Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Aggasztó

2013.04.13. 17:18 | piroskaesfarkas | 11 komment

Kiborultam és félek. Amikor már azt hiszem, talán egy picit megnyugodhatok, végre kiülhetne egy kicsit a gondtalan mosoly az arcomra, akkor megint történik valami. Tegnap voltunk UH-n, ahol a doki észrevette, hogy a köldökzsinórban, aminek erősnek és biztonságotnyújtónak kell lennie, hiszen ezzel vagyunk összekapcsolva, Ő meg én (és persze milliónyi lelki szállal), a három ér helyett nálam csupán kettő fut. Azt mondta, Ő, aki ellenezte, hogy megcsináltassuk a magzatvízvételt a szuper adataim miatt, most azt mondta szó szerint, hogy "be lenne szarva", ha most, pont 24 hetesen ez kiderül és nem lenne meg az amniócentézis eredménye....és ilyenkor már ugye nem is lehet megcsináltatni. Mert ez a kéteres dolog utalhat genetikai gondokra. Így meg szerinte ne aggódjak. Felhívtam gyorsan a sajátdokit, aki amúgy egy lazafigura és mindig van egy vicce az én oldásomra, de most ezt mondta: "Ez baj. Ilyenkor nagyobb az esélye a méhen belüli magzatelhalásnak és a koraszülésnek". Felhívtunk egy ismerős asszisztenst, aki megkérdezte a nőgyógyászt, aki mellett dolgozik, aki szintén azt mondta, hogy persze, lehet ettől még, hogy végig tudjuk vinni a terhességet, most szült pl. nála két nő kéteres zsinórral, 40. héten, de megmondja őszintén, hogy sajnos valóban nagyobb az esélye a problémáknak és valószínűleg, hogy az ultolsó heteket kórházban kell töltenünk szoros megfigyelés alatt, valamint innentől kezdve heti rendszerességgel kell UH-n nézni, hogy kap -e elég oxigént és tápanyagot a baba. Annyira szomorú vagyok, hogy velünk ennyi minden rossz megtörténhet?!???!!! (egyébként az eddigi vizsgálatoknál mindig 3 eresnek nézték, mindenhol ezt írták a papiromra....de most ez az UHdoki mondta is, hogy előzőleg nem vette észre...).

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr515221173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melike80 2013.04.13. 18:26:39

Drága Piroskám. Már egyre jobban hasonlít nekem a kismamaságod, az enyémre. Ami hasonló volt anno Dalmával. 12 hétig ömlött a vér belőlem.. három ér helyett kettő volt a köldökzsinórban. Megjártuk a poklok poklát a rossz down eredmények miatt, 30. héten szülőszobán voltam vele, mert pericardiális folyadék volt a szívén.. borzasztó volt az egészet átélni. De a sok aggódás, félelem, 7 hét kórház, és megszületett egészségesen. Kívánom nektek is így legyen! S így lesz! Puszillak. Ha lenne vmi kérdésed, írj mailt.

Melike80 2013.04.13. 18:29:16

Én amúgy bármikor kérdeztem, mit jelent, ha csak két ér van. Soha senki nem mondott semmit. Dr Hajdú Júlia küldött a Sote1. Ő ott volt a születéskor is, azonnal vizsgálták. Illetve Gasztonyi látta meg 16 hetesen, hogy két ér van csak.. Eger nem is nézte soha.. Gasztonyi mondott annyit, amíg minden eredmény rendben van, addig nincs semmi baj. Bocsánat, ha túl sokat írtam.. töröld majd ki ha gondolod

manner 2013.04.13. 19:27:07

Piroska, informálódj, amennyit csak tudsz, hogy megnyugodj. ha tudsz, kérdezz utána, vagy olvass utána, hogy mekkora a statisztikai valószínűsége az egyes forgatókönyveknek, aztán majd együtt drukkolunk, hogy te a problémamentes százalékba tartozz! :) Látod, fentebb is van egy jó példa! Kitartás, kitartás!

Lattipa 2013.04.13. 20:00:13

Próbáld nézni a jó oldalát: hetente mehetsz Kisbabát nézni és hétről hétre látod majd, hogy minden rendben van. Csak pozitívan !

Zebranyul 2013.04.13. 21:08:55

Kedves Piroska! Én még sosem írtam neked, de régóta olvaslak és nagyon drukkolok! A múlt héten született meg egy barátnőm harmadik babája, a 39. héten, teljesen épen és egészségesen, náluk is ugyanez volt a helyzet a köldökzsinórral. Szorítok, hogy nálatok is minden rendben legye, és így is lesz!

erdeipetymeg 2013.04.13. 21:11:32

Eddig olvasgattam utána én is..... Szerencsére elmentetek a magzatvíz vizsgálatra, és mindent rendben találtak. .

Nagyon erős ez a kiscsaj, egészségesen meg fog születni a nyáron !!

Lehet, hogy csak elnézték.... nem akarsz elmenni egy hiperszuper UH-ra, csak ezt nézni?

BPanka 2013.04.13. 21:43:18

3 hete született meg unokatesóm csodaszép, egészséges kislánya (második), 40 hétre, több mint 3 kilósan, és ugyanez volt náluk is a probléma, szintén a 20. hét után vették csak észre. Annyi volt csak, hogy kéthetente kellett UH-ra járnia, és a végén, az utolsó 1 hétre befektették. Először ő is megijedt, de mivel a vizsgálatok során mindvégig mindent rendben láttak, megnyugodott, és nem aggódott már ezen. Nektek is hasonlókat kívánok! Továbbra is nagyon drukkolok nektek!

LilyotV 2013.04.14. 09:01:42

Drága Piroska, amikor én vártam a csemetéimet, nem voltak még ilyen vizsgálatok és internet sem. Csak most látom, mennyivel "egyszerűbb" és lehet veszélyesebb volt az élet... A kisbabád értékei mind jók lettek, igazi kis harcos. Drukkolok neked! (Süt a naaaaaaaaaaaaaaap! :))

manner 2013.04.14. 10:17:40

Piroska, még az jutott eszembe, ismered IKL blogját? lehet, hogy tőle lehetne kérdezni... (kenyerlepeny,blogspot)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.04.14. 21:30:54

Köszönöm a bíztatásokat és a sok jó példát! Olyan jó, ha ilyeneket olvasok....

Melike! Emlékszem Dalminál a szívzűrre, meg arra is, hogy végül szerencsére nem volt semmi gond, de a kéteres dologra egyáltalán nem emlékeztem, tényleg????
Ó, és dehogy hosszú! Szeretek hosszú és szuper történeteket, most annyira ránk is fér!!!!!

Manner! Nem, nem ismerem, de megnézem, köszönöm!

Puszi Kislányok,
P

Melike80 2013.04.15. 07:27:55

Én nagyon ki voltam akkor borulva, főleg, amikor a családomtól 130 km-re Bp n szülőszobára kerültem, a 30. héten :-( De a Sote1 jó kezekben voltam. Valóban korábban érkezett is Dalma, 3 héttel, de korábban jött volna, ha nem pihenek a kórházban. Javaslom nektek, majd beszélj az orvosoddal róla, tüdő érlelőt adjanak, ha esetleg nálad is felmerül, hogy előbb érkezne. Nekem hetente kétszer volt uH és minden nap CTG napi kétszer. De akkor már ugye 30 héten túl. A köldökzsinór miatt, csak három hetente jártam UH ra előtte. Drukk nektek. Drága Piroskám. Nem lesz baj. Puszi sok
süti beállítások módosítása