Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Sárga

2013.08.23. 17:28 | piroskaesfarkas | 9 komment

Sárga. Illetve inkább barna, ami a sárgaság miatt látszik így. Három hete le is vették Tőle a vért a fejlődés neurológián, amiért délután kellett telefonálni. Na, onnantól hívogattuk őket, míg végül pár napra rá egy nővérke hajlandó volt nyilatkozni (előtte mindig azt hajtogatták, hogy nem ér rá orvos a telefonhoz jönni, ők meg nem adhatnak ki adatot....), s bár nem diktálta be az adatot, annyit mondott, hogy rendben van, csak igyon sok anyatejet a gyerek. Hát ebben nem volt hiány, a gyerek annyit iszik, hogy folyamatosan bukik és pár napja már 4,47 kiló volt a súlya (Nünü ilyenkor, 6 hetesen még csak 3,96 kiló volt). Közben a gyerekorvosunk is sárgának látta, és mondta, hogy 26-án majd jön és ha még mindig sárga, beutal minket a klínikára. Összetett kézzel vártuk a kisárgulást, de nem történt meg. Viszont a gyerekorvosunknak sikerült kikunyerálni tegnapelőtt az adatokat a kórházból (mondom, három hetes adatok), és hívott, hogy baj van, mert míg mi nyugton ülünk abban a hitben, hogy minden ok (hiszen ezt mondták), a billirubin adatok marha magasak, 200 és 15. (határérték előbbinél talán 20, utóbbinál 10). Azonnal kaptunk beutalót, hívtam a klínikát és rohantunk befelé. Közben szidtam mindenkit a kórházban, ahol szültem és ahol azt mondták, hogy minden rendben, és letojtam a lábam szárát félelmemben, hogy valami gond lesz a gyerekkel. Aki azon kívül, hogy sárga, cuki és szépen növöget (mellesleg elhaygta a haját a feje közepéig, úgyhogy jó magas a homloka, igazi bácsi feje van:).

_DSC7959ff2.jpg

Vizsgálat. Nyomogatós, májmérettapintgatós, hallgatózós, semmi. Rózi üvölt, mert akkor ébredt és farkas éhes volt már, de nem etethettem meg a vérvételig, mert azt mondták, kihányja. Az Apja vitte el vérvételre, és pedig próbáltam összeszedni magam és a rendelőben válaszolgatni a kedves doktornő kérdéseire a gyerekkel kapcsolatban. A fejéből vették a vért. Hát próbáltam többször elképzelni, milyen érzés lehetett neki....szívem szakadt. Kisírt szemekkel csatlakozott a tejcsatornára és fél óra múlva tele bendővel lógott az apja vállán. Másfél órát vártunk ott az előtérben az eredményre. A két adat még mindig magas (ki tudja, hogy mennyire mentek fel, és hogy most csökken -e, vagy még halad felfelé az első adat), 222 és 13. Ami jobban aggasztotta a doktornőt, az a máj két értéke, ami szintén magas volt. Így másnapra, vagyis tegnapra berendelt minket 4 órás nemevéses éhgyomorra UH-ra. Az UH-t az a doktornő csinálta, aki amúgy az istenhegyin megnézte pár hete, tüneményes. Szerencsére nem talált semmit, sőt, volt csípő-, agyi- és kismedence meg hasi UH is egyben. Azt mondta, reméli, hogy csak lusták a gyerek enzimei, azért sárga és azért gubancos a négy adata, nehogy valami más legyen, mert számtalan oka lehet ennek.....Begazoltam persze. Két hét múlva megint megszúrják, ha pedig valami szokatlant észlelünk, irány a kórház. Tapasztaltatok már valami hasonlót?

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr945473745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinga85 2013.08.23. 18:03:43

Mind a 3 lányomnak elhúzódott a sárgasága. A legkisebbnek tiszta sárga volt a szeme fehérje is. Az ő esete a legfrissebb, emlékeim szerint legalább 2 hós volt, mire teljesen kitisztult a bőre, szeme. Értéket csak a kórházból hazaengedve mértek, akkor kicsit emelkedett volt, de mivel tök sokat evett már akkor is, simán hazaengedtek, hogy majd lemegy. Védőnő akart nézetni bilirubin szintet, mikor 4 hetes volt, de végül a gyerekorvos úgy ítélte, hogy nem szükséges. Aggódtam ám, mert láttam, hogy baromi sárga a gyerek... De végül nem volt semmi gond, szépen elmúlt. Sose volt aluszékony tőle egyébként, ami elvileg a sárgaság egyik jellemzője.

Döbbenet, mennyire hasonlít rád Nünü! Egyik nap egy közös ismerős révén rátok akadtam fb-n, csodaszépek vagytok :)

csenga 2013.08.23. 18:15:59

Kedves Piroska! A fiam sárgasága is komoly volt, vissza kellett hordanunk a kórházba heti kétszer-háromszor, hogy kékfényes kezelést kapjon... A gyerekorvosunk a szoptatásról is letiltott, mert állítása szerint az anyatej megköti a bilirubint. Az értékekre már nem emlékszem, de arra igen, hogy hetekig tartott a sárgaság és én végig fejtem a tejet, hogy el ne apadjon :-(
Nagyon együtt érzek veletek! Ha szabad, megnyugtatnálak, hogy a fiam azóta 10 éves lett és egészséges, okos, imádnivaló:-)
Rózival sem lesz másként:-) Kitartás!
Gabi

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2013.08.23. 20:53:21

Nálunk a családban nagyon gyakori az elhúzódó sárgaság. Nővéremet még agyon itatta szegény anyukám (orvosi tanácsra), az újabb generációk kapnak homeós bogyót, és a színükön kívül kutya bajuk sem volt (se aluszékonyság, se hosszabbtávú problémák). Nem tudom, hogy álltok az alternatív gyógyászathoz, egyszer tanácsoltam neked valamit homeopátiásat, de nem volt reakció, az volt az érzésem, hogy nektek ez nem jön be. Pedig ennyi problémával szerintem elgondolkodhatnántok egy homeós orvoson, tudok címet is,ha egyszer mégis úgy gondolnátok.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.08.23. 21:12:20

Sziasztok Kislányok! Köszönjük szépen a tanácsokat!!!!!
Már Nününél is használtuk a homeobogyókat, most Rózinál is már az elején (arnikát kapott immunerősítésre). Van szuper homeodoktornénink is, szóval nem ellenezzük az alternatív megoldásokat:) Hétfőn megyünk hozzá (is), meg reggel jön a gyerekorvosnénink is megnézni a kicsit (kész anyagi csőd amúgy).
Minden javaslat érdekel, köszönjük szépen!!!!!!!!!

Anita... 2013.08.23. 21:54:13

Szia Piroska!

Az én kisfiam 11 hétig volt sárga. Kétszer feküdtünk be a gyerekosztályra, ahol infúziót kapott. Közben egy db Ursofalk nevű kapszulát kellett gyógyszertári mérleggel azt hiszem tíz felé osztatni, és azt a port kapta naponta. Közben napoztattam, itattam, de csak a második infúziós kezelés után ment le látványosan a sárgaság. Próbáltuk mi is az anyatej megvonást, állítólag van olyan anyatej, ami nem engedi bomlani a bilirubint, de nekünk nem vált be. A doktornő tippelt még egy úgynevezett gilbert kórra Vincénél, de nem ez volt. Azóta hároméves, és kutya baja. Viszont nagyon-nagyon együtt érzek Veled, tartsatok ki, el fog múlni ez az állapot, csak most nagyon nehéz.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2013.08.23. 22:53:26

@piroskaesfarkas: ja, jó akkor :) mondjuk lehet, hogy kaphatott volna bogyit rögtön, ahogy besárgult, de majd a következőnél :))))))

Julcsi84 2013.08.24. 18:36:40

Nem lehet semmi komoly gond a kis Drágával!!!♥

kicsinap 2013.08.24. 20:59:28

Elhúzódó sárgasággal nincs tapasztalatom, de a kisbabáknak a fejükből a legkönnyebb és legkevésbé macerás vért venni, nekünk kicsit ijesztőnek tűnik, de nekik jobb, mint a kezükből.

ßóbita 2013.08.25. 12:56:12

A képre egy pillanatra azt hittem, Nünü és Rózi. Eszméletlen hasonlít Rád. :)
Sárgaságban nincs tapasztalatom ugye, de úgyis mindenrendbenlesz. :)
süti beállítások módosítása