Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Steak house, és mi még keressük az igazit

2007.01.19. 16:52 | piroskaesfarkas | 4 komment

Reggel még úgy terveztem, hogy ma hamarabb végzek, és talán kivételesen este 6 előtt haza is tudunk érni, de sajnos ez mostanra már megdőlt, mivel a párom még az autópályán repeszt vidékről, ahol egész napos tárgyaláson, ügyféljópofáskodásos-ebéden vett részt a kolléganőjével, aki az én kolléganőm volt még az elmúlt héten (ez egy másik történet:-).

Este hivatalosak voltunk egy vacsorára a barátainkhoz, amit már több mint egy hete lefixáltunk, de tegnap este Ők módosítottak a programon, mivel nagy hirtelen mindkét régi kocsijukat pont ma vette meg valaki, és mivel a Pasim sem tud besegíteni a vidéki út miatt, így most macerásabban közlekednek és érnek haza, és nem tudják megsütni a húst, és menjünk inkább el a steak hous-ba.

Ami vicces a történetben, (ez most jutott eszembe, és az este folyamán E-t még cikizem is majd ezért:-))) az az, hogy anno, amikor a smartot néztük, teljesen kiakadt E., hogy nehogymár ilyen kicsi, nyomi autót vegyek, hogy néz már ki, és veszélyes, és drága, és nézzem meg őket, a feleségének, a mamájának és neki is nagyon régi, nagy, hosszú volvója, van, és nekem is tuti olyan kell, sokkal jobb, és sorolta az érveit, ahogyan mindig is mindent megmagyaráz, és jobban tud, vagyis Ő tudja a legjobban (egyébként imádom, meg a feleségét is!). Aztán megvettük a kisbors kocsimat, és csóválta is a fejét, hogy enyje, hiába beszélt, ő megmondta.......

Ezek után, pár hónapja elkezdte érdekelni a ksibors, hogy mennyiért vettük, milyen, mik vannak benne -húúú, de gyanus...

Később már célozgatott rá, hogy lehet, hogy nekik is kéne, de nem is igazán, mert nem is olyan jó.....Ühüm..

Majd a héten közölte, hogy ha el tudják adni egyszer a volvok közül a kettőt, akkor vesznek egy smartot:-))))))))))))))))) Erre tegnap hívott, hogy mindegyiket ma nézi meg a vevő, és szombat délelőtt már mennek is kinézni az ő kisborsukat!! Hahaha!:-) És ami a legkeményebb, hogy úgy volt, hogy a mamája kapja emg a kicsit, de most a feleségének is kéne, és igazából két kis smartot kéne venni, ill. délután már ott is tartott (persze csak elméleti szinten), hogy neki lenne a legjobb, ha smartja lenne, mert ő mászkál a legtöbbet a városban, és mennyire király lenne, ha 3 kiskocsijuk lenne!! Aha, elkaptalak E.!!! Egész este ezen fogok poénkodni, és Te meg majd túúúdom, hogy fa arccal érvelsz, hogy alaptalan az ércelődésem, mert Te már 8 éve tudtad, hogy majd smart kell Neked.....De jó lesz!

Még nem voltunk ebben az étteremben, de E-ék sokszor kajálnak ott, és szerintük jó, és azt is megígérte, hogy lesz nekem ott saláta, vagy grillezett zöldség, tekintettel arra, hogy az ekkora húsokat nem is szeretem, és fogyókurvázom is (igen, már megint, még mindig, és újból....), ami abból áll, hogy csak zöldségeket, kicsi gyümölcsöt, és kis sovány húsokat eszem, meg májat, meg tojást, meg soványabb sajtokat. ma reggel gyorsan pároltam magamnak kelbimbót, amit imádok, és alig van benne kalória, és behoztam ebédre, de mikor kivettem délben a hűtőből, annyira büdös volt (ami normális, de ha frissen eszem, akkor nem olyan vészes, mint így, hogy beszorult fél napra az edénybe), és kiszisszent a szaga, mint a szellem a lámpásból, és megcsapta töményen az orromat....vvvvú. Végül a kollégám hozott fincsi salit nekem helyette, és estére is valami hasonlót tervezek, mármint salit valami jó kis hallal, ha van ott olyan, ami nem vastag hús:-)

A BBC prime a kedvenc adóink közé tartozik a sok érdekes és jópofa műsorával, és az egyik közülük a Diet Trials ami nekem ugye különösen érdekes, hiszen évek óta, amióta felszedtem ezt a sok súlyt, azóta próbálkozom kisebb sikerrel, hogy leadjam. A Pasimat is leköti, hiszen végig éli velem ezeket a küzdelmeket, ill. annak is szórakoztató a műsor, akin nincsenek zsírpárnácskák (és a mázlista piszkon egy deka felesleg sincs...). 300 önként jelentkezőt választottak ki, akik elhízottak, és vállalják, hogy a 6 hónapos diéta alatt filmezik őket, ill. kapnak egy kis kézi kamerát, és azzal beszámolókat kell készíteniük magukról, rendszeres orvosi ellenőrzésen vesznek részt, és folyamatosan mérik őket. Természetesen élik hétköznapjaikat, és egy kutatócsoport elemzi az eredményeket, összehasonlítja a 4 féle diéta hatásait -ja, mert 4 diéta típust figyelnek, amelyeket sorsolás útján osztottak ki a 300 jelentkező közül, tehát nem maguk választották ki, hogy melyiket csinálják. Van az Atkins, a Slim Fast, a pontszámlálós, meg valami öregtyúkos, aki mozgással kombinálja a dolgokat, és asszem súlyfigyelőnek hívják (akit érdekel, úgyis megnézi, na).

Amin a párommal megdöbbentünk, két dolog, hogy egyrészt az első pár hétben a 300-ból 55-en feladták, még úgy is, hogy ilyen kontroll alatt vannak (TV, segítenek nekik, stb.), másrészt, hogy mi az, aminek elhagyásától majdnem mindenki folyamatosan szenved a műsorban, és amiről a legeslegnehezebben mond le???????? Én tippelnék a csokira, édességre, vagy a pasiknál a kenyérre, de nem. Az ALKOHOL!!!???????????????????????? Majdem mindenki ki van borulva, hogy csak napi 1 pohár bort ihat, és van olyan csaj pl. aki pontszámláló, és inkább alig eszik egész héten, hogy megmaradjon neki mittudomén hány pont naponta, hogy hétvégén ihasson 15 vodkát????!!! A másik nő ugyanígy valami másik töményet, és meg sem állt 5-nél??? A másik pasi meg azért hagyta abba, mert nem bírja ki napi több sör nélkül..........

Lehet, hogy csak nekünk furcsa, mert nem vagyunk oda az alkoholért, egyikünk sem, és inkább iszunk üdítőt, vagy max. sangria-t.

Pár éve elhatároztuk, hogy megszeretjük a bort, és találtunk is egy borászt, akinek a közelben van egy kis boltja, és ő ajánlgat nekünk különböző nedüket, de nem mondom, hogy rákaptunk. Pedig érdekel minket a kultúrája, az egész körítése, a szép poharak, stb. Időnként veszünk egy üveggel, vagy a Papámtól kapunk, vendégek próbálkoznak nálunk, hogy hátha az lesz az az üveg, amitől beindulunk, de még nem találtuk meg....

Minden évben elmegyünk borfesztiválokra is, pl. a várba, ahol egyszer a pasim a 10-es kostoló kuponnal annyit iszogatott (és ugye hamar elkapja az alkohol, mert nem iszunk), hogy állítása szerint 10.-re megtalált egy üveg bort, A BORT, ami ízlett is neki. El is kérte a nevét egy prospektuson, de mivel messze álltunk meg, nekem feltörte a magassarkú a lábamat (egy esküvőről mentünk oda, puccban), így én mezitláb, kezemben a szandimmal, a vállamon a párommal jöttünk le a várból, aki alig bírta a lábait egymásután letenni, és ezen rettenetesen jól szórakozott, és közben elhagyta a bor nevét....

Így még keressük az igazit.....:-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr6529601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.01.21. 20:53:43

nálam hízókúra a program, hús és alkohol nélkül. lehet, hogy pont ezek miatt nem megy?...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.01.22. 09:46:15

De jó Neked!!!!!!! Már második hete csak zöldségeken élek, semmi szénhidrát, 0 cukor, erre mára híztam 1 kilót?????? Pedig nem bűnözök, egyáltalán!
Túúúdom, mozogni kéne, de annyira nehezen veszem rá magamat.

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.01.22. 10:32:59

tényleg a mozgás az, ami leginkább segít... motivációnak egyrészt szerintem a mérleg rossz, mert nem az mondja meg, hogy jól érzed-e magad a bőrödben, másrészt sport terén olyasmiban is meg lehet próbálni gndolkoni, ahol egy csapat és egy felépített tananyag vár, hogy legyen kiért menni (kivel együtt izzadni) és várd a következő alkalmat, hogy ott vajon mit tanulsz. :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.01.23. 15:19:10

Na igen, igen, csak ugye mikor????? Hétközben kiszámíthatatlan a munka, úgyhogy akkor biztosan nem menne. Hétvégén is mindig van valami, és ha mégsem, akkor annyiar szeretünk "csak úgy" otthon lenni!!!! szóval, marad a futógépezés, amire meg lusta vagyok....
De tavasztól megint lehet a szabadban bicajozni, alig várom!!!!! Most ősszel kaptam meg a kétkerekűmet, úgyhogy alig tudtam kipróbálni.
süti beállítások módosítása