Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mai jajgatásaim

2013.01.06. 10:34 | piroskaesfarkas | 10 komment

Ha végre üldögélhetek a gép előtt, akkor majd jól feltöltöm Nünü képeit, írok csupa vidám dolgokról, amelyek hozzá kapcsolódnak (csúcs ez a Szupercsirke, nem lehet betelni vele!), mert már magam is unom a jajgatásaimat. De hajnal tájékán, mikor képtelen vagyok visszaaludni a negyedik pisitúrám után, hát agyalok. Most pl. azon, hogy megint jött barna meg narancssárganyúlós (nem sok, de azért átlépi az idegeskedési küszöbömet), meg azon, hogy szerintem előjött a cukrom sajnos, ami ugye Nününél is megkeserítette az életemet. Jövő héten el kell kúsznom a belgyógyászhoz egy terhelésesre, fekvés ide vagy oda, mert azon aggódom, hogy mi van, ha az egekben van én meg vígan fekszem és esetleg ártok vele a gyereknek!!???? Amúgy nem is tudom, hogy miért csak a 20. hét után nézik a kismamáknál a cukrot?

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr435000942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leus_ 2013.01.06. 11:24:55

Ó, hogy mindig van izgulni valód... :( Igen, a cukorra én is figyelnék az "előéleted" miatt, viszont ne idegeskedj egy icuripicurit sem feleslegesen esetleg, hanem szerezzetek a patikából valami cukormérő kütyüt. Pihenj, diétázz, Nünüzz! :)

erdeipetymeg 2013.01.06. 12:08:04

Piroska ! Nincs a familiában egy cukormérő????

erdeipetymeg 2013.01.06. 12:10:30

A nyùlóssal, meg semmi baj. A narancssárga meg gondolom a barna világosabban... amíg a hematòma ott van, mindenféle árnyalatú trutymák jöhet...;-)

gneke 2013.01.06. 12:41:23

Nekem az első terhességnél magas volt a terheléses cukrom, és akkor mondták, hogy az újabb terhességnél a 12. héten jelentkezni kell. Megjegyzem akkor is magas volt, így a harmadik terhességnél is mentem a 12. héten Harmadjk terhességnél nem volt gond.
Akkor, első babánál én is feltettem a kérdést, a védőnőnek hogy oké, a 24. héten mentem terhelésesre, de ugye ez a cukor magas volt az elejétől fogva? Hát...igen... - .volt a válasz.
Szóval menj nyugodtan, nálunk, Debrecenben ez a divat, hogy ha egyszer jelentkezik terhesség alatt a diabétesz az újabb terhesség 12. hetében jelentkezni kell a gondozóban. (de ez nem jelenti, hogy most is van probléma).

Liána 2013.01.06. 19:30:58

Már az előző barnázásnál is írni akartam, hogy ne izgulj, amíg barna, narancssárga, sárgás addig jó - örülj neki, szívódik fel a hematoma. Nekem is volt anno, most meg egyetemista akiért én is annyit izgultam. :) Cukrot meg úgyis megnézeted - addig meg gondolom úgyis jobban figyelsz az étkezésre. Kívánom, hogy ne kelljen diétáznod, ha mégis kell úgyis megoldod, ahogy Nününél is.

Adibaba 2013.01.06. 23:55:07

Én is gondolkodtam azon hogy miért kell ilyen későn menni...de akkor ezek szerint a többedik gyereknél már hamarabb is lehet.

Láttam erdeipetymegnek írt válaszodat a magzatvíz vétellel kapcsolatban. Azért ide reagálok, hátha jobban észreveszed :-). :
Pont ma láttam a neten Czeizel műsorát (9 hónap/halláskárosodás öröklődése volt a fő téma) és abban szó esett valami vadiúj módszerről ami vérvételes és mégis olyan biztos az eredmény mint a magzatvízvételé. Nevét sajnos nem tudom. Esetleg érdemes lenne utánanézni...Lehet hogy erdeipetymeg is erre gondolt?!

szosz10 2013.01.07. 08:48:04

Szia!!!
Nnna, hogy hamarabb nem jutott eszembe....leírom, hogy én hogyan "szugeráltam a hasamba" az első gyerekemet:-)
Mindig megnéztem, hogy az adott héten éppen mi történik odabent és erre gondoltam, elképzeltem, sőőőt képzeld, még rajzolgattam is, hogy ha ennyi meg ennyi miliméter, akkor most kb így nézhet ki:-) Jók ezek a pozitív "belemagyarázások".
Szóóóóval, ha jól számoltam, TE csütörtökön leszel 11+0 (gyóóó). Tehát, most csütörtökig ez történik odabent éppen:

Ezen a héten a magzat rohamos növekedésnek indul: most még csak 50 mm hosszú és körülbelül 8 grammot nyom. Ehhez a fejlődéshez szükség van a méhlepényben lévő erek méretének és számának a növekedéséhez is, hogy kellő mennyiségű tápanyaggal lássák el a kicsit. A fej mérete aránytalanul nagynak tűnik: a test hosszának a felét teszi ki!
A külső nemi szervek a hét végére már felismerhetőek. Már felismerhető az orr és az ajkak formája. A hét végére az előbélből kialakul a máj, a középbélből a vékony- és a vastagbél egy része, az utóbélből pedig a vastagbél többi része, a vékonybelek, a húgyhólyag és húgycső.

Hajrá, hajrááá!:-)

erdeipetymeg 2013.01.07. 15:05:29

Igenigen !

Nem tudom mi a neve, de ugyanolyan százalékos biztonsággal mutatja ki a dolgokat, és nincs kockázata. A barinőm 1 éve csináltatta, mert 36 elmúlt, de nem vállalta be a magzatvízvizsgálatot. Mindent ki tudnak szűrni vele úgy tudom..... kérdezz, nézz utánna mielőtt szurkálnak benneteket !!!
Látom, 206 nap múlva:D:D:D szuupeer:)

Lattipa 2013.01.07. 15:29:39

az amnió-témához csak annyit, hogy böketés előtt érdemes átgondolni, hogy mi van akkor, ha esetleg valami nem jót mondanak? Megtartanád akkor is a babát.? Mert ha igen, akkor nem érdemes felvállalni az egészet . Félre ne érts, nem elriasztásnak vagy elbizonytalanításnak írtam, csak én épp ezért nem vállatam be a 17. héten. Amúgy meg úgyis rendben lesz minden!!! Mert nincs még egy baba, akinek az érkezéséért ennyi ismerős és ismeretlen szorítana :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2013.01.11. 13:20:15

Van egy olyan újfajta vizsgálat, amit most már csinálnak itthon, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy tényleg jó -e, Ha jó is, 300 000 Ft.........

Szoszi, köszönöm!:))))

Lattipa! Nagyon nehezet kérdeztél, és még magammal sem szeretnék erről beszélni, annyira nehéz......De tudom, hogy meg kell csináltatnunk ezt a vizsgálatot, érte, értünk......Teljesen jogos a felvetés és szembe is kell nézni ezzel, azt hiszem, már azon vagyok, de kimondani, leírni nem tudnám.....
Nagyon aranyos vagy, köszönjük a biztatást!!!!
süti beállítások módosítása