Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bűnbarlang

2006.12.14. 17:22 | piroskaesfarkas | 2 komment

A Pasim és a Papám most már a tőzsde mellett ráharaptak a pókerre is, és mire hazaértem, valami online partyn vettek részt, és magyaráztak egymásnak, hogy mit kellett volna bedobni, vagy eldobni???

Tegnap óta beteget jelentett a drágám, és otthon pihenget, miközben a Papám tőzsdézik, és ezek ketten hol az indexeket figyelik, hol nyomják a lapokat, vagy esetleg a sport1 előtt ülnek asztalra feltett lábakkal. És ha telefonálok, hogy hogy van (mert reggel és este marha szarul van állítólag), akkor érdekes módon egészen jó a hangja, és Aput hallom a háttérből, ahogy kommentálja az eseményeket, és úgy hallom, hogy alig várják, hogy lekopjak a vonalból???!!:-))))

Apu egyébként is nagy játékos, mindenevő és mindenre becserkészhető típus. Agya, az nagy van neki, tényleg, de olyan türelmetlen, hogy pl. a tőzsde azért nem való neki, mert állandóan akar venni és eladni, és nincs türelme kivárni a folyamatokat. Ezért aztán bukik is jó sokat, meg akasztott is már nagyobb nyereséget is, de a mérleg még mindig eygenlően áll.

Gyerekkoromban sűrűn vitt ki a lóversenyre, ahol egyrészt az öcsém keresztapja volt híres/hírhedt hajtó (a Nagyapám sógora), és a Nagypapa is rendszeres szerda+szombati drukkerként ácsorgott az akkor még kopottas lelátón, és egyetlen egy lovi napot nem hagyott volna ki. Így Apu már gyerekkorában gyűjtötte a nyeretlen ticketteket, majd később ezt a tevékenységet rám örökítette. De végülis vicces volt, amikor az öcsém és én szaladgáltunk az eldobott nyeretlen jegyekért, amelyek szálltak a szélben, és mi igyekeztünk elkapni, és versenyeztünk, hogy ki gyűjt be többet. Gondolom, hogy annyira rosszul nem mehetett a dolog, mert a lakásunkat nem játszották el, de olyan jó sem, mert pl. kocsit csak akkor vettünk, amikor már jócskán tizenéves lehettem, és akkor is "csak egy trabit".

Aztán voltak a rendszeres ulti partyk, amelyek közül minden hónap valahányadik péntekjén nálunk gyűltek össze a fiúk, apu régi osztálytársai, gyerekkori haverjai: Paja, Topcsi, Szilveszter, és időnként a Misi meg a Robi. Ezeket az estéket is nagyon szerettem, bár kislányként hamar ott kellett hagynom őket a konyhában, ahol nyomták a lapokat, pedig nagyon szerettem őket. Ezek az esték megszokottá váltak, és nagyon vidám hangulatban teltek, és úgy aludtunk el az öcsémmel a kisszobában, hogy azon nevettünk, hogy Apuék hahotázása szűrődött be a konyhából.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr3522620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Befektetés, tőzsde · http://tozsdesed.googlepages.com 2007.02.20. 17:28:49

Szerintem pont a tőzsde az a platform ahol kapkodásnak nincs semmi helye. Kivárás a
lényeg. Vagy ha annyira türelmetlen akkor
csinálja tőkeáttétellel -bár ebben elég nagy
a kockázat-.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.20. 17:46:28

Köszönöm a jó tanácsot! Én is ezt a nézetet vallom, és nem is való nekem, mert ha pl. az egyik nap nagy zuhanások vannak, én már rögtön frászt is kapok, hogy itt a vég.....
Az a baj, hogy elég türelmetlen a papám!:-))) De most a póker miatt nem tud annyira gyorsan reagálni a napi mozgásokra:-)
süti beállítások módosítása