Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hipp-hopp

2007.01.24. 11:07 | piroskaesfarkas | 5 komment

Hiába érzem úgy, hogy nem készültem fel az anyaságra, és meghosszabbíthatom még a "gondtalan gyermekéveimet",:-))), ha a kis VUK már 26 éves, akkor bizony öregszem.....

Más volt akkoriban, nem volt videónk, és ha moziba vágytunk, nem válogathattunk ennyi intézmény és annak ennyi terme közül. Leginkább a Tátra mozira emlékszem, és ott is egy program ment hetekig, egyetlen vászonnal, viszont azóta sem látott fincsi pereccel. Talán ezért is, meg persze főleg Dargay Attila zseniális rajzainak köszönhetően a VUK szinte mindenkinek a kedvence lett, és kivűlről fújtuk betétdalát, amely számos örs- és rajinduló lett, mint ahogy az én általános iskolámban is, ahol én lettem a VUK örs vezetője. A részletekre nem, de a lelkesedésemre emlékszem, ahogy vagdostam a Vuk képeket, és írtam be az örs napló elejére a dal szövegét. Volt vuk kifestőm, radírom, tolltartóm, és előszeretettel másolgattam az összes mesebeli rókát a könyvből is, amit színeztem, kivágtam, ragaszgattam...

Kisiskolásként még úgy gondoltam, hogy festőművész leszek (többek között), és majd hosszú hajam lesz, benne kendővel, és óriási csüngő fülbevalóm, és elindultam mindenféle rajzversenyeken, amelyek közül egyet meg is nyertem, és talán kerületenként egy gyerek elmehetett egy egész napos rajz oktatásra, és találkozhatott Dargay Attilával!! Hogy mekkora élmény volt!!!!???? Mesélt nekünk Vukkról, hozott átlátszó fóliákat rajta a kis rókával, hogy megmutassa, hogyan rajzolják meg a mozdulatokat, miként készül egy rajzfilm, majd szétosztotta közöttünk ezeket a kincseket, talán még ma is ott van a kincses dobozomban.

Úgy örültem, mikor megjelentek ezek a régi rajzfilmek DVD-n, és terveztük is a kedvencek beszerzését, hogy majd egyszer a megmutathassuk a gyerekeinknek, és persze azért is, hogy mi majd velük együtt újra megnézhessük:-)

Tegnap olvastam egy cikket, mely szerint készül a kis Vuk folytatása, 3D-s animációval, és mozifilm lesz belőle, a történet cirkuszban játszódik. A cikk mellett képet is közöltek, az új, tuningolt, elektronizált vukról, és egyáltalán nem tetszett, és ami a legszomorúbb, hogy a cikkben csak egy egészen pici kis dobozkában említették meg Dargay Attilát, aki életre keltette Fekete István regényét, és aki miatt most valakik igen sokat kaszálnak majd....???!!! Repkednek a milliók, sőt, másfél milliár fornitból készül majd el állítólag, és még Ganxsta Zolee (mer' ám így kell leírni) hangját is hallhatjuk benne, mert "marketingileg" biztosan jót tesz a produkciónak...??!! 

Nade, persze az is lehet, hogy a "bezzeg a mi korunkban" szól belőlem....Hiszen hipp-hopp, elrepült 26 év...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr9830633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsó 2007.01.24. 17:58:12

Nekem sem tetszett, és Pogány Judit mégis más, mint Gálvölgyi.Én maradok a réginél.És megvettem a dvdt is..Majd ha egyszer a gyerkőcömmel...:o)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.01.24. 20:18:34

Szia Zsuzsó!!! Köszönöm a hozzászólásodat, örülök, hogy erre jársz, ahol még a madár sem...:-) (ez így nem is igaz)
Igen, igen, Pogány Judit volt a hangja, de nagyon szerettem!!! És az öreg Karak hangja meg Csákányi László volt!!!!! Emlékeztek az Ő kedves, simogató mély hangjára?

Zsuzsó 2007.01.25. 18:46:09

Én köszi az élménypillanatokat minden napra.Jó a lelkemnek, hogy van valaki a világon, aki figyel az apró örömökre.:o)

Zsuzsó 2007.01.25. 18:48:44

A hangok...felejthetetlen számomra az a rész, amikor a kicsi Vuk tanul vadászni."...és a barátunk a sötétség.." :o)
Szerintem ma este megint megnézem.:o)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.01.25. 20:09:02

Jaj, akkor majd meséld el kérlek, hogy milyen volt!!!!!!
És örülök, hogy Te is élménypillanat-gyűjtő vagy, és adtál belőle nekem is:-))))!!!
süti beállítások módosítása