát a gyerek ki nem jött belőle/ruha le nem jött róla, úgy, hogy ő valahol a padlón ott maradt.
Rendes gyerekek ezek az ikrek!:)))
Ja és ügyesek!:-))))

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.01.25. 16:08:29

de ha most (na jó, pár hónap múlva, szezonban) is berepülne egy méhecske az ebédlőbe, azért még mindig szeretettel néznél rá! és ez jó! :)

amúgy nem kell ikreknek lenni, hogy ilyet tegyenek a tesók egymással.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.01.25. 16:57:06

Jófejek!!! Igen, szerintem sem. Az unokatesóméknál pl. kicsi korukban a nagyobbik rábeszélte a kicsit, hogy játszanak artistásat, és ugorjon le a szekrény tetjéről, ahová valahogy, két székkel feljutottak. Pár hétig gipszben volt a keze (előzőleg cirkuszban jártak)....

Nem annyira bírom őket (akit műtöttünk már nagyon, nagyon öreg lehet, szerintem meg is halt), mert elfekszem a csípésüktől, a Papám meg pláne allergiás rá:-)

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.01.25. 22:21:12

ok nélkül nem csípnek. és ezt ők is tudják. :)
süti beállítások módosítása