Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

25 hetes -kevesebb magzatvíz

2013.04.20. 14:29 | piroskaesfarkas | 9 komment

Milyen jó, hogy csutörtökön megnéztek a kórházban, hogy zár -e a méhszáj, meg UHval is, mert hogy szóltam, hogy valamilyen vízszerű folyadékot eresztgetek hetek óra. Már éppen megnyugodtam volna, hogy OK, leteszem az örökös aggódást, próbálok nyugodt maradni, mikor ma elmentünk az UHdoktornőhöz, akinél volt mára időpontunk. Most már Ő is látta a kéteres köldökzsinórt és mindent rendben is talált (Kisbaba 25 hetes és 1 napos és 26 hetesnek és 2 naposnak mért, szóval egy héttel nagyobb, majdnem egy kiló már), csak éppen szólt, hogy igyak többet, mert kevesebb a magzatvizem. Mondtam, hogy kb. 4 litert iszom, szóval ennél többet nehezen tudnék. Úgyhogy most rámjött megint az idegesség, hogy mégis mitől?????????????!!! És mi van, ha Dr Beachgatya meg hányavetiségből nem vette észre és mégis a magzatvíz szivárog???? Már nem tudom, hova menjek ezzel, mivel nézzem meg én magam (a régi jó betétet már nem lehet sehol sem kapni, ami erre jó), mert a saját nőgyógyászom szerint biztosan csak bepisilek (bár nincs pisiszaga), a kórházban pedig megvizsgáltak kézzel és UHval is és azt mondták, nem magzatvíz. Ugyanakkor ma meg kevesebbnek mérte a doktornő és le is írta a leletemre.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr825236329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Millye · http://millyetortai.blogspot.hu/ 2013.04.20. 21:22:18

Biztos nem lehet kapni valami tesztet amivel meg tudnád nézni, hgy mi is lehet ami szivárog? Talán egy másik orvossal is meg kellene nézetni. Nagyon jó nőgyógyászom van. Alapos. Ha gondolod priviben megadom az elérhetőségét! Szerintem már csak a megnyugtatásod miatt is jó lenne. Ölellek!

erdeipetymeg 2013.04.20. 21:56:32

De ezt nem értem.... az egy dolog, hogy esetleg közforgalomban nincs ilyen teszt, de hogy a kórházban sem tudják megnézni????

Cherrypie 2013.04.20. 22:56:24

Piroska, már korábban is említettem, mostanában lakmuszpapírral nézik, nekem legalábbis decemberben azzal nézték még a mávban, az szerintem nem volt olyan rég. Patikában te is tudsz venni, ráteszed a vizes foltra (nekem "odabentre" begyűrkészték), ha sima váladék, akkor savas ph-t mutat, ha magzatvíz, akkor pedig enyhén lúgosat.

regzsu 2013.04.21. 07:40:17

Én nem vagyok szakember, de ha tényleg annyira rengeteget iszol, akkor nem lehet, hogy kisbaba a hólyagodat nyomogatva kinyomogat tényleg néha 1-1 cseppet? És ha sokat iszol, akkor a sok pisi mivel híg, nem is pisi szagú.
A másik meg ami szintén nem szakemberként eszembe jutott, hogy a kevés magzatvíz is lehet egyénfüggő, nem? Tehát hogy neked ennyi van, és kész. De az is lehet kórosan kevés, meg csak kicsit kevés gondolom...
Nekem az elsőnél sok magzatvizem, a másodiknál kevés. De a kevésnél sem lett semmi baja a gyereknek. :)

Én egyet tudok neked tanácsolni, vagy inkább kívánni! Ezt a terhességet már nagyon körülvizsgálták, igazán nagy gond nincs, még a kéteresség miatt sem, látod a tapasztalatokat. Próbálj meg most már kicsit lazítani! Nem kell minden dolognak nagykönyv szerint menni, nem kell mindennek a tökéletességhez tartani. Kisbabának kutya baja, nyugodj meg. :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.04.21. 10:37:32

Édesek vagyokt, köszönöm!!!!!
Megnéztem ezt a papirizét, de eddig sehol sem találtunk a gyógyszertárakban....A kórházban sincs ilyen, sőt, pl. UHdoki, aki mellesleg a MAVban dolgozik azt mondta, ohgy ott is csak annyit csinálnak, hogy rá kell feküdnöm pár órára egy lepedőre és utána megnézik, hogy hagytam -e foltot...Meg hogy a folt térképalakú....
Az énkórházamban pedig csak kukkantanak és UHznak.
De nem folyik le a combomon, hanem nedves foltot hagy "csak".
Nem is idegeskednék rajta tovább, ha a tegnapi UHn nem mondja magától a odoktornő, hogy kevesebb kicsit a magzatvíz. Eddig sosem volt ilyen, mindig normális, átlagos volt (végre ugye valamire ezt írták, hogy átlagos!!!).

Igen, már vizet is pisilek, tényleg nem sárgát, annyit iszom...csak reggel sárga egy kicsit, utána már nem. Szóval az is lehet, csak így a két infó együtt aggasztó főleg......

erdeipetymeg 2013.04.22. 08:55:17

Drága Piroska !!!

Lehet, hogy én mondok most nagy baromságot, de mivel medencés áruházunk van, árulunk ph mérő lakmusz papírt.... esküszöm, este kipróbálom magamon:) Szval.. az ugyanúgy a víznek ha megméri a ph-ját.... másnak.. nem???
Megnézzem? Ha "működik" küldjek???:D

erdeipetymeg 2013.04.22. 12:06:59

Beszéltem az Emberemmel, mint "szakember" asszongya elvileg működnie kell.... sajna ma nem megy a bolt felé, de a héten mindenképp tesztelek:) - és képzeld, olyan jól bírja a hülyeségeimet, szeme se rebbent amikor mondtam mire kell, csak megkérdezte, sos-e mert akkor nem megy du. angolra hanem elmegy akkor érte:)
süti beállítások módosítása