Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A mágnestábla projekt

2013.03.23. 16:22 | piroskaesfarkas | 8 komment

A hűtőnk oldalán már nincs szabad hely (na jó, azért szívesen fogadunk a hozzánkérkezőktől különféle mágneseket), mert minden négyzetcentimétert elfoglalnak a (főként) medvemágnesek és a föld különféle szegleteiben járt barátaink mágnesajándékai. Pedig elég nagy ám a hűtőnk. Nünü imád is velük babrálni, "történetezni". A múltkor, mikor körbejártam a hatalmas palatáblafal témát (az egyik falat szeretném táblafestékkel bevonni, de nem is olyan egyszerű, mivel a többrétegű papir és festékanyag, amivel az antik hatást elérték a festők, nem bírná el, ha átáztatná a táblafesték, ezért valamilyen vékony falapot kellene felszögelni oda....a megoldáson már törik a fejüket kedves barkácsolók....ha meg mégsem jönne össze, gondoltam arra is, hogy az egyik fa ajtóra szögelek fel egy lapot és arra kerül táblafesték) ajánlottak nekem egy mestert, aki ilyen táblát nem, viszont mágnestáblát tudna készíteni. Akkor ingattam is a fejemet, de aztán úgy véltem, milyen jó is lenne mindkettőt megvalósítani (a mágnes felülettel némi ellenérzésem azért akadt, hogy nem ártalmas -e a gyerekre, de persze nem a szobájában lenne). A mágnestáblához pedig a lehető legtöbb és legkreatívabb mágnesjátékokat beszerezni, úgy mint betűk, számok, formák, stb. Valami ilyesmire és ekkorára gondolok:

IMG_6565-455.jpg

Mágnesfallal kapcsolatban itt lehet pl. olvasni. 

Szuper mágneseket pedig itt találtam. Ha esetleg valaki járna kint és találna ilyet nekem, olyan jó lenne, ha tudna hozni mindenfélét! De addig is kersem itthon a megfelelőket:)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr175164271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Messzenéző Minyon 2013.03.23. 17:54:11

A mágnestábla csak egyszerű fémtábla, az nem mágneses, csak az, amit fölraksz rá, pl. a hűtőmágnes.

Bobemara 2013.03.23. 18:06:29

Drága Piroska :-))
Az a "mágnestábla" NEM mágneses. Mint ahogyan a hűtő fémlemez külseje sem.

Csak egy hengerezett/zománcozott acéllap, amely önmagában nem mágneses. A mágnes a kis figurákra van ráragasztva, és azok térereje többnyire igen gyenge.

Lenne egy szerintem helytakarékos javaslatom.

A mágnestáblát be lehetne festeni táblafestékkel, vagy valami olyan fedőfestékkel, amire lehet krétával rajzolni. Ehhez nyilván valami nem teljesen tükörsima felületet adó festék kell, hogy legyen amin a kréta megtapad.

Ma már annyiféle festék kapható, hogy bizonyára lehet megfelelőt találni.

eranyu 2013.03.24. 21:22:57

Ötlet: Nünü nem használt fa kirakóira barkácsboltban vásárolt mágnest ragasztani?

Vagy:a fakopáncson lehet venni aranyos fa mágneses figurákat (a mieink nagyon szeretik):
fakopancs.hu/hutomagnesek/

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.03.26. 13:25:56

Kislányok! Köszönöm szépen a jó kis ötleteket!!!!!!!
Meg is kérdezem, hogy a mágesfestéket le lehet -e kenni táblafestékkel, így lenne egy palatáblánk és egy mágnestáblánk egyben, szuper!!!!!!
Puszik!

Eszter Befőz 2013.04.02. 22:45:16

igen, van mágneses rajztábla. régen az ikeában is volt, elvileg a konyhába ajánlotta, gyakorlatilag a gyerek szobájában kötött ki. Nagyon jó, egyszerre rajzolhatsz is rá, meg a mágneses cuccokat is lehet rá tenni.
a képeden látható fa betűmágneseket lehet kapni a Müllerben. A Melissa&Doug meg veszélyes, nem szabad sokat nézegetni. (nekünk is van pár dolog tőlük, egyszer egy amerikából hazaérkező ismerős bőröndjét pakoltattam meg :-D )
süti beállítások módosítása